Hava Durumu

'Su akar güldür güldür, Gel BUSKİ bizi güldür..'

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 08:07

Sevgili okurlar;
Yazımızın başlığı; eski ve hareketli bir türkümüzün ilk dizesi olunca tek kelimelik bir tornistanla "Su akar güldür güldür /Gel de BUSKİ bizi güldür.." demekten kendimi alamadım.
Oysa bu neşeli türkü "Su akar güldür güldür/ Gel de yar beni güldür/ Bir damlacık kanım akmaz/ Öldürürsen sen öldür" diye uzar gider...


Malum; abonelere gönderilen son yüklü su faturalarından 'yandım Allah' veya 'hamam mı işletiyoruz birader' diyenler çoğunlukta.Yakınan okurlarımdan Sayın K.B.'de gece gündüz, güldür güldür boşa akıp giden Alacahırka semtindeki dört musluklu bir çeşmenin fotoğraflarıyla bugün köşemizin konuğu..
Hiç durmadan günün 24 saati boşa akıp giden çeşme, Alacahırka'da Cilimboz deresi yatağına çok yakın bir konumda.. Uludağ'dan inen ve buz gibi, tertemiz akan çeşmeden kana kana su içenler burasını Asa Suyu Çeşmesi olarak adlandırıyor.
Okurum K.B. "yakın zamana kadar çeşme üzerinde 'Asa Suyu Çeşmesi' tabelası da vardı.. Yok olmuş gitmiş" diyor. Evet, su şehri Bursa'da su faturaları cep yakarken boşa akıp giden ve heba olan sular neden değerlendirilmez; doğrusu bu merak konusu?. Diyor ve 'hadi hep beraber sayın seyirciler (!)'. "Su akar güldür güldür/ Gel de BUSKİ bizi güldür.."

HA BUGÜN HA YARIN DERKEN

"Nilüfer'de oturuyoruz. Buradaki bisiklet yolları diğer kentlere örnek olabilir. Çok güzel ve güvenli.. Fakat Barış Mah.'ndeki Özlem ve Belde sokakların ayırımında bulunan bisiklet yolu nedendir bilmiyoruz; yarım bırakılmış?.. Ha bugün-ha yarın tamamlanır diye beklerken günler geçip gidiyor. Belediyemiz konuya el atabilirse bisiklet tutkunları olarak sevineceğiz." Ece D. ve arkadaşları

BİR FACİA YAŞANILMADAN

"Millet Mah.'nde Gökdere devamında BUSKİ'ce yapılan dere ıslahı sonucunda belediyemiz bölge sakinlerine faydalanabilmesi için yürüyüş-koşu parkuru ve spor alanları yaptı.Ancak, yürüyüş parkuru yanındaki her iki yol (409.ve Külhan Sokak) özellikle 409. Sokak maalesef kendini bilmez 'bazı' sürücülerce ralli yapılan rotaya dönüşüyor. (En az 90- 100 km/h)
Bazen, ani frenle drift yapan gençler bu rotada. Hız yüzünden kaldırıma savrulup yayaları ezebilir..
Hatta 409. Sokak tek yönlü ve girilmez levhası var ama bazen ters yöne girenler de bulunuyor. Burada MOBESE güvenlik kamerası da var ama maalesef iş görmüyor herhalde Yetkililerden, bölgede bir facia yaşanmadan hız kesici setler rica ediyoruz."
Bölge sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.