Hava Durumu

Sulanmadı, kurudu gitti!.

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2020 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 08:50

"Yıldırım Belediyesi yaklaşık bir yıl kadar önce ilçemizde bulunan Bağlaraltı Mahallemiz içinde kalan binalar arasındaki küçük bir alana yüzlerce kök çalı tipi süs bitkileri ekti. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda oyun oynayabilmeleri için ne yazıktır ki uygun bir alan olmayan bölgemizde oyun alanı yapılması daha da uygun olabilecek bu yere ekilmiş bulunan yüzlerce kök çalı tipi bitki ve ağaç fidanları daha sonra acaba unutuldu mu?..
Çünkü; bunlar yeterli miktarda sulanmayınca bir yıl sonra bu alanda türeyen yabani otların arasında kayboldu gitti. Yabani otlar da ekilen bitkilerle birlikte bugün (24 Ağustos 2020) Yıldırım Belediyemiz'e bağlı görevliler tarafından, ot biçme makineleri ile biçildi.
Özetle belirtmemiz gerekirse; küçücük bir alana ekilen yüzlerce, süs tipi çalı türü bitkileri israftan başka birşey olmadı. Blediyelerimizin israfı önleyecek çalışmalar yapması daha uygun olmaz mı? Dikkatlere sunarım." İbrahim ÖZACAR

DEMİRTAŞ VE H/1 SEFERLERİ

"Osmangazi ilesi, Demirtaş Bucağı'nda nüfus devamlı artıyor.. BURULAŞ'ın bizlere yaptığı hizmetler için çok teşekkürler ederiz.. Ancak, bu nüfus yoğunluğuna rağmen bazı hizmetler yetersiz kalıyor..Örneğin; Demirtaş neredeyse bir ilçe kadar büyüdüğü halde H/1 seferi yapan BOİ araçlarının sefer hareket saatlerinin arası çok uzun.Bu nedenle otobüs hareket seferlerinin 40 dakikada bir olacağı yerde bu sürecin 20 dakikada bire düşürülmesini önemle rica ediyoruz.
Ayrıca; Bursa Şehir Hastanesi'ne de bulunduğumuz bölge çok ters yerde kalıyor. Bu sebebten ötürü vatandaşlarımızın geceleri Şehir Hastanesi'ne ulaşımı büyük ölçüde zor ve neredeyse imkansız gibi.
Önem arzeden bu meselemizin de çözümlenebilmesi için geceleri saat 00:00'dan sonra hastaneye ulaşımlarımızın sağlanabilmesi için bu hatta her saat bir sefer konulması çok yerinde olacak ve sayın yetkililere minnettar kalacağız.
Bölge sakinlerimiz adına saygılarımızla.." Ferruh AKDAĞ

TEŞEKKÜR PANOSU

'IZGARA DOLMADAN'

"Osmangazi'deki, Muradiye Mah. 2.Hızalan Sokak başında (çınarı geçtikten sonra) yoldaki kazı sonrası asfaltın onarılmadığını, toprakla doldurulup bırakılan yerden yağmur yağdığında buradan taş toprak parçaları hemen sırt sırta olan yağmur suyu ızgarası
içine girdiğini ve bunun da ızgarının içini doldurduğuna işaret eden yazı ve fotoğrafımı 15 Ağustos'ta yayınlamıştınız..Bunun üzerine ilgili makam sahiplerimiz hassasiyet gösterip hemen
gerekli asfalt onarımı yapıp (gönderdiğim yeni fotoğrafta yapılan çalışma) ızgaranın içinin dolmasını ve sokağımızda sel felaketlerine karşı küçük te olsa bir tedbir aldılar..
Gazetenize, size ve sayın ilgililere açık teşekkürlerimi sunarım." Gülümser YILMAZ

RÜZGAR MI UÇURDU(!)..

"Nilüfer, Kültür Mahallemiz'deki Rüzgar Sokak'ta yola döşenmiş olan parke taşları içine TALAKOM tarafından bir rögar yapılmış ama kapak çevresine daha sonra parke taşları eksik dizilmiş. Böylece rögarın etrafı oyuk, üstü ise yüksekte kalmış. Dikkat edilmezse araçlara zarar verebilir. Çok uzun zamandır bu durum böyle..İzniniz ve şakayla karışık ilgililere uyarımızı yapalım: 'Rüzgar Sokak'ta parke taşlarını rüzgar mı uçurdu (!)' dersiniz?.." A.Murat AKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.