Hava Durumu

Taksi şoförü yürekleri ısıttı!

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 08:21

Çeşitli okur sorunlarını köşemizde yansıtırken bazı güzel ve sevindiren gelişmeler de yürekleri ısıtıyor.Devamlı okurlarım anımsar; 8 Ocak'ta 'İstasyonda 'çamur kadın' başlığıyla yazdığım emekli İngilizce öğretmeni İlhan Ateş'in bir teşekkür mesajı büyük ses getirdi.
"İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir" sözünün somut bir örneğini yansıttı bu olay ve Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu olayın kahramanı duyarlı taksi şoförü Güven Yılmaz'ı ödüllendirdi.
Öykü şuydu:
Yoğun kar yağışlı 5 Ocak Cuma günü akşam saatleri. Üniversite öğrencisi kızını Görükle'deki evine götürmek için eşiyle yola çıkan emekli öğretmen İlhan Ateş, Üniversite Metro İstasyonu'nda bir süreliğine park etti. Ama daha sonra çamura gömülen aracını çıkaramadı. Bir saate yakın eşi ve kızıyla arabasını kurtarmak için çabalayan Ateş, başarılı olamadı. Aracı çıkarmak istedikçe daha derin çamura battı araç. Kızı da yardımcı olurken patinaj yapan tekerlerden sıçrayan pis sularla adeta bir 'çamur kadın' oldu.

Ateş, çaresizdi. Kızını vaktinde evine yetiştirmek istedi. O anda Dumlupınar Görükle Taksi Durağı şoförü Güven Yılmaz'la karşılaştı. Yılmaz, aileye karşılıksız yardım etti. İki saatlik özverili çabasıyla çamura batan araç zar zor kurtarıldı.
Konuya köşemizden okuyan ve duyarlı davranan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, önce İlhan Ateş'i sonra şoför Güven Yılmaz'ı aradı buldu ve Oda'ya davet etti.
Ateş'e geçmiş olsun diyen Başkan Topçu, yardımsever şoför Güven Yılmaz'ı da tebrik edip ödüllendirdi.
Topçu, şoförlerin görevlerinin sadece müşterilerine hizmet değil, zordaki vatandaşların da yardımına koşmak olduğunu söylerken "vatandaş şoförlere ailesini, çocuğunu emanet ediyor. Bizler de bunun bilinciyle çalışmalı ve bu sorumluluğu asla unutmamalıyız. Güven kardeşimin yaptıklarını duyunca çok gururlandık. Umarız böyle güzel haberleri her zaman duyarız" dedi.
Güven Yılmaz da "bu yardımı insanlık adına yaptım. Her şey para değil. Önemli olan insan kazanmak. Zaten yardıma muhtaç olan bir aileden yararlanmak da bizlere yakışmazdı" diye konuştu.
Güven Yılmaz'ı ve Oda Başkanı Hasan Topçu'yu kutlarken hep böyle güzel olayları sizlere yazabilmeyi diliyorum.

ENGELLİ OTOPARKI YOLGEÇEN HANI MI?

"Bursa Uludağ Üniversitesi poliklinikler girişine yakın bir yerde engeli araç otoparkı var.
Geçtiğimiz yıllarda bu otoparkın girişindeki kulübede bir görevli, engelli araçlarının dışında, otoparka başka araçların girişine izin vermiyordu.
Ama ne olduysa ve son iki yıldan beri engelli otoparkı adeta yolgeçen hanına dönmeye başladı.
Ben yüzde 59 ataksik yürüme engeli bir kişiyim. Bakanlık tarafından verilmiş engelli kimliğim olduğu halde, bu otoparkın engelli olmayanlar tarafından kullanılması sebebiyle, ne zaman oraya gitsem engelli parkında yer bulamıyorum ve 200-300 metre uzaklıktaki park yerine aracımı bıraktıktan sonra, polikliniklere kadar gidip, gelmek zorunda kalıyorum.
Bu sadece benim için değil, araç kullanan tüm engelli insanlar için de böyle.
Sayın Rektör Prof.Dr.Yusuf Ulcay'dan bu sorunun çözümüne yardımcı olmasını önemle rica ediyorum. Saygılarımla." - Halil ALTIN

BOİ DURAKLARI KARANLIK İÇİNDE

Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi yetkililerinin dikkatine önemle sunuyor ve gerekli önlemlerin alınmasını rica ediyorum. Şehrimizin pek çok otobüs duraklarında yeterli şekilde aydınlatmalar bulunmuyor..
Durak ve çevreleri zifiri karanlıklar içinde. Buna benzer karanlıklar içindeki bazı duraklarda otobüs şoförleri vatandaşın duraklarda beklediğini göremiyor bile. Köşenize göndermiş olduğum karanlıklar içindeki bu otobüs durağı Yalova Yolu'ndaki Şehirlerarası Terminal'den çıktıktan sonraki ilk BOİ durağı. Sadece şoförler değil, burada otobüslerini beklemekte olan yolcular bile birbirlerini göremiyorlar.. Saygılarımla.."
Metin SEREZ

COŞKUN DA COŞTURDU!

Büyükşehir Bld. Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü, yeni yılın ilk konserinde bir müzik ziyafeti sundu.
Merinos, AKKM Orhangazi Salonu'ndaki konserde, Türk Sanat Müziği Bölümü Korosu, usta sanatçı Fahri Dibekoğlu'nun şefliğinde sahneye çıktı.
'Solistler Geçidi' ile başlayan konserde, sevilen eserler müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattı. Noyan Bükülen ve Bahar Güldüren'in solist olarak en güzel eserleri yorumladığı muhteşem konserin konukları olan usta sanatçılar Tolga Şekerci ve Gizem Coşkun da Bursalılar'ı coşturdu.
Konser bitiminde Orkestra Şube Müd. Turgay Mercan, sanatçıları kutladı ve birer buket çiçek sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.