Hava Durumu

Tarihimizin dönüm noktası: 'Çanakkale geçilmez!..'

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2018 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 08:31

Mutlu pazarlar değerli okurlar.
Bugün 18 Mart. Şanlı Türk tarihimizin dönüm noktası olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümü.
Bu önemli günümüzde yokluklar içinde mücadele veren başta büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman silah arkadaşlarını ve canlarını korkusuzca ortaya koyup 'Çanakkale geçilmez' dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla anıyorum.
Bu önemli günümüz nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de çeşitli törenler var.
Ancak beni en çok duygulandıran iki ayrı etkinlik var ki, paylaşmak istiyorum:
Turgut Yılmazipek Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda geçen cuma yapılan tören muhteşemdi.
Büyük törende okulun tüm öğretim kadrosu ve öğrenciler bir arada son derece duygusal anlar yaşayıp Atatürk ve şehitlerimiz için dualar ettiler.
Daha sonra da öğrenciler öğle yemeğinde güçlükler içinde yapılan Çanakkale savaşlarında yokluklar içinde kahraman Mehmetçiklerimizin yediği sadece 'üzüm hoşafı' ve peksimetle karınlarını doyurdular.
Ayrıca bugün Ulucami'de kılınacak sabah namazı sonrası Onur Market, Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarını anarken vatandaşlara, savaşlarda görev yapan askerlerin öğünlerinde yer alan 'kırık buğday' çorbası ikram edecek.

El öpenlerin çok olsun Başkan oğlum

Mudanya Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz, mahalle toplantısı ve ziyaretleriyle vatandaşların isteklerini dinliyor.
İlçedeki esnaf buluşmalarında sabah erkenden esnafa 'bol kazançlar' dileyen Başkan geceleri de ev ziyaretlerinde talepleri dinliyor.
Esnafın sevgisiyle çok mutlu olan Başkan yaşlıların ellerini öperken onların 'el öpenlerin çok olsun Başkan oğlum' dilekleriyle karşılaşıyor.

Bu sergiyi kaçırmayın

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kerim Altun'un arşivinden derlenen, '1. Cihan Harbi Cepheleri, Çanakkale Muharebeleri Fotoğraf ve Anıları Sergisi' 19 Mart Pazartesi günü (yarın) saat 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde açılıyor.
Şimdiye kadar hiç görülmeyen fotoğraflarla oluşan sergiyi muhakkak izleyin ve sakın kaçırmayın diyorum.

İki anlamlı zafer konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sunulacak olan 'Bir Destanın Türküsü Çanakkale Oratoryo Özel Programı' bu gece saat 20.00'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştiriliyor.
Ayıca; Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü nedeniyle hazırlanan çeşitli programların yanı sıra yarın gece de Uludağ Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu, 'Türkülerle, Şiirlerle Çanakkale Zaferi' isimli bir program sunacak.
Saat 17.00-21.00 arasındaki program, Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Nilüfer'de müzik yarışması

Nilüfer Bld.'nin 2010 yılından bu yana düzenlediği Nilüfer Liseler Arası Müzik Yarışması'nın finali 28 Nisan'da yapılacak. Başvurular ise 10 Nisan'da bitiyor.
Nilüfer'deki liseli öğrenciler müzik alanındaki performanslarıyla tüm hünerlerini sergileyecekler.
Yarışma hazırlıkları hızla ilerliyor. Müziğe ilgi duyan gençlerin keşfedilip geliştirilmesini sağlayan yarışmada kız solist, erkek solist, orkestra ve beste kategorilerinde değerlendirme yapılacak.
13 Nisan'da başlayacak yarışma elemelerinin ardından 28 Nisan'da BAOB Oditoryum'da finaller yapılacak. Yarışmanın ön eleme ve finalinde, bu alanda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden oluşan bir jüri görev alacak.

Yeni çıkan bir kitap

'GÜVERTE GÜNCESİ':- Deniz ve denizciliğe meraklı olanlar için ilginç bir eser olan 'Güverte Güncesi'ni Ömer Bozkurt kaleme aldı ve kitap, Kırmızı Kedi yayınevi tarafından okurlarıyla buluşuyor.
'Güverte Güncesi' doğa gözlemlerinin gemi yaşamıyla iç içe geçtiği bir yolculuğun akıcı bir dille kaleme alındığı son derece ilginç bir serüven.

Pazar neşesi

BEKRİ'nin HESABI: Bekri'ye 'hesaptan anlar mısın' diye sormuşlar?.
'Anlarım' demiş.
"Öyleyse dört kilo altını üç kişi arasında paylaştır bakalım' demişler.
Bekir uzun uzun düşünmüş ve:
"İki kişi ikişer kilo, üçüncü kişi de havasını alır" demiş...
(Teşekkürler Cevdet SEVİNÇ)

Özlü sözler

"Kişinin kendi kişiliği için yaptığı özgün seçim, alın yazısı dediğimiz şeyin ta kendisidir" - Jean Paul SARTRE
"Sağduyu, 18 yaşına gelince önyargıların toplamıdır." - Albert EINSENIN
"İyi ve muhteşem arasındaki fark, sadece biraz daha gayrettir." - CLERENCE
"Aşk bahardır kış toprağında. Saflığın gül gibi açmasını sağlar" -Oscar WILDE
(Derleyen Erol GÜRÇAY'a nceteşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.