Hava Durumu

Tarım ambarında şenlik var

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2017 09:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 09:12

Mutlu pazarlar değerli okurlar.
İlçe belediyelerinin nostaljik etkinlikleri günümüzde devam ettiriliyor.
Örneğin; Türkiye'nin tarım ambarı olarak bilinen Karacabey'de, çok eskiden bu yana geleneksel olarak kutlanan ve çiftçilerin bereketli geçen sezon coşkusunu yaşadığı panayırdan söz ediyorum.
Tüm Güney Marmara çiftçileri arasında ün yapmış olan Karacabey Sonbahar Panayırı'nın, bugün son günü.


Karasu merasında gerçekleştirilen panayıra, Bld. Bşk. Ali Özkan yaptığı açıklama ile tüm bölge halkını davet ediyor.
İlçe sakinlerinin yanısıra, her yıl Marmara Bölgesi çiftçi ve hayvan üreticilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; tarım makineleri, tarımsal tohum ve ilaçlar, son model traktörler, damızlık hayvanlar teşhir ve satışı ile beraber, son derece ses getirmesi beklenen görsel şovların da ziyaretçilere zevkli anlar yaşatacağı kesin.


Başkan Özkan modern yüzüyle, nostaljik duygular yaşatan panayırın yanı sıra oldukça önemli projeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini vurguluyor ve panayırın modernleştirilmiş yüzü ile fuar havasında olduğu kadar, nostaljik duygular yaşanmasına da olanak sağladığına dikkat çekiyor.
'Geçmişini unutanların geleceği olamazmış' şeklinde bir atasözümüz var. Karacabeyli gençler de bu nostaljiyi yaşadıkları için çok mutlu.
Tebrikler Bşk. Özkan.

VE BALKAN PANAYIRI:

Nilüfer Görükle'de de bugün bir panayır var. 7.Balkan Panayırı sazlı sözlü, danslı, bol eğlenceli bir gün olacak. Halk dansları, konserler Görükle Göçmen Konutları Pazaryeri'nde saat 15'te.
Farklı bir gün geçirmek isteyenler panayırlara gidip nostaljik bir gün yaşayabilirler.

Çis tak, çis tak çis tak, çis tak

Sadece şoförün değil, yoldaki yayaların bile duyduğu ve özellikle 'çis tak, çis tak' ritimli yüksek volümlü müzik dinlemek trafikteki sürücüleri olumsuz etkiliyor.
Psikiyatri uzmanı Dr. Mahir Yeşildal'ın önemli bir uyarısını özetleyerek paylaşıyorum:
"Müzik ve sesler, beyin ve beden üzerinde pek çok etki oluşturuyor. Özellikle trafikte dinlenen müziğin ritmi araç sürücüsünü etkiliyor. O tempoya uymak adına sürücünün hızını artırdığına dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Mahir Yeşildal, 'Beyin, her şeyi hızlandırıyor ve aracın hızı da böylece artıyor. Kişide, müziğin sesiyle beraber bedensel bir değişim oluyor ve müziğin ritmiyle beraber kalp hızı ve nefes alışverişleri artıyor. Güvenli sürüş için sakinleştirici ve temposu düşük müzikler dinlenmeli" uyarısında bulunuyor.
Yeşildal, "Örneğin toplu taşıma araç-larından minibüslerde çeşitli müzikler çalı-nıyor. Horon, arabesk müzik ve kendi yöresine ait halay gibi hareketli müzikleri dinleyen var. Hareketli müzik dinleyen-lerde yapılan araştırmaya göre; aracın hızını 60 ila 80 km/saat arasında tutmak mümkün olmamış. O tempoya uymak adına sürücü, aracın hızını da artırıyor. Beyin, her şeyi hızlandırıyor ve arabanın hızı da böylece artıyor" diye ekliyor.

Grip mevsimi ve çocuklar

Okula yeni başlayan minik öğrencilerin annelerine önemli bir uyarı.
Özellikle taze meyve ve sebze tüketiminin bağışıklık sistemini desteklediği böylelikle enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi olduğunu belirten uzmanlar annelere çocukların beslenme çantasına sevdikleri kış meyvelerini koyup onları meyve yemeye yönlendirmelerini belirtiyorlar.
Ayrıca çocuklar, anne-baba veya kardeşlerini örnek aldığı için, bu alışkanlığı evde kazanmasının önemli olduğu ileri sürülürken yeterli ve dengeli beslenme, çocukları hastalıktan korumanın yanı sıra bedensel ve zihinsel gelişimleri için de önemi vurgulanıyor.

Yeni bir kitap

'NE KADAR GAMLI BU AKŞAM VAKTİ':- Ünlü senaryo yazarı Safa Önal yazdığı ve filme çekilen 395 öyküsü ile bu konuda bir dünya rekorunun sahibi.. Yakın dostları tarafından 'Safa Önal sinemamızın kazancı ama edebiyat dünyasının kaybıdır' diyorlar.
Araştırmacı yazar Yasemin Arpa'nın büyük bir titizlik ve emekle hazırladığı 'Ne Kadar Gamlı Bir Akşam Vakti-Safa Önal Kitabı' isimli eser Profil Kitap'tan yayınlanarak kitapçı raflarında yerini aldı.
Eser; Türk sinemasında gelişime ışık tutan bazı ilginç anıları da içeriyor.

Güzel sözler

* "Eğer nasipse gelirmiş Çin'den, Yemen'den. Nasip değilse eğer; senin olsa bile kayar gidermiş elinden." Daniel Defoe
* "İnsanlar hatalarını mutluyken değil ancak mutsuzken anlar." - Schiller
* "Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür." Don Herold
* "Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin."
* "Ayrılık, küçük ihtirasları unutturur, büyükleri kuvvetlendirir."
'Derleyen Şemsi GÜRBÜZ'e teşekkürler

Pazar neşesi

YILDIZLAR:- "Öğretmen, sınıfta öğrencilerine gökyüzü ile ilgili bir yazı okudu. Sonra bu yazıyla ilgili olarak çocuklara sorular sordu: 'Ayşe, bana bildiğin yıldızları sayar mısın?' Ayşe ayağa kalktı ve düşünmeden hemen yanıtladı:
"Pop yıldızları, spor yıldızları, sinema yıldızları öğretmenim!." (Teşekkürler Neval SADAK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.