Hava Durumu

Taşlık köyündeki taşocağı sorun yaratıyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2017 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 08:16

"Bursa'nın ve özellikle dört bir yanı derelerle çevrili olan, Uluabat Gölü Ramsar Sözleşmesi ile uluslararası koruma altına alınmıştı. Çok güzel bir göle sahibiz..
Karacabey ovalarının bile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 'korunacak büyük ovalar' statüsüne alındığı şu dönemde bu güzel ilçenin Yeniköy yolu üzerindeki Taşlık Köyü'ndeki taşocağının etkileri büyük çevre sorunu yaratıyor.. Yetiştirilen ürünler bembeyaz toz içinde.. Ürünler hasar görüyor.


Burada yaşayan çevre sakini dostlarım hem Karacabey, hem de Bursa ve Türkiye kamuoyu ile sorunlarını paylaşmak istiyorlar..
Sorun yaratan taşocağından etkilenen köylülerle görüştüm. Muhtarla da konuştum.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'nin de çevre konusundaki duyarlılığını sizler de biliyorsunuz. Çevre denetim yetkisinin kendilerine devrini istiyor. Kısacası, sulak alanlar, ovalar, tüm doğal güzellikler korunamazsa, Bursa'nın geleceği de kararmaya başladı demektir.

Anılan köyün vatandaşları, konunun ulusal açıdan duyurulmasını çok istiyorlar. Köşenizde buna yer verebilirseniz çok mutlu olacaklar.
Sağlık, mutluluk dileklerimle saygılar sunarım." Sedat OKUMUŞ

*Lob'larda hiç gelişme yok!.

"İstanbul Caddesi üzerinde işi olan araç sahiplerinin vay haline.. Ulaşımda büyük zorluk ve tehlike içinde seyrediyorlar. Ayrıca işyerlerine ulaşmak için karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar da çile çekiyor. Bazı noktalarda geçiş için yer bırakılmış ama toz toprak, çakıl içinde ve güvensiz.
Araçların dönüş yapmaları da sürücüler için başka ve ciddi bir sorun. Tofaş ve Panayır kavşakları kapatılınca dönüş yerleri sadece BUTTİM ve Demirtaş köprülü kavşaklarından yapılabiliyor. Bu da hem zaman, hem de yakıt israfı...


AS Merkez önünde yapımına başlanılan köprülü kavşakta ise hiçbir hareket yok. Köprünün sadece tabyası yapıldı, 'lob' tabir edilen yan yollarından hiçbir haber çalışma, hiçbir gelişme yok.
Yaz dönemi içinde bunlar yapılıp bitirilmezse önümüzdeki yağışlı aylarda bunların yapılması daha zor olabilir. Bu sorunlar ve çekilen çileler daha ne kadar sürecek?." Abdullah ŞAKIR

*Ne zaman?

"Çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğim bu fotoğraf Bursamızda yaya trafiğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi'nde Zafer Ekmek Fırını'na doğru giden dört yol ağzı.
Yerler görüldüğü gibi delik deşik. Nedense burada gerekli onarım ve iyileştirme bir türlü yapılmadı.
Bu ve buna benzer türdeki problemlerden Bursalı vatandaşlarımız acaba ne zaman kurtulabilecekler?.." Ferit YILMAZ

*Kumla'da sorunlar bir türlü bitmiyor

"Büyükşehir Bld. Gemlik Küçükkumla'da sahil yolunu okullar kapandı mı araç trafiğine kapatırdı. Bu uygulama 30 yıldır uygulanıyordu.
Böylece yazlıkçılar sahil yolunda rahatça gezebiliyordu. Bu yaz başında Büyükşehir Bld. sahil yoluna gidilen bazı ara sokakları da kapadı. Önceden ara sokaklar sahile araçlarla giriş olmasın diye demir dubalarla kapanırdı. Aracı olan demir dubaların bulunduğu yere kadar gelir aracını orada uygun bir yere park edip evine çıkardı. Ama artık bu sokaklara araç koymak yasak. Sokakta 40 m. yer bomboş. Yukarıda da demir bariyer var. Araç girişi yasak. Bu yüzden birçok araç sürücüsü evinin önüne park edemiyor.

Oysa belediyenin asli görevi park yerini yok etmek mi, yoksa park yeri oluşturmak mı?. Yollar kapatılır mı?..
Kumla'ya katlı bir otopark yapmayan belediye sokakları da kapatmakla ne yapmaya çalışıyor?
İnsanlar yazlıklarına giderken yanlarında eşya götürüyor. En azından torbaları, paketleri var. Aracını kapısının önüne çekip de bunları evine rahatça çıkarması mantıklı değil mi?
Acaba bu yıl boş bırakılan sokaklar gelecek sezon işporta sergilerine metre metre kiraya mı verilecek?. Belediye denizden çıkanların duş alacağı yerler yaptı da halkın elini yüzünü yıkayıp iki yudum su içebileceği çeşmeler yapmadı gitti.
'Bursa'da su çeşmeden içilir' sloganı var. Kumla'da ise eğer çeşme bulabilirsen su içersin!..

*Ovaakça'da geri dönüşüm sorunu

"Osmangazi ilçesi Ovaakça'daki bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum.
BUSKİ'nin yapmış olduğu katı atık toplama ücretlerindeki artırımını duydum. Ve 15 gündür toplanmayan geri dönüşümler aklıma geldi.
Mahallede pet şişeler, kağıtlar, vb. birçok şey sokaklarda dağılmış durumda. Belediyeyi aradığımızda geri dönüşümler konusunda şikayetler aldıklarını bu durumu da şirkete bildirdiklerini söylediler.
Fakat bizim çöp sorunumuz bir türlü çözülmedi.
Eğer geri dönüşümlü atıklarımızı bir şirket topluyorsa belediye neden yapmıyor?
Eğer biz özel bir şirketin yararlanacağı atık malzemeleri topluyorsak parayı niye belediyeye verip hizmet alamıyoruz?.
İlgililerden gerekli cevabı bekliyorum.." (OKUR HABER HATTI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.