Hava Durumu

Tatil turu mutlu etti!

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 08:00

"Dağ yamaçlarından zeytinyağı, berrak ve şifalı sular, ovasından her tür kaliteli ve lezzetli meyve, sebze yetiştirilen Ulu Şehir Bursamız'ın her ne kadar trafiği, beton yığını ilçeleri ve yaşanılan ağır ve stresli yaşam mücadelesi insanı zaman zaman büyükşehirde yaşamaktan usandırsa da padişahlara ve Emir Sultan, Üftade Hz.leri gibi manevi şahsiyetleri bağrında saklamasıyla Ulu Şehir olmasını sonuna kadar hak ediyor.


Fırsat buldukça bu tarihi külliyeleri ziyaret etmeye çalışırım. Yılbaşı tatilinde de şehirde bir tur atma fırsatı buldum.
2.Murat Külliyesi'ne restorasyon bittiğinden beri gidememiştim.
Yapılan restorasyonla pırıl pırıl bir duruma kavuşmuş..


Türbelerin kalem işlemeleri özenle ortaya çıkarılmış, çevresindeki sokaklar ve parklar bile çok güzel ve üstün kalite malzemelerle restore edilmiş.
İnanın bu manzara karşısında çok mutlu oldum. Büyükşehir Belediyemiz'in geçmiş yönetimini her ne kadar bazı uygulamaları nedeniyle hepimizce eleştiriliyor olsa da bu tip kaliteli restorasyonlar Bursa'nın değerine değer katıyor, marka değerini yükseltiyor.
Dilerim bu çalışmalarla ortaya çıkarılan eserler uzun yıllar pırıl pırıl kalsın.. Aynı özen ve titizlikle korunsun.
Ben emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Birçok harabe ve yıkıntı tarihi eser de ayağa kaldırılmıştı. Büyükşehir yeni yönetimi de üstüne koyarak çok daha güzel ve Ulu Şehrimiz'in adına yakışır eserlere geçmiş hizmetlerin üstüne katbekat koyarak devam eder.
Bir Bursa aşığı olarak bu konuda kişisel beklentim ve umudum yüksektir.
Teşekkürlerimle, saygılarımla.." Serkan ÖZGİRAY/ Endüstri Yüksek Mühendisi

Işıl ışıl bir park!

"25 Aralık tarihli köşenizde yer alan bir yakınmamızda Nilüfer ilçesi, Çamlıca Parkımız'daki aydınlatma lambalarının büyük bir bölümünün arızalı olduğunu, bu nedenle çoğunun yanmadığını lambalar yüzünden parkın çevresinden geçerken bile büyük tedirginlik duyduğumuzu belirterek parkımızın aydınlatılması için sayın ilgililerin ivdilikle gerekli çalışmaları yapmasını rica etmiştik.


Ve bu uyarımız üzerine gerekli olan tüm onarım çalışmaları hemen yapıldı ve parkımız şimdi geceleri ışıl ışıl bir duruma dönüştü..
Ricamıza hassasiyet gösteren ve aydınlatma çalışmalarını hemen eksiksiz bir şekilde yapan sayın ilgililere teşekkürlerimizi sunuyor ve Çamlıca Parkımız'ın son güzel bir gece görüntüsünü de sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Size de ve emeği geçen herkese de açık teşekkürlerimizle..."Bölge sakinleri

Alo,burası Osmangazi

YEŞİL PEYZAJ: "Gazetenizin 20 Aralık 2017 tarihli sayısındaki köşenizde 'Yeşil Peyzaj Bekliyoruz' başlıklı bir okur talebine yer verilmiştir.
Bahse konu olan Osmangazi, Güneştepe Mahallesi, Siteler bölgesinde, engellilerin de kullanabileceği şekilde düzenlenen yaya yolunun kullanımı ve bina mesafeleri dikkate alınarak Fatih Caddesi boyunca yol dönüş noktalarındaki geniş alanlarda, fidan dikimi yapılacak.
Uygulama ise kış döneminde gerçekleşecek. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."Osmangazi Bld. Basın Halkla İlşk. Müd.

Yılın ilk sergisi

TMMOB Makina Mühendisleri (MMO) Bursa Şubesi 'Nilüfer Ana Sanat Grubu' olarak yılın ilk resim sergisi bugün açılıyor.
Karma yağlıboya tablolarla oluşan sergi saat 14'ten itibaren BAOB Fuaye Alanı'nda izlenebilecek.
İlginç eserlerin yer aldığı serginin geniş bir ilgi görmesi bekleniyor.

Kadın Korosu dernekleşti

12 yıldan bu yana başarılı çalışmalar yapan ve sosyal yardım kurumlarına, derneklere katkı sunan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu 20 Ocak Cumartesi gecesi şef Doktor Aysel Gürel yönetiminde Atatürk Kültür Merkezi (Merinos) Osmangazi Salonu'nda yılın ilk büyük konserine hazırlanıyor.
Konserde müziğin tüm türleri yansıtılacak ve izleyenler yine coşkulu, renkli bir gece yaşayacaklar.
Bu arada Nilüfer Kadın Korosu da aynı isimle dernek haline getirildi ve böylece şimdi daha etkin çalışmalar yapacak.
Müziğe sevdalı tüm korist, solist ve saz üstatlarına üstün başarılar..

TEŞEKKÜR PANOSU

Ceylan Hastanesi'ne

"31 Aralık 2017'de rahatsızlığım nedeniyle Ceylan Hastanesi'ne başvurdum.
Çok yakın ilgi gördüğüm Kurumsal İletişim ve Pazarlama Sorumlusu Sevda Durak, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Ecer ve Radyoloji Uzmanı Dr. Erdal Duman'la, nazik yaklaşımlar sergileyen Dr. Mustafa Ceylan ve Özlem Ceylan ile bu nezih hastanenin tüm sayın çalışanlarına açık teşekkürlerimi sunuyor, kutsal çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.."Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.