Hava Durumu

‘TED 77, Hep 50’

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2016 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 07:18
Mutlu pazarlar..
1928 yılında büyük önder Atatürk’ün kurulmasında öncülük ettiği ve ilk genel başkanı İsmet İnönü olan Türk Eğitim Derneği ya da kısa adıyla TED, Türkiye’nin modernleşmesinde vazgeçilmez bir öneme sahip.
TED Ankara Koleji’nin açılışını daha sonra ülkenin diğer illerinde açılan okullar izlemiş ve ülke çapındaki TED Okulları’nın sayısı hızla artmış. 
Bugüne dek yüzlerce başarılı öğrenci yetiştiren TED Ankara Koleji’nin 77 mezunları da yaklaşık 45-50 yıldır bitimsiz bir dostluk içinde. Geçenlerde oluşturdukları kalabalık bir grupla Bursa’ya gelip unutulmaz anılara yenilerini  eklediler.



TED 77 mezunları yılda iki kez gezi düzenliyor. Eski mezunların ‘Amirimiz’ dedikleri Dr. Kamil Ayrancıoğlu’nun başarılı organizasyonları ile Türkiye’de ve yurtdışındaki turlarına yeni rotalar da hazırlıyorlar..
‘TED77 Hep50’ grubu  (Hep 50; 50 yaşın içinde olduklarının bir ifadesi) bu sene ikinci gezi için Bursa’yı seçti. İznik, Uludağ, Gölyazı, Mudanya, Tirilye, İnegöl’ü ziyaret eden eski dostlar Oylat Mağarası, Gölyazı’daki Ağlayan Çınar ve teleferikle Uludağ turunda çok güzel anı fotoğrafları çektiler.
Bu güzel gezinin gala gecesi ise Gönlüferah Oteli’nde gerçekleştirildi. Şarkılar, türküler ve dans maratonu içindeki renkli gece uzun yıllar belleklerden silinecek gibi değil..
Doğrusu kıskanmamak elde değil. Daha nice güzel gezilere.. 

Yumurtadan eserler...

Değerli okurlarıma bir öneri..
Bugün bir fırsat yaratın ve lütfen Zafer Plaza AVM’ye bir uğrayın. Çünkü sanatçı Yusuf Eygören’in “Yumurtadan Sanata” Sergisi’ne hayran kalacaksınız. Bugün açılan sergi 26 Ekim’e dek izlenime açık kalacak. 
Sergide yumurta kabuklarının nasıl birer sanat eseri haline dönüştüğünü izlerken çok şaşıracaksınız. Tebrikler Eygören

Bu sergi başka sergi

Kültür A.Ş. danışmanı Metin Önal Mengüşoğlu, özel koleksiyonundaki 40 yıllık dergileri İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde izlenime sundu. Aralarında Türkiye’nin kültür, edebiyat, sanat ve düşün dünyasına bir dönem damgasını vuran 80’e yakın derginin ilk baskıları olan sergi ilgiyle inceleniyor. 
Mengüşoğlu, serginin kendisi için övünç kaynağı olduğunu söylerken özellikle gençleri, kültür-sanata meraklı, edebiyat ve tarih severleri sergiye davet ediyor.

Yeni çıkan bir kitap

‘GÖNÜL DAĞI’:-  Türk Halk Müziğimizin en büyük ses ve saz üstatlarından Neşet Ertaş üç yıl önce yaşama veda etmişti.
Türk Halk Müziğimizde önemli bir yeri olan sanatçı için Savaş Ş.Barkçın uzun ve titiz bir araştırma inceleme döneminden sonra  Erdem Yayınları arasından bir kitap çıkardı. ‘Gönül Dağı’ ismini verdiği kitap Ertaş’ın sanat yaşamını anlatıyor.
Türk Halk Müziğimize ilgi duyanlar için kitaplıklarında bulunması gereken önemli bir eser.

Güzel sözler

* Üşüyen birine rastIadığımızda, ona bir ceket giydirirken üzerini örttüğümüz aslında kendi vicdanımızdır.” 
* Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, hemen söyIeyeyim: Sevgili Annem’dir.”- Abraham LINCOLN 
* Herşeyi denerim; ama yapabildikIerimi yaparım.” - Herman MeIviIIe
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.