Hava Durumu

Tek tek basaraktan, bade süzerekten!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2020 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2020 07:52

Geçen hafta içinde bir yakınımızı ziyarete giderken tanık olduğumuz görüntü karşısında 'Erkilet Güzeli'ni anımsamaktan kendimizi alamadrık. Erkilet; doğup büyüdüğüm güzel Kayseri'min bir ilçesidir. Bu ilçenin kendine has 'Erkilet Güzeli bağlar bozuyor' diye bir türküsü mevcuttur. Eserin nakaratında 'Tek tek basaraktan/ Bade süzerekten/ İnci dizerekten/ Gel canım gel aman' sözcükleri geçer..

"İşte bu türküyü bana anımatan ve beni Kayserim'e götüren manzaraya gelince; hemen anlatayım:
Nilüfer'deki Cumhuriyet Mah. Demir Sokak'ın karşısında minik, sevimli bir park mevcut.
Parkın girişinde beton merdivenlerin en alt basamağı ne hikmettir bilinmez; yarım bırakılmış.
Yani parka giriş-çıkışta insan dalgınlığa düşmemeli. Eksik kalan basamağa gelince ister istemez tek tek basmalı. Mecburen!.
Eee,artık 'Bade süzüp inci dizmek' te sayın yetkililere kalıyor (!) tabii.
Saygılarımı sunarım." Muammer BİROL / Emk. Müh.



BUSKİ VE BELEDİYE LÜTFEN DİKKAT!

"Geçen Pazar öğleden sonra Muradiye Camii Parkı'nda dolaşırken üzüntü veren bir manzara vardı.
Tarihi camimizin batısında bahçe kenarında onarılan çeşmeye bağlanan hortumla Kültürpark karşısı, Çekirge Cad. kenarındaki bir işyerine su alınıyordu.
Çünkü bu işyerinin arka girişi de cami önündeki caddeye açılıyor. Ayrıca bu çeşmede zaman zaman araç yıkayanlar da var. Onarılıp tertemiz bir hale getirilen çeşme maalesef yine kir pas içinde.
BUSKİ ve ilgili belediyenin dikkatine sunarım.
Vatandaş avuç dolusu su parası öderken hayrat çeşmeden hortumla işyerine su almak vicdanlara sığar mı?..
BUSKİ ve ilgili belediyenin bu konudaki açıklamasını köşenizden kısa süreçte okumak dileğimle saygılar. Hülya VOLKAN

TEŞEKKÜR PANOSU

TEDAŞ NİLÜFER'DE BİR GECE ALARMI

"31 Mayıs pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 22 sularında TEDAŞ Nilüfer diye defterimde kayıtlı tlf.'nu aradım. Zifiri karanlık ve korkulu ortam içindeki Nilüfer, Yıldırım Cd. Konak Mh. Eroğlu Sokak'ta Karnur Apt. önünde sokak aydınlatmasının bir süredir yanmadığını belirtip onarımını rica ettim. Telefondaki hanım o kadar nazik, kibar ve druyarlııydı ki inanın şaşırdım. Kendisine teşekkür ettim. Durumu anlattım. Aradan bir saat ya geçti, ya geçmedi bir teknik ekip adeta alarma gaçmiş. Geldiler ve gece karanlığında yanmayan ampulü onardılar, sokağımız aydınlanıverdi. TEDAŞ Nilüfer telefonundaki nazik, duyarlı hanıma ve görevli ekibe açık teşekkürlerimi sunarım. Allah her zaman işlerini rast getirsin, kolay gelsin." Neşe TORUN

FSM BULVARI SEVİLMİYOR MU?

"FSM Bulvarı Büyükşehir Bld.ne ait. Ama Büyükşehir Bld. bürokratları Nilüfer'i galiba pek sevmiyor. Çünkü; FSM Camii civarında birkaç yer düzeltildi ve sonrası nedense bırakıldı. Bu hoş olmayan ve engelliler yanında bebek arabalarını sürmeyi zorlaştıran görüntü bir an önce düzeltilirse bu kesimde yürümek kolaylaşır. Aslında en baştaki yanlış; yaya kaldırımlara asfalt dökümü. Kolay diye gelişi güzel her yere asfalt dökülüyor. Oysa asfalt yaz aylarında kent sıcaklığını 4-5 derece arttırır, çevre yaşanmaz hale gelir. Bu bir gerçek. Şehir içinde geniş yeşil alan bırakacak bir imar anlayışına geçmek gerek.
Esen kalın." Ekrem Hayri PEKER- Kimya Mühendis

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.