Hava Durumu

TELEKOM! Kablolarımız yerlerde sürünüyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2018 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 07:26

"Yıldırım ilçesi, Piremir Mahallesi, Coşan Sokak'taki dere tarafında oturan sakinim..
Evimizin yanındaki bir bina, on gün kadar önce bir müteahhit tarafından yıkıldı. Ancak bu yıkım sırasında olanlar biz sokak sakinlerine oldu. Bu sokakta oturan biz ve komşularımız çok mağdur durumlarda kaldık..
Çünkü yapılan yıkım çalışmaları sırasında sokağımızda bulunan telefon telleri tamamıyla kopartıldı, telefon iletim kabloları yerle bir oldu ve günlerden beri de yerlerde sürünüp duruyor..
Bundan dolayı telefonlarımız doğal olarak çalışmıyor, internet bağlantılarımız da kalmadı.
Halbuki; yıktırılan evin sahibi olan komşumuz Telekom'a gerekli başvuruları dilekçeyle yapıp evinin yıkılacağını ve bunun için telefon hatları konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını da bildirmiş. Fakat nedense bu başvuruya hiç ilgi gösterilmemiş..
Benim yaşlı bir annem var, telefonla kendisini sık sık aramak zorundayım ama arayamıyorum. Internet bağlantım da kesik olduğu için işlerimde aksamalar meydana geliyor.. Bu nasıl iştir, bu ne umursamazlıktır anlamak çok zor?.
Telekom, telefon ve internet ödemeleri için gününü geçirmiyor ve hemen faturaları göndererek tahsil etme yoluna gidiyor. Ama ben ve komşularım on günden beri Telekom'un ilgisini ve onarımını bekleyip duruyoruz.
Telekom'un sayın yetkililerine durumu aksettiriyor ve yaşanılan sıkıntıların sona erdirilmesi için gerekli onarımların acilen yapılmasını önemle rica ediyorum."
Saygılarımla.." Ümmet COŞKUN

Başkan Atmaca ve kent trafiği

Geleneksel 'Sönmez Medya Buluşmaları' kapsamında dün Baia Hotel'de Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Bursa Hakimiyet ve AS TV mensubu arkadaşlarımızın çeşitli sorularını yanıtladı.
Başkan Atmaca kentte yaşanılan önemli sorunlardan biri olan trafik konulu bir soruma şu yanıtı verdi:
"Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yeni kavşak çalışmalarında sorunun yüzde 10-20 oranında azaldığı söyleniyor ama bu hiçbir şey ifade etmez. Bunlar oldukça basit çalışmalar. Aslında yaşanılan sorunlarda suç, yerel yönetimlerden çok merkezi idarelerin suçu..
Merkezi yönetimler bir kentin nüfusu ve gelişimini düşünmek zorunda. Alt- yapı bu düşüncelere göre yapılmalı, planlanmalı..
Basit uygulamalarla geçici olarak yapılan iyileştirmeler popülist bir yaklaşımdan başka bir şey değil. Planlamalar artacak nüfusa göre düşünülmeli ve uygulanmalı".
Başkan Atmaca'nın bir diğer görüşü de kent içindeki raylı sistemle ilgili.
Trafik konusuna paralel olarak arkadaşımız Pelin Örs Siyli'nin bir sorusuna 'kent içi ulaşımda raylı sistem yollarımızı çok daraltıyor. Yoğunluk artıyor. Trafik olumsuz etkileniyor. İddia ediyorum, gelecekte bu raylı sistem tamamen sökülecek, yeraltına alınacak." dedi.

Alo, burası Osmangazi

ASFALTLAMA İŞİ PROGRAMA ALINDI:

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 2 Nisan 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Hizmetlere gelince bekle babam bekle' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Yazıda bahsi geçen Osmangazi ilçesi, Ovaakça Santral Mahallesi 5. Gün Sokak, Akova Evleri sakinlerinin isteği olan yola asfalt kaplama çalışması programımıza alınmıştır.
İlgili ekiplerimizce asfalt çalışma programı doğrultusunda sorun giderilecektir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurlarınıza ve sorunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Halkla İlşk. Müdürlüğü

Şemsiyeli Kız'ın yağmuru azalmış!

"Zafer Meydanı'nda Cumhuriyet Caddesi başında bölgeye güzellikler kazandıran 'Şemsiyeli Kız' heykeline yapılan bir düzenekle sular akıtılıyor ve bu sular heykeldeki açık halde bulunan şemsiyeden aşağıya akarken bölgeye farklı bir ambians kazandırıyordu.
Fakat heykeldeki sulama düzeneğinde sanırım bir arıza var ki, yağmur suları oluşumu çok azalmış.
Ayrıca; geçen salı günü oradan geçerken dikkatimi çekti, heykelin dibi de adeta bir çöp yığını gibiydi. Gerekli temizlik işlemlerinin yapılması da ihmal edilmemeli..
Dikkatlere sunarım. Kazandırılan güzellikler devam etmelidir."
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

Güzelyalı'da güzel yaz

Mudanya Belediyesi, çeşitli altyapı kurumlarının yaptıkları kazı çalışmalarından sonra gelişigüzel şekilde kapattığı yollarda onarım çalışmalarına başladı.
Burgaz Güzelyalı, Siteler ve Yeni Mahalle'deki yolları asfaltlayan Mudanya Belediyesi ilgilileri 'konuklarımıza güzel bir yaz sezonu yaşatma amacındayız' diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.