Hava Durumu

Temenyeri kaderine mi terk edildi?

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2022 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2022 08:02

Sevgili okurlarım;

Köşemize 35 kare fotoğraf geldi. Hepsi birbirinden ilginç. Hepsi de Temenyeri'ne ait üzücü görüntüler..

Yerim dar. Zorlukla seçebildiğim sadece üç kareyi sizlerle paylaşıyorum.

Sn.Atalay Aksu'nun yakınmalarını gelin şimdi birlikte okuyalım:

****

"Bursamız'da kent merkezindeki en yeşil ve geniş alana sahip olan fakat gerekli bakımı, düzenlemesi yapılmayan yer, maalesef Yıldırım ilçemizdeki Temenyeri bölgesi..

Oysa burada tarihi bir mekan olan Hünkar Köşkü (Sultan Reşat'ın av köşkü) gibi bir yapı da mevcut ve şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim, bu köşk bahçesi Yıldırım Belediyesi'nin bazı tadilatlarıyla kafeterya olarak hizmete açılmıştı.

Ayrıca bu tarihi yapıda bildiğim kadarıyla rahmetli Atamız M.Kemal Atatürk te bir zamanlar konaklamış..

Geçenlerde bir hafta sonu ailemle Temenyeri'ne gidip temiz havadan ve doğa güzelliklerinden yararlanmak istedik. Ama üzüldük. Çünkü böylesine muhteşem konumdaki bir yer neden kendi kaderine terkedilmiş gibi ve bakımsız?

Örneğin Temenna Çeşmesi var ama muslukları yok!. Pekçok yeşil alanda çim kalmamış. Kapıların pekçoğunda demir kanatlar yok olmuş. Maksem tarafındaki ana giriş kapısı üzerinde büyük bir levha var ama o da yazısız. Gökdere'nin yatağı ve bazı yerler de çöp içinde.

Oysa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyeleri yeni yeni boş alanlar yaratıp park yapmaya çalışırken burası niye ele alınmaz, düzenlenmez?. Merak etmemek mümkün değil.

Bu alan Büyükşehir'e mi ait ve yoğun işleri nedeniyle Temenyeri'ne yetişemiyor mu?. Aynı görüşüm Yıldırım Bld. için de aynı. Yani; Temenyeri gözden çıkartılmış olmasın.

Çünkü inanınız ki yazık, günah olur!. Saygılarımla.." -ATALAY AKSU

TEŞEKKÜR PANOSU

TAŞ DEĞMESİN:- "Köşenizde paylaşılıp da, çözüm bulunmayan çok az problem olduğunu, eski bir Belediye Memuru olarak izliyorum.

Size sorunlarını yazan, bu konuların köşenizde yayınlanmasını sağlayan, sıkı bir takipçi ve okuyucusu olduğum, tüm Bursa Hakimiyet Gazetesi çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin.." -HALİL ALTIN

***

(NOT: Bizden de sizin ilginize teşekkürler Sayın Altın. Sizin de herşey gönlünüze göre olsun. Sağlık ve mutluluk içinde... -E.Ö )

PAZARTESİ YİNE BURADAYIZ...

Değerli okurlarım;

Köşemize gönderdiğiniz çeşitli sorunlarınızla ilgili yazı ve görseller içeren mail'ler bugünlük te bu kadar.

Önümüzdeki pazartesi yine bu köşede buluşmak üzere herşey gönlünüzce olsun.. Köşemize ulaştırdığınız iletileriniz ve görselleriniz sırasıyla yayınlanıyor. Sorunsuz, sağlıklı, mutlu ve başarılı günler dilerim.. - E.Ö

//

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.