Hava Durumu

Teşekkürler ve bir ağaç sorunu

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2020 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2020 09:36

"Cumhuriyet Meydanımız'da bulunan Atatürk Anıtı arkasında ve heykele yaklaşık 200 m. kadar uzaklıkta, Gökdere Cad.'ndeki Osmangazi Merkez Verem Savaş birimi çevresi sakinleri olarak 21 Eylül tarihli köşenizde yayınladığınız 'Kentin göbeğinde toz bulutu merkezi' başlıklı şikayetimizde; burada 50 araç kapasiteli ve günde ortalama 200 aracın park etmek için giriş çıkış yaptığı bir açık otopark oluşturulduğunu belirtirmiştik.

Ancak araçların giriş çıkışlarında buradan yoğun toz bulutları yükseldiğini ve bu yüzden pencere-kapı açamadığımızı vurgulamış, otopark zemininin asfalt veya betonla kaplanmasını rica etmiştik.

Belediyemiz bu talebimize çok olumlu bir yaklaşım sergiledi ve otopark zeminine tamamen parke taşı döşenmeye başlandı..

Bu arada otopark çalışanları için girişe yaptırılan bir yazıhane ise keşke başka bir köşeye kaydırılsaydı. Zira yer son derece uygun..

Çünkü bu küçük yapının olduğu yerdeki ağacın kök ve gövdesi tamemiyle yazıhane içinde kalıyor.

Ağacın kestirilmemiş olması tabii ki çok sevindirici..

Ama ağaç kökü-gövdesi kapalı bir alanda kaldığı için yağmur-hava-güneş gibi doğa olaylarından gereken şekilde yararlanamaz çekincesi içindeyiz.

Belediyemiz'e bizleri toz bulutlarındran kurtardığı için teşekkürlerimizi sunmak görevimizdir. Saygı sunarız." Bölge sakinleri

BAŞKAN DÜNDAR'A BİR İSTEK VAR

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bucağı, Sakarya Mahallesi, 10. Meşe Sokak'ta bulunan (fotoğrafta) boş alan Osmangazi Belediyesi imar planında çocuk parkı olarak ayrılmış durumda..

Fakat yıllardır bomboş bir şekilde duruyor.

Son yıllarda bu bölgemiz aşırı nüfüs artışına sahne oluyor. Buna rağmen bu sokağımıza en yakın çocuk parkı ise 1 buçuk km. uzaklıkta kalıyor.

Bu nedenle belirttiğimiz boş alana Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'dan çocuk parkı yapılmasını rica ediyoruz."

Saygılarımızla.." 10.Meşe sokak sakinleri

KESTEL'DE SORUN HAVA KİRLİLİĞİ

"Son zamanlarda Kestel'de hava kirliliği ileri safhalara ulaşmış bir durumda..

Kestelliler'in yaşamakta olduğu hava kirliliği maalesef ilçenin en büyük sorunu haline geldi.

Bu yakınmamızla Kestel'de yaşamı tehdit eden yoğun duman ve pis kokularla oluşan hava kirliliğine dikkat çekmek istiyoruz.

Sayın yetkililerin acilen bu konuda gerekli önlemleri almalarını bekliyoruz.

Çünkü; önümüz kış mevsimi. Gerekli önlemler alınmaz ise hava kirliliğiyle beraber tahlikenin boyutları daha da artabilir." Yunus AYDIN

HA KOPTU, HA KAPACAK

"Altıparmak Caddesi boyunca kaldırımların kenarlarına yayaların ana caddeye inmelerini ve olası kazaları önlemek amacıyla konulan demir seperatorlerin arasında yer alan geçiş kapısının menteşesi yerinden kopmuş.

Diğer menteşe de ha koptu, ha kopacak!.

Kaynakla sağlamlaştırılmaz ise yerinden çıkıp düşebilir.. Ve bu güzellik te heba olur gider.. Oluşan soruna bir el atılması gerekiyor.. Lütfen." Münür BURGAZLI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.