Hava Durumu

Teyyareci Mehmetali'de çöp döküm (!) kanalı..

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 08:09

"Uzun zamandır Yıldırım sakiniyim. Yıldırım'ı çok seviyorum. Bursa'nın en eski semtlerinden biri olması hesabıyla bugüne kadar belediyeler buraya pek birşeyler yapamamışlardı.

Ama şimdiki belediyemiz ilçemizi 'yeni bir Yıldırım'a çevirdi.

Bu semttte doğup büyümüş biri olarak Başkanımız Oktay Yılmaz Bey'e müteşekkirim. Ancak bir konuya işaret etmeden geçemeyeceğim.

Hacıseyfettin Mah.'ndeki yeni İncirli Meydanı semte çok güzellikler kazandırırken Yıldırım'da daha pekçok güzel eser de var.

Fakat ilçenin en önemli ana yollarından biri olan Teyyareci Mehmetali Caddesi'nde özellikle Mesken Dolmuş Durağı'nın karşısında olmak üzere bütün cadde boyunca yolun orta refujü gönderdiğim fotoğrafta görüldüğü gibi sanki özel bir çöp kanalı halinde.

Pek tabiidir ki burası çimlendirilip yeşillendirilmeye muhtaç. Veya dekoratif bitkilerle de bu sağlanabilir.

Bütün cadde boyunca orta refüj yeşillendirilirse burası 'özel çöp döküm kanalı' gibi olmaz. İlçemizin bu kesimi de çok güzel olur.

Böyle kalınca fotoğraftaki gibi çöpe atılması gerekli bazı maddeler de buralara atılmış. Çok üzücü. Yeni Yıldırım'ın yeni güzelliklerine pek yakışmıyor doğrusu..

Şahsen hemen hergün görev yaptığım okuluma girdip gelirken bu manzara inanın beni üzüyor. Başkanımız Oktay Bey'e anımsatmak istedim.

Hürmetlerimle." -ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN BİR ÖĞRETMEN HANIM

TEŞEKKÜR PANOSU

BAŞKAN ALİ ÖZKAN'A:- "Geçenlerde Karacabey'in Tavşanlı Mah.'nde oturan bir yakınımızı ziyarete gitmiştik.

Bulunduğumuz evden yakındaki bir diğer eve Bld.den bir araç geldiğini gördüm.. Ekipteki kişi ev sakinine birşeyler verdi, gitti.

Sonradan öğrendim, Karacabey Bld.'si ilçede hergün binlerce yoksula ve bakıma muhtaç yaşlıya kimselere göstermeden, reklam yapmadan hergün sıcak yemek dağıtıyormuş.

Tesüdüfen gördüğüm bu işten çok etkilendim. Çünkü çok büyük büyük bir sevap bu.

Yoksul kişiler bu hayat pahalılığında pazaryerlerinden çürük meyve sebze toplarken böylesine hayırlı bir uygulamayı yapan Bld. Bşk. Sn. Ali Özkan'a tebriklerimi sunarım. Başarıları devamlı olsun, Allah kolaylıklar versin." -K.İNANÇ

GÜÜÜM PATLADI!

"Bir iş yapılırken bozulan yer neden iş bittikten sonra tekrar düzeltilmiyor? Bu moda mı?..

İşte bunlardan biri daha. Geçen hafta Kükürtlü Caddesi'nden Zubeyde Hanım Caddesi'ne dönüşte, farkında olmadığım için aracımın ön sağ lastiği süratle bu derin çukura girince güüüüm patladı!..

Buradaki trafik lambaları için yolda çalışma yapılmış ama yol kazılıp böyle bırakılmış.

Yazık günah değil mi bizlere?.." -C.HARUN KÖSE

BU TABELANIN ADETA TURŞUSU (!) ÇIKMIŞ

"Osmangazi ilçesi, Yeni Karaman Mah. 9. Çelik Sokak ile 20.Şahin Sokak kavşağında yol kenarında yaya kaldırım köşesine dikilen sokak levhalarından biri (9.Çelik Sokak) resimde görüldügü gibi yamuldu gitti.

Bu sokak tebaları ucundaki uzunluk dikkate alınmadan çoğu yerde bu dar köşelere konuyor. Tabelanın sivri ucu yola taşıyor. Böyle olunca da gelen geçen bazı yüksek araçlara takılıyor. Hem araç zarar görüp çiziliyor, hem de tabelanın adeta turşusu çıkıyor.

İnşallah uyarımız bu işi yapanlarca dikkate alınır.." -A.TARIK YAMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.