Hava Durumu

Torbanın ağzı gibi büzülü yol!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2017 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 07:49

Değerli okurlarım, Bursa'nın en gelişmiş ve modern semti olan Nilüfer'le ilgili bazen öyle iletiler ve şikayetler alıyorum ki inanın o problemin Nilüfer gibi bir semtte olabileceğine inanamıyorum.
İşte çevre sakinleri yine buna benzer trajikomik bir uygulamayı paylaşmışlar ve fotoğraflarla görüntülemişler.


Ben de gözlerime inanamadım. Umarım yetkililer geç de olsa bu hatalı uygulamanın farkına varırlar ve üzücü kazalar yaşanmadan gerekli tedbirler alınır.

Okurumun iletisi aynen şöyle:

"Nilüfer, Beşevler Konak Mahallesi Cephanelik Ormanı kuzey-batı bölgesinde Gültekin Caddesi'ni dik kesen (Bilginler Caddesi'ne paralel uzanan ve Sanabel Konakları'nın arkasında) bir sokak açıldı ve buradan Kültür Mahallesi'ne kestirmeden ilerleyebiliyoruz.
Ne var ki iki şerit olarak gelen sokak tam Gültekin Caddesi'ne açıldığı ağızda tek şeride düşüyor.
Halihazırda zaten çok işlek olan Gültekin Caddesi'nden bu sokağa giriş yapmak isteyen araçlar rampanın da etkisiyle adeta kafa kafaya geliyorlar.
Nilüfer'deki birçok ara sokak farklı şekillerde sorunları içerse de buranın ağzının bir torba gibi büzülerek tek şeride düşmesi kabul edilebilir değil.
İmar planlarında neden burası doğru şekilde ve geniş bir ağızla öngörülmemiş anlaşılır değil?. Gerekli önlemlerin feci kazalar yaşanmadan alınması en büyük dileğimizdir.
Saygılarımla.. L.K

Değerli okurlarım inanın ben de bunun nedenini anlayamadım. Umarım sokak ağzının genişletilmesine yetkililer olumlu yanıt verirler..

Köprüde büyük tehlike var!

"Kısa bir süre önce hizmete açılan Yaniceabat Köprüsü'nde büyük bir tehlike var.
AS Merkez'den Yeniceabat yönüne doğru gidişte, köprüdeki 90 derecelik sert virajın hemen başına konulan yağmur suyu ızgarası şimdi yerinde yok!.
Dört köşe şeklindeki derin çukur öylece duruyor.. Bu tehlike viraja giren aracın şoförü özellikle gece karanlıklarında bunu görmeyebilir ve aracın ön lastikleri bu çukura girerse devrilebilir, araç da berbat olur.
Sayın ilgilileri önemle uyarır ve acilen bu tehlikeli duruma el atmasını rica ederim." A. Tarık MERİÇ

Gürsu Toki'den Başkan Altepe'ye

"Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe beye sesleniyorum...

Orada bir TOKİ var. Gürsu merkeze 14 km. uzaklıkta.. Uzun zaman önce yüzlerce kişi huzurunda 'kısa yol' için verilen bir sözünüz olmuştu.
Bu sözunüz ne yazık ki henüz yerine getirilemedi.. Geçen bunca zamana karşı hep 'proje aşamasında ve çalışmalar devam ediyor' şeklinde bilgilendirmeleri bır kenara bırakıp artık bu yolun gerçek hayatta yerini almasını istiyoruz.
Şehrin her yanında açılan yeni yollarla ilgili afişlerde bunun Gürsu TOKİ Konutları için de geçerli olacağından artık emin olmak istiyor ve saygılarımızı sunuyoruz.." Gürsu TOKİ sakinleri

Alo, burası Büyükşehir

STANDARTLARA UYMADI

"6.6.2017 köşenizde yer alan 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Yazıda 'Beşevler Cad. Bursa trafiğinin önemli caddelerinden biri. Bu cadde üç aydan beri kazılıyor. Yoldaki çukurların derinliği 20 cm.'yi buldu. Ancak anlamadığımız bir şey oldu ve çalışma yarıda durdu. Yolun tek tarafı asfaltlandı, diğer yanı kazıldı o halde bırakıldı. Birkaç gün önce de BUSKİ'nin çalışmasına dair bir tabela konup caddenin yeni asfaltlanmış olan tarafı yeniden kazılmaya başlandı" deniliyor.

Söz konusu Beşevler Cad.'nde Büyükşehir Bld.'nin asfalt kaplama işini yapan firmanın yaptığı asfaltın standartlara uygun olmadığından yeniden asfalt kaplama işinin yapılması üzerine BUSKİ çalışmalara dahil olarak eski olan kanalizasyon hattının yenilenmesi ve yanında yağmur suyu hattının da yapılarak sorunun kesin çözüme kavuşturulması amaçlanmıştır."

AFET

"12.6.2017 köşenizdeki 'Eksik mi var yoksa hatalı mı yapılıyor?' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazıda 'Fatih Sultan Mehmet Cad.'nde yollar göl olmakla kalmayıp her yeri kanalizasyon kokuları sardı. BUSKİ'nin bu konuda yaptığı çalışmaları takdirle izliyoruz,ama yapılan çalışmalarda acaba bir eksik, kusur, hata mı var da her yer yine göle dönüşüyor?' deniliyor.
İlimizde 3-9 Haziran 2017'de yağan yağmur 40-50 yılda bir görülebilen feyezan dediğimiz yağış rejimi (tipi) olup afete dönüşmüştür.
Ekiplerimiz vatandaşın canına ve malına zarar gelmemesi için 7/24 esasına göre büyük bir özveri göstererek bu afetin verebileceği hasarı asgariye indirmek için yapılabileceğin en azamisini yapmıştır.
Şu anda bu yoğun yağışın altyapımıza verdiği hasarların bakım ve onarım çalışmaları sürerken, bundan sonra karşılaşılması muhtemel bu tür olağanüstü durumlar için alınabilecek önlem ve yapılabilecek iş ve işlemlerin kritiği yapılmaktadır.
Sonuçta bu tür olumsuz hava şartlarının vereceği hasarları asgariye indirgemek için geleceğe dönük altyapı (yağmursuyu ve kanalizasyon hatları) planlama çalışmalarımız devam etmektedir. Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Şb.Md

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.