Hava Durumu

Torun ve Bursa sevgisi

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 07:25

Mutlu pazarlar sevgili okurlar. Bursa aşığı ve yeşil sevdalısı emekli inşaat mühendisi Zekayi Akyol'u geçen yaz da köşemize güzel öneri ve görüşleriyle konuk etmiştim.
Bir yıl sonra bu kez torun sevgisini de ekleyerek yeniden Bursa'ya geldiğini öğrendim, sevindim.
Şehri dışarıdan gözlemleyen ve teknik bilgi sahibi kişilerin köşemizdeki değerli yorumları dilerim sayın yetkililere de bir referans olur umudundayım..
İşte Zekayi Bey'in değerli görüşleri:

"Yaklaşık bir yıl sonra torun sevgisi beni bir daha Bursa'ya getirdi.. Geçen yıl Terminal'de güneş ve aşırı sıcaktan rahatsız olmuş ve yetkililere 'şehrin giriş ve çıkışları misafirler için ilk gözlem noktalarıdır. Lütfen Terminal çok daha yeşil olsun. Her uygun noktaya ıhlamur ve çınar gibi gölge veren ağaçlar dikin ki otobüsleri beklerken açık havada gölgede ve serinlikte dinlenelim' diye çağrıda bulunmuştum.
Maalesef Terminal'de yeni fidanların dikildiğini göremedim. Şehrin birçok yeri betona teslim olmuş. Çok üzücü. İnşallah er geç ağaçlar dikilir ki çok daha Yeşil bir Bursa olur.
Beşevler, Orkide Parkı'na dikilen güllerin gelişip çiçek açtığını görünce adeta içim açıldı. Nilüfer Bld. çok teşekkürler. Park her zamankinden çok daha güzel. Yeni dikilen ıhlamur fidanları da boş alanları doldurmaya başlamış. Park serinlemek için buraya gelenlerle doluyor. Çocuklar sevinçle oyun oynuyorlar.
Orkide Parkı karşısında, adının Bölge Parkı olduğunu öğrendiğim alan ise adeta bomboş. Güzel havuz manzarasını seyredebilecek tek bir ağaç gölgesi yok. Birkaç oturma grubu da yetersiz olmasına rağmen onlara rağbet yok. Yeşil Bursa'yı slogan ettiğini öğrendiğim ve bu gelişmeye çok sevindiğim Bursa'nın yeni yönetiminin bölge parkını yemyeşil yapacağına ve buraya layık olduğu güzelliğe kavuşturacağına inanıyorum..
İnşallah önümüzdeki yıl da sağlık ve sıhhatli olur, dikilimiş ağaçların altında sevinçle torunumla birlikte hatıra fotoğrafı çektiririm..."
Bu şehre emeği geçen herkesi kutlarım.." Zekayi AKYOL /Emk.İnşaat Müh.

Bu içsel sözlere başka ne denir Zekayi Bey?. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.. İyi ki varsınız. Dilekleriniz bizim de arzumuzdur.
Dilerim yeşil Bursa hedefi artık sadece slogan olarak kalmaz, belirttiğiniz tüm noktalar cadde ve sokaklar da ıhlamur fidanları ile dolar taşar.

Yeni çıkan bir kitap
'İNADIM İNAT':- Türk futbolunun tanınmış teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, renkli futbol yaşamındaki anılarını 'İnadım İnat' isimli bir kitapta topladı.
Ünlü teknik adamın kitabı İnkılap Yayınevi tarafından piyasaya verildi. Samimi bir dile anlatılan anılarda Vural'ın Almanya yılları, çalıştığı kulüplerde yaşadıkları, futbolcular ve liglere çıkışlar, ligden düşüşler hepsi bu anılar arasında.
Futbol tutkunlarının ilgiyle okuyup seveceği ilginç bir çalışma.

Güzel sözler
*- "Uzaktan atılan taş baş yarmaz, yakından gelen taş baş yarar.."
*- "Asla vazgeçmeyin, kaybedenler yalnızca vazgeçenlerdir."
*- "Bazı insanlar yağmuru hisseder, bazıları ise sadece ıslanır."
*- On tane kilidi olan kapıdan daha güvenlidir babanın evde oluşu."
(Derleyen Gazi Nevzat COŞKUN'a teşekkürler)

Pazar neşesi
'TRABZON YOLCULARI:- Yaşlı bir adam uçakla Trabzon'a gidecekmiş. Oturmuş bir yere rastgele. Az sonra asıl yer sahibi gelmiş:
"Beyefendi burası benim yerim kalkar mısınız?"
"Hayır."
"Beyefendi burası benim yerim kalkın."
"Hayır."
Yer sahibi gidip hostese başvurmuş.
Hostes gelmiş ve "Beyefendi burası sizin yeriniz değil, kalkar mısınız lütfen?" "Kalkmam."
Hostes çare bulamayınca kaptana başvurmuş. Kaptan, gelmiş ve yolcunun kulağına bir şey fısıldayınca yaşlı adam hemen oradan kalkıp, arka tarafa oturmuş..
Herkes hayret etmiş ve kaptana:
"Biz bu kadar uğraştık kalkmadı acaba siz nasıl kaldırdınız oradan?" diye sormuşlar, Kaptan:
"Dedim ki burası Trabzon'a gitmez.."
(Teşekkürler Kerem GÜREL)

Yıldırımlı yetenekli kadınlardan harikalar
Kadınlar ve gençlere verdiği kurslarla ekonomi ve istihdama katkı veren Yıldırım Bld. Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Balaban Bey İlköğretim Okulu'nda sergi açtı.
Kursiyerlerin yaptığı el sanatları ve filografi çalışmaları büyük hayranlık topladı. El Sanatları ve Filografi Kursu'nda her yaş grubu öğrenciler olduğunu belirten eğitmen Çiğdem Tunç, "Özellikle kadınlarımızdan kurslara yoğun ilgi var. Meslek edindirme kursları ile ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Öğrencilerimizin açtığı sergide ustalar ile yarışacak el emeği eserleri görmek de bizleri ayrıca mutlu ediyor. El Sanatları ve Filografi Kursları'nda 30 kursiyerimizce hazırlanan 120 eser, 5 Haziran Salı'ya kadar ziyarete açık. Bu imkanı sunan Yıldırım Bld. Bşk. Sayın İsmail Hakkı Edebali'ye çok teşekkür ediyoruz" diyor..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.