Hava Durumu

Trafik sorunu için çözümü kolay öneri

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2017 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 07:45

"Yalın üretim, sürekli iyileştirme gibi verimlilik içeren konularda Japon kalite sistemleri bir adım öne çıkar.
Gerçekten de çoğu zaman çok ucuz maliyetli çözümlerle çok pahalı ve önemli kalite problemlerini çözebilmek mümkün olabildiğine dair sayısız başarı hikayesi önemli kitaplarda, seminer ve kurslarda anlatılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe de Bursa'da trafiğin çözümlenmesi konusunda canla başla çalışıyor, önemli kavşaklar, raylı sistemler inşa ediyor.
Bunlara ek olarak bazı basit çözümler de uygulanbilirse sorunun üstesinden daha hızlı gelinebileceğine inanıyorum.

Örneğin bir süredir Yeni Yalova Yolu'na alternatif olarak kullanılan ve Demirtaş köprüsünden köy yoluna giden tali yolda Anatolium AVM hizasında Terminal kavşağında tek sıra park eden araçlar nedeniyle trafik bu noktada sıkışıyor.
Oysa bu cadde kenarlarına bazı görsel işaretlemeler yapılsa ve bu noktaya araç park etmenin yasak olduğu yere ilave işaretlemeler de yapılsa ve bu nokta periyodik olarak denetlense önemli bir tıkanıklık kolayca çözümlenmiş olur, yol trafiğe açılır.
Benzer şekilde Orhaneli yolunda Orhaneli istikametinde Carrefour kavşağını geçtikten sonra ağır tonajlı araçlar 1 şerit araç parkı yapıyorlar. Burası da işaretlense ve denetlense önemli bir uygunsuzluk giderilmiş olacaktır. Şehir içinde daha birçok noktada özellikle trafik lambaları öncesinde ve sonrasında araçların park ettiğini görüyoruz. Basit bir önlemle bu gibi yerler Almanya ve İtalya'da olduğu gibi işaretlense ve araç park ettirilmese araçlara yeşil ışık yandıktan sonra trafik 2 şerit olarak ilerleyecek ve tıkanmaların önüne geçilecektir. Recep Altepe başkanımızın dikkatine bu güzel önerimi sunmak istiyorum. İnşallah dikkate alınır ve trafiğin rahatlamasına bir küçük katkı sağlar. Saygılarımla."

S.Ö.

*Fıskiyeler çalışmıyor

"Eski Santral Garaj civarındaki TELEKOM binası yanında bulunan 11 Eylül Parkı'nda güzel bir süs havuzu var.
Ancak bu havuzun fiskiyeleri uzun zamandan beri bir türlü çalıştırılmıyor. Belki bir arızası olabilir.. Fıskiyeler kış aylarınrda çalıştırıldığı halde yazın bu sıcak havalarda çalıştırılmaması doğrusu hayret verici bir durum.
Konuyu sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyorum."

Rasim BAŞARAN

*BUSKİ'nin dikkatine

"Demirtaş'a bağlı olan Sakarya Mahallesi'nin Bahçe Sokak ve Okul Sokak'ta iki ay kadar önce BUSKİ tarafından altyapı ve kanalizasyon çalışması yapıldı.

Bu çalışmaların üzerinden bunca zaman geçti şimdi sokaklar toz içinde. Yağmurlu günlerde de yolları sel suları basıyor, çamur oluyor.
BUSKİ yetkilerini bu konuda göreve davet ediyorum."

Mümin DÜNDAR

*Üç şeritler iki şeride

"Büyükşehir Belediye Başkanımız 'Yıldırım ilçesine uzanacak metro için sondaj çalışmaları başladı' açıklamasını yaptı.
Gökdere'den başlayacak tünelle 6 buçuk kilometre güzergahında Siteler mevkiine gidiş geliş olmak üzere yer yer 20 veya 25 metre yeraltına yapılacak çalışma ile ilgili projeler hazırlanmış.
Buraya kadar bir tuhaflık yok. Zaten başkanımız 'yollar dar, yetmiyor. Bu yüzden artık yeni yolları yeraltına indirmek zorundayız' diyor.
Şimdi ortada şaşırtan bir durum mevcut.
2016 yılında çeşitli bölgelerde üç şeritli yollarımız vardı. Bu yolların tek şeridi asfalt makinalarla kesilip kaldırıldı ve kaldırım taşı döşendi. Cadde de 2 şeritli hale dönüştü. Kaldırımlarımız araç yollarından şimdilerde daha geniş oldu.
Yollar madem yetmiyordu üç şeritli yollar niye iki şeride indirildi? Anlayamıyorum doğrusu.."

H.B

*Sularımızın basıncı çok az

"Bizler, Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi, Pınar Sokak, Karagöz Sokak ve Gümüş Sokak sakinleri olarak BUSKİ'nin Alo 185 şikayet hattından bir sonuç alamıyoruz.
Bu işaret ettiğim sokak ve buna yakın sokaklarda evdeki çeşmelerden akan suların basınçları çok düşük. Alo 185'e birçok arıza mesajı bırakmamıza rağmen ilgilenen kimseler olmadı.
Su basınçlarının düşük olması sebebiyle şofbenlerimiz, çamaşır ve bulaşık makinelerimiz verimli çalışmamakta. Çoğu kez de hiç çalışmıyor.
Bu uyarı ricamızı köşenizde yayınlayabilirseniz belki o zaman BUSKİ yetkilileri de sesimizi duyar ve sokak başlarındakı vanalardan suların basıncını artıracçak işlemi yapar. Böylece bizler de rahat ederiz.
Esenlikler dileriz."

Yıldırım Ortabağlar mahalle sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.