Hava Durumu

Trajik bir savaş sonrası öyküsü

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 08:20

Mutlu pazarlar sevgili okurlarım. Pazar yazılarımızda bu hafta Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu ağırlıklı haberlerimiz var.
Sezona hızlı başlayan ve kentimizin önemli bir kültür sanat kurumu olan Devlet Tiyatrosu sahnesinde bu kez sergilenmeye başlanan yeni oyunda, kadın gözüyle savaş ve bu savaş sonrasında yaşanılan ilginç ve trajik bir öykü canlandırılıyor..
Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu bu kez, savaşın yıktığı kadınları, 'kadın yazar ve kadın yönetmenin' bakış açısıyla sahneye taşırken Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün '12 yerleşik bölgede 12 kadın yazarın ilk oyunu' projesi kapsamında Bursa Devlet Tiyatrosu, Duygu Ergun'un yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği 'Barbara'nın Doğumu' adlı oyunla büyük ilgi görüyor ve izleyiciler sanatçıları ayakta alkışlıyorlar.
AVP Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ve sanatçı arkadaşları Ufuk Şener, Melike Ergüzen, Ege Seçkiner, Nurettin Örük, Öykü Esendemir, Gizem Türköz, Erem Nalcı, Adnan Tunalı ve Durul Can Yaman'ın rolleri paylaştıkları oyunda, bir Alman askeriyle Polonyalı bir kadının aşkından dünyaya gelen Barbara'nın ve onu büyüten teyzesi Olga'nın, savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla sarılı dünyalarında bir yaşam kurma çabaları anlatılıyor.
Oyun sezon boyunca AVP Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyircisi ile buluşmaya devam edecek.
Birbirinden başarılı sanatçıları kutluyorum.

'SEYYAR TAYYAR' YOĞUN BAKIMDA

AVP Devlet Tiyatrosu'nun eski müdürlerinden olan ve daha sonra 'Çocuklar Duymasın ve 'Seksenler' gibi TV dizilerinde izlediğimiz Bursalı sanatçı Emin Gümüşkaya, rahatsızlığı nedeniyle İstanbul Pendik'teki bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı
Özellikle 2010 yılında 'Çocuklar Duymasın' adlı TV dizisinde başarıyla canlandırdığı 'Seyyar Tayyar' karakteri ile halkın sevdiği oyuncular arasına girmeyi başaran Gümüşkaya, Bursa Oda Tiyatrosu'nda ve daha sonra da Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda izlenmiş, yönetmenlik ve müdürlük yapmıştı. Sanatçıya acil şifalar diliyorum.

FEYHA ÇELENK TV DİZİSİNDE

Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda uzun yıllar oyunculuk ve yönetmenlik yapan, daha sonra da müdürlük görevine getirilerek başarılı çalışmalara imza atan sanatçı Feyha Çelenk İstanbul, Kavacık semtinde çekimlerine yeni başlanılan 'İkizler' isimli yeni bir televizyon dizisi için aldığı teklifi değerlendirdi ve kamera karşısına geçmeye başladı.
Erler Film şirketince çekimi devam eden ve 1. yönetmeni Erol Özçelebi, 2.yönetmeni Seda Aksoy olan dizide 'ikizlerin annesi' rolü ile televizyon izleyicilerinin karşısına çıkacak olan başarılı sanatçıya, Nehir Erdoğan, 'Şevkat Yerim Dar' dizisinde izlediğimiz Özgür Cançevik ile 'Öyle Bir Geçerki Zaman' dizisinde ve 'Küçük Ağa' isimli TV dizisinde Küçük Ağa Osman rolünde hayranlık toplayan çocuk oyuncu Emir Berke eşlik ediyorlar.
Sanatçı Çelenk'e başarılar..

YENİ ÇIKAN BİR KİTAP

'ADIM DEMET:- Çocukluğunda istismara uğrayan, yıllar sonra da polislik mesleğini seçen bir kadını anlatan 'Adım Demet' romanı yazar Talip Yıldırım'ın kaleme aldığı yeni bir eser.
Polisiye-dram türüne yeni bir soluk getirecek, sinematografik anlatımı, hızlı ve çarpıcı cümleleriyle beğeni toplayan eser Librum Yayınevi tarafından okurlarla buluşuyor.

PAZAR NEŞESİ

'KİM DAHA BÜYÜKTÜR?':- Nasrettin Hoca'ya bir gün komşuları 'Hoca efendi, bizler bir türlü karar veremedik. Acaba padişah mı büyüktür, yoksa çiftçiler mi?' diye sormuşlar.
Nasrettin Hoca bu soru üzerine bir süre düşünmüş ve sakallarını sıvazladıktan sonra cevap vermiş:
'Çiftçiler büyüktür elbet komşular" demiş ve sonra da eklemiş. 'Çünkü çiftçiler buğday yetiştirip vermezse padişahlar acından ölür giderler."
(Teşekkürler Vahit DAĞCI)

GÜZEL SÖZLER

"İntikam ve aşkta, kadın herkesten daha barbardır. - " Friedrich Nietzsche
"Zihin paraşüt gibidir. Açık değilse işe yaramaz." - Frank Zappa
"Karakter kolay ve sessizce geliştirilemez. Sadece acı ve deneyimiyle ruh güçlenir."
"Hayat bisiklete binmek gibidir. Dengenizi korumak için hareket etmeye devam etmelisiniz. Aksi halde düşersiniz."- Albert Einstein
"Bir şeyi sevmenin yolu, onun kaybolabileceğini fark etmektir." - Gilbert K. Chesterton
(Derleyen: Feridun YILMAZ'a teşekkürler)

MÜSLÜM GÜRSES'İN HOCASI ERKAN CAN

AVP Tiyatrosu'nun eski sanatçılardan Erkan Can'dan da bir haberim var. Çekimi tamamlanan ve ses sanatçısı 'Müslüm' filminde, Müslüm Gürses'e çocukluk döneminde akıl hocalığı yapan sanatçı 'Limoncu Ali' rolüyle beyazperdede yeniden izlenecek.
Çocuk yaşta, tesadüfen girdiği Adana Halkevi'nde bağlama ustası Limoncu Ali'yle tanışan Müslüm Gürses, kendisinden hem müzik bilgisi hem de ileriki yaşlarında sıkça hatırlayacağı çok önemli hayat dersleri alır.
Öğretmen olmasının ötesinde çocuk Müslüm'e bir nevi babalık da yapan Limoncu Ali'yi canlandıracak olan usta oyuncu Erkan Can'a filmde ayrıca Timuçin Esen de Müslüm Gürses'i, Zerrin Tekindor da Muhterem Nur'u canlandırıyor.
Film 26 Ekim'de vizyona girecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.