Hava Durumu

Turgay Başkan; Sağlıkçılar Parkı unutuldu mu yoksa?..

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2022 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 08:18

Değerli okurlarım;

Köşemize gönhderilen bir mail ve ekteki fotoğrafı görünce inanınız çok yaşırdım.

Çünkü, koskoca,devasa bir tabela.. Üzerinde iri puntolarla 'Nilüfer Belediyesi, Sağlıkçılar Parkı' yazısı.

Bu tabela yaklaşık bir yıl kadar önce buraya konmuş. Nilüfer Bld. Meclisi önemli bir karar alıp pandemi döneminde büyük fedarlıklar gösteren sağlıkçılarımıza bir jest olarak onlar için modern bir park yapma kararı almış.

Çok iyi anımsıyorum; bunu da Bld.Bşk. Sn.Turgay Erdem açıklamıştı..

Ama o günden beri hiçbir gelişme olmamış.

Okurum Sn.Prof.Gökçen aynen şunları yazıyor:

"Erdal Bey, iyi günler.

Nilüfer Belediyesi yaklaşık bir yıl kadar önce Özlüce Bulvarı üzerindeki bir dönümlük boş araziye 'Sağlıkçılar Parkı' yapacağına dair büyük bir tabela dikti. Ancak, gazetnenizdeki köşenize gönderdiğim fotoğrafta da görüldüğü gibi bugüne kadar bir tek çiçek bile dikilmedi.

Bu parkın yapımına ne zaman başlanacağını merak ediyor ve biliilendirme yapılmasını diliydrumk.

Saygılarımla.."

-PROF.DR.HAZIM GÖKÇEN

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yarın özel ve anlamlı günlerden beri olan 'Babalar Günü'nü kutluyoruz.

Başta kahraman şehitlerimizin babaları olmak üzere tüm babaların bu özel gününü kutluyor ve evlatlarıyla onur duyacakları, sağlık, mutluluk içinde daha nice huzurlu yıllara ulaşmalarını diliyorum.

-ERDAL ÖZDÜR

TEŞEKKÜR PANOSU

YOGA'YA DEVAM:- "Eskişehir'de yoga yapan bir grup hanıma park yasağı getiren azücü zihniyete rağman bizim Nilüfer Barış Mahallemiz'deki Dalyan Parkımızda başlatılan ve haftada iki gün uzmanların yönettiği ve ücretsiz devam eden yoga krslarınaımıza imkan veren belediyemiz ve semt Muhtarımız Sn.Sevilay Hanım'a teşekkürler ediyoruz."

-SPORSEVER HANIMLAR

ÇARŞAF SU DEPOSU'NUN ÇATISINDA NELER OLUYOR?

"Pınarbaşı'nda kente su taksimi yapan tarihi 'Çarşaf Su Deposu'nun çatısı perişan. Altı ay kadar önce bu mes'eleye dikkat çeken bir yazımızı köşenizde yayınlamıştınız.

İlk günler gerekli önlemler alınmıştı.

Ama daha sonra bu üzüncü durum yine devam etmeye başladı.1885 yılında çevresi parmaklıkla çevrilmiş, Cumhuriyet Dönemi'nde de camekân ile kapanmış.2006'da da Büyükşehir Bld.'miz restore etmişti.

Ayrıca depo pencerelerine de renkli camlar takılarak görüntüye güzellikler eklenip böylece 'Su Şehri Bursa'ya turistik bir eser kazandırılmıştı.

Fakat yıllar geçtikçe kentimize su taksimi yapan ve 'Çarşaf Su Deposu' diye tanımlanan tarihi yerin çatısındaki bakır-çinko-kurşun levhalar harap hale geldi. Devamlı eksiliyor.(Ekte fotoğrafları da var).

Olumsuz hava koşullarının tarihi mekanı daha çok etkilememesi için gerekli ilginin gösterilmesi ve özellikle çatısının ivedilikle onarımı için sorunu sayın yetkililerin dikkatine sunarım. Saygılar."

- ÇEVRE SAKİNİ BİR OKUR 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.