Hava Durumu

Turgut Alp, Baia Hotel ve Vehbi Koç

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 07:59

Mutlu pazarlar değerli okurlar.
Bursa'da müzik dolu unutulmaz geceler Baia Hotel'ın kendine özgü ambiansında farklı boyutlar kazanmaya başladı.
Kentin pek çok turistik otelinde program yapan başarılı piyanist Turgut Alp, huzur veren müziği ve yedi dilde söylediği şarkılarıyla artık Baia Hotel salonlarında..
Ülkemizin ünlü işadamı rahmetli Vehbi Koç'un hemen her yaz Erdek'teki Pınar Otel'de yaşadığı tatil günlerinde özel olarak oraya davet edilip programlar yapan Turgut Alp'in ilginç anıları da var.
Başarılı sanatçı "Rahmetli Vehbi Bey, Erdek'i çok severdi. Son beş-altı yıl yaz tatillerinde ailesiyle birlikte bu otelde kalır dinlenir, gündüz çevre köylere yaya gidip köylülerle sohbet eder, sebze meyve yetiştiriciliği ve fiyatlarıyla ilgili bilgiler alırdı.
Akşamları da otelin restoranında özel köşesinde yakınlarıyla bir arada oturur yemeğini yerken müziğimizi dinlerdi.
Vehbi Bey, erken saatlerde odasında istirahate çekilirdi.
Ancak salondan ayrılmadan önce benim söylediğim şarkıyı bitirmemi bekler ve şarkı bittiğinde pek kimseye göstermeden elini kaldırır işaret ve orta parmağıyla makas yapardı. Bu işaret 'ben kalkıyorum, müziği keselim' demekti.
Çünkü o sanatçıya saygı gösteren bir isimdi ve şarkının yarısında kalkıp gitmekle sanatçıya gerekli değerinin verilmediğine inanırdı" diyor.
Bir diğer anısı da Koç Ailesi'nin zaman zaman İstanbul Boğazı'na egemen köşklerinin bahçesinde verdikleri yaz davetleri.
Her davette Koç Ailesi gecenin sanatçısı olarak kesinlikle Turgut Alp'in bulunmasını istiyor. Ve onun çalıştığı otellere telefon edip gerekli izinleri talep ediyor, sonra da onu köşke davet ediyor.
Turgut Alp o güzel yaz gecelerinde Koç Ailesi ve yakın konuklarına çalıp söylemek için Tofaş Fabrikası'ndan gönderilen pırıl pırıl bir araçla yola çıkıyor ve program sonrası tekrar Bursa'ya gönderiliyor.
Turgut Alp şimdilerde başarılı müziği, efendiliği ve centilmenliğiyle Baia Hotel'de sevenleriyle bir arada.

Bahar renkleriyle Bursa güzellikleri

Bursa'da bahar mevsimi bir başka güzel.
Adeta bir ressamın paletindeki renklerle bezenecek olan şehrimizin güzellikleri şimdi bir yarışma konusu.
Büyükşehir Bld. ve BUFSAD işbirliğinde 'Bursa'da Dört Mevsim Buluşma Mekânları' temasıyla gerçekleştirilen 'Bahar' kategorisi fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.
Yarışma, Bursa'nın doğal, tarihsel ve kültürel değerlere sahip buluşma mekânlarının güzelliklerinin fotoğraflar aracılığıyla geleceğe taşınmasını ve tarihe renkli birer not düşülmesini hedefliyor.
'Bursa'da Bahar'a katılmak isteyen fotoğraf sanatçıları bursadazamandergisi.com adresli web sitesi üzerinden eserleriyle başvuru yapabilecek.
1. fotoğrafın sahibi 4 bin TL. 2. eser 3 bin TL, 3.eser 2 bin TL. ile ödüllendirilecek. Ayrıca 3 adet özendirme ödülü alacaklara da 500'er TL verilecek.
Hadi bakalım, objektifler şimdi bahar güzelliklerine dönsün.
Bol şanslar..

Şehri Özen TRT ekranında

Engel tanımayan insanların başarı öykülerini izleyiciler ile buluşturan TRT Müzik'in 'Engelsiz Sahne' programına katılan Yıldırım Bld. Müzik Akademisi sanatçıları hayranlık topladı.
Akademi kursiyerleri, TRT Müzik kanalında canlı yayınlanan ve sunuculuğunu ünlü müzisyen ve şarkıcı Metin Özülkü'nün yaptığı, ünlü pop sanatçısı Yonca Lodi'nin de konuk olduğu 'Engelsiz Sahne' programında görme engelli Şehri Özen, şarkılarıyla Metin Özülkü ve Yonca Lodi'den beğeni aldı.
Engelli ve down sendromlu kursiyerlerden oluşan 12 kişilik ritim grubu ise sahneye çıktıkları andan itibaren devamlı şekilde alkışlandı..
Bravo sana Şehri!..

Yeni çıkan bir kitap

'BENLİ BELKIS/EFSANE AŞKLARIN KADINI':- Yazar Şaziye Karlıklı Doğan Kitap'tan çıkan son eseri 'Benli Belkıs/Efsane Aşkların Kadını' isimli biyografik romanında bir dönemler sosyetenin bir numaralı ismi olan ve ilk evliliğini 14 yaşında tütün tüccarı İhsan Bey'le yapan, sonra üç evlilik daha geçirirken gazetelerin cemiyet sayfalarında 'Benli Belkıs' adıyla fotoğraf ve aşkları sık sık yayınlanan Belkıs Söylemezoğlu'nu geniş bir şekilde tanıtıyor.
Dopdolu ve renkli bir yaşam süren Benli Belkıs'a ait eser okurlarca geniş ilgi görüyor.

Pazar neşesi

'OMLET':- Balayı sabahı genç damat eşine, 'sana kendi elimle bir omlet yapacağım ama yumurta kaç dakikada pişer, onu bilemiyorum' demiş.
Karısı 'beş dakika yeter' demiş.
Damat heyecanla mutfağa gitmiş. Yarım saat sonra masaya omlet tabağını getirmiş ama omlet kavrulmuş gitmiş bir durumdaymış.
Eşi 'nedir bu, omlet mi?' diye sorunca damat:
"Vallahi karıcığım ben de anlayamadım doğrusu.. Altı yumurta kırdım, beşer dakikadan yarım saat bekledim ama omlet bu hale geldi!" (Teşekkürler Rengin T.)

Özlü sözler

"Kişiyi uzman yapan deneylerdir." - Aekhylos
"Sanatın her dalı, hürriyetler tarafından emzirilince büyür.." - Shiller

"Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder.' - GAZALİ

"Güzel şey her zaman iyi değildir. Ama iyi şey her zaman güzeldir." - ENCLOS
(Derleyen Erol GÜRÇAY'a teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.