Hava Durumu

Türkiye'de bir ilk: Kaliteli Yaşam Merkezi

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 07:54

Bursamızda çok güzel eserler meydana getiriliyor. Bunların çoğunu da görüyor ve kıvanıyoruz. Proje aşamasında olanları ise gazeteniz Bursa Hakimiyet'in geleneksel hale getirdiği 'Sönmez Medya Buluşmaları' kapsamında hazırladığı programında belediye başkanlarımızdan tüm detayları ile duyuyor, öğreniyoruz.
Baia Otel salonlarındaki son buluşmamızı bu kez Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar ile gerçekleştirdik.
Başkan Dündar ve ekibinin hazırladığı onaltı ayrı 'vizyon projeleri' arasında ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek olan ve temelleri atılıp inşaatı hızla süren bir eser daha var. Bu proje de 'Kaliteli Yaşam Merkezi'.
Onaltı ayrı vizyon projesi arasındaki bu iddialı eser de Demirtaş Mahallesi'nde 15 bir metrekarelik alan üzerinde 37 milyon lira sarf edilerek meydana getiriliyor.
Kaliteli Yaşam Merkezi 200 yaşlı, 150 engelli ve 150 alzheimer hastası için beşyüz kişilik bir kapasiteye sahip olacak.
200 kişilik huzurevi de tek ve çift kişilik odalarla oluşuyor.
Başkan Dündar ayrıca, "her yaş için mutluluk vermek hedefiyle hayata geçirilecek projemiz sosyal belediyecilik anlayışımız ile Bursa'da yaşayan yaşlı ve engellilere modern koşullar içinde hizmet verecek.
Huzurevi, engelliler rehabilitasyon merkezi ve alzheimer hastalarının yanı sıra gündüz bakımevi olarak da kullanılacak.
Merkez, toplumumuzdaki dezavantajli gruplara sahip çıkarken bakımlarıyla ilgilenen ailelerine de sosyalleşme ve dinlenme olanağı sunacak" diyor..
Osmangazi Belediye Başkanı 'bu arada söz konusu merkezimizde müzik, spor, tiyatro gibi aktivitelere olanak sağlayacak salonlar, el becerileri ve hobiler için çeşitli atölyeler, merkezde tedavi gören ve barınanlar için ekip biçme yapılabilmesi amacıyla bahçelerimiz olacak.
Ayrıca engelli vatandaşlarımız sabahları evlerinden alınarak akşamları da servis araçlarımızla evlerine teslim edilecekler. Bu projemizle engelli ve yaşlılarımızın hayatlarına değer katmak istiyoruz" diyor.
Başkan Mustafa Dündar'a kolaylıklar diliyorum. - E.Ö.

İPEK OYASI İLE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

Uluslararası İpek Oya Festivali kapsamında Müşküle ve Mirzaoba'da düzenlenen atölye çalışmasıyla Japonya ve Bulgaristan arasında kültür köprüsü kuruldu.
Büyükşehir Bld. Kültür Sanat Daire Bşk. Müzeler Şb. Md. koordinesinde Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ndeki Uluslararası İpek İğne Oyası Festivali'nin son gününde Bursa'nın oyaları ile ünlü Müşküle ve Mirzaoba köylerinde ipek iğne oyası atölyesi düzenlendi.
Atölye çalışması köy içindeki evlerin kapı önlerinde gerçekleştirildi. Festivale Japonya ve Bulgaristan'dan katılan koleksiyonerler, köy yaşantısı ve kadınların iğne oyalarına hayran kaldı. Çalışmasının ardından festivale katılanlar, köylülerce hazırlanan sünnet yatağı süslemelerini inceledi.
Mirzaoba ve Müşküle köylerinde gerçekleştirilen renkli etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Aziz Elbas'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Müzeler koordinatörü Yaşar Elmas ile Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik de katıldı. Köy muhtarı Hakkı Aksoy ve Halk Eğitim Merkezi'nden Figen Yıldız'ın da eşlik ettiği renkli etkinlikte, maharetli ellerde hayat bulan ipek iğne oyası ile festivale Japonya ve Bulgaristan'dan katılan koleksiyoncular arasında kültür köprüsü kuruldu.
Müşküle ve Mirzaoba köylüleri de Japonya ve Bulgaristan gibi kilometlerece uzaktaki ülkelerden gelen konuklarına bu renkli günde örnek bir ev sahipliği sergileyerek yaptıkları ipek oya işlemelerle çalışmalar hakkında geniş bilgiler verdiler..

BU ARAÇ KİMİN?

Fotoğrafını da çekip gönderdiğimiz ve gazetenizdeki köşenizde bir süre önce yayınlanan terk edilmiş araç ile ilgili olarak bugüne kadar hiçbir kurum ve ilgili herhangi bir işlem yapmadığından maalesef araç bulunduğu yerde aynen bu şekilde duruyor.
Nilüfer ilçesi, İhsaniye Mahallesi, Kafkas Sokak (Canaydın İlköğretim Okulu'nun arka kısmındaki) yol üzerinde yaklaşık bir buçuk seneden beri terk edilmiş şekildeki 52 EF 596 plakalı araç bugüne kadar bulunduğu yerden kaldırılmamıştır.
Okulların açılmasıyla güvenlik açısından da risk taşıması nedeniyle acilen kaldırılması gerekmektedir.
Semt sakinleri olarak sayın yetkililerin harekete geçmelerini önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla. - Çevre sakinleri

KARACABEY'DE 2 GÜN KİTABI

Doğaya yönelik çalışmaları ile farkındalıklar yaratan Güven İslamoğlu'nun, bir süre önce geldiği Karacabey'de yaptığı çalışmalar, ziyaretler ve gezilerinden geriye kalan izlenimleri, Karacabey Belediyesi tarafından 'Karacabey'de 2 Gün' adlı özenle hazırlanmış bir kitapta toplandı.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya gelen İslamoğlu, kitabın tanıtımını gerçekleştirdi.
İslamoğlu'nun Karacabey ilçesine olan ilgisinden son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Özkan da "İlçemize katkı sağlayacak güzel bir çalışma ortaya çıkardığı için Güven İslamoğlu'na çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.