Hava Durumu

Türkiyemiz'de bir ilk olur!

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 08:23

"İznik ve Uluabat göllerimizde 'Amphibus Projeleri' gerçekleştirilebilirse bu ülkemizdeki ilk uygulama olur.
Bu uygulama Avrupa'da birçok ülkede turizmde kullanılmakta olup hem karada hem suda gidebilen 'aynı otobüsle' yapılan tur şekli.
Tarihi ve doğa güzellikleriyle dolu İznik ve Uluabat göllerinde işletilecek bir Amphibus'ın bu destinasyonlardaki turist sayısını ciddi anlamda etkileyeceğini inanıyorum.
Özellikle İznik gibi dört medeniyete başkentlik yapmış ve büyük bir açık hava müzesi görünümündeki kenti gezip, araçtan inmeden İznik Gölü'nde gezmek insanlara çok cazip gelir.
Bu da Türkiyemiz'de bir ilk olur.
Ayrıca, Bursa gibi Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir kenti gezdikten sonra Uluabat Gölü'nde de aynı araç ile turistik turlar düzenlenmesi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çok çeker ve tüm tur operatörlerinin bölgeye talebini artırır.
Bu otobüsler yurtdışından ithal edilebileceği gibi Bursamız'da kurulu bulunan otobüs fabrikaları ile Orhangazi'deki yat fabrikasının ortak çalışmasıyla da üretilebilir.
Sayın yetkililere bu önerimi saygılarımla sunarım." Tansu ERÇEVİK - Profesyonel turist rehberi

687. fetih yıldönümü

Osmanlı döneminden miras kalan tarihi kalıntılarla dolu İznik'te geleneksel hale getirilen 'Fetih Yıldönümü'nün bu sene dördüncüsü yapılacak..
Güzel ilçemizin 687. Fetih Yıldönümü şenlikleri için zengin bir kutlama töreni yapılacak.
Tören, 2 Mart Cuma günü Yenişehir Kapısı'nda gerçekleştirilecek.
İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile diğer yetkililer projelendirdikleri 687. Fetih Yıldönümü kutlamalarına herkesi davet ediyorlar.

Hayaller ve Bursa

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Bir Hayaldir Bursa" temalı resim yarışması düzenliyor.
Öğrencilerin estetik becerilerini geliştirmeyi ve yeşil kent olgusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmada son başvuru tarihi 22 Şubat Perşembe.
Turizm ve doğa sevgisi ile yeşil kent konusunda farkındalık yaratmak ve estetik becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya, Nilüfer'de yer alan tüm ortaokul öğrencileri katılabiliyor.
Kolaj çalışması dışındaki tekniklerin serbest olduğu yarışmaya her bir yarışmacı 35x50 cm boyutlarında en fazla 3 eserle katılabilecek. Özgün eserlerin değerlendirmeye alınacağı resim yarışmasında, alıntı olduğu tespit edilen çalışmalar yarışma dışında kalacak.
Öğrenciler, www.nilufer.bel.tr "http://www.nilufer.bel.tr/" adresindeki başvuru katılım formunu doldurup, eserlerini okul idarelerine teslim ederek yarışmaya katılabilecek. Yarışmanın seçmeleri 23 Şubat Cuma günü yapılacak.
"Bir Hayaldir Bursa" temalı resim yarışmasının ödül töreni, 1 Mart Perşembe günü Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde gerçekleşecek.
Haydi çocuklar, başarılar. Hayallerinizde kim bilir ne güzellikler var?. Görelim..

Ücretsiz fidan

Nilüfer Belediyesi'nin, daha yeşil bir kent için her yıl gerçekleştirdiği fidan dağıtım kampanyası başladı. Ücretsiz fidanlara halkın ilgisi yoğun.
Bu yıl, 25 bin fidan ücretsiz dağıtılacak.
Kampanyada, limoni servi, ıhlamur, erguvan ve oya ağacı fidanları dağıtılıyor. Fidan dikerek kentin yeşillenmesine katkı koymak isteyen vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet Binası'ndaki Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığından tutanak karşılığı fidanlarını teslim alıyor.
Kampanyaya olan ilginin her geçen yıl arttığını ifade eden ilçe Bld. Bşk. Mustafa Bozbey, mevcut yeşil alanları koruyan ve kenti yeşillendirme konusunda duyarlılık gösteren tüm vatandaşlara teşekkür ediyor.

Alo,burası Büyükşehir

ASFALT TAMAM: "26 Aralık 2017 tarihli köşenizdeki 'Terzi söküğünü dikemiyor mu?' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
BUTTİM Tüyap ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne (BTM) giden yolun asfalt çalışması, BUSKİ Genel Müd. Asfalt Bakım Onarım ekiplerince yapılmıştır.
IZGARALAR TAMAM: "27 Aralık 2017 köşenizdedki, 'Alo BUSKİ, nerdesin?' başlıklı yazınız ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
BUSKİ Genel Müd. Bakım Onarım ekiplerince, Nilüfer İlçesi 29 Ekim Mahallesi, Türkan Saylan Caddesi'ne yağmursuyu ızgarası imalatı yapılmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk.Daire BŞK.

TEŞEKKÜR PANOSU

Pembe vagon

"Gazetenizdeki bir haber beni çok mutlu etti.
Bir süreden beri BursaRay'da gördüğümüz ve sadece kadınların binebileceği belirtilen 'pembe vagon' gibi çağdışı bir uygulamanın Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında bulunan şehrimiz ulaşımından kaldırılması çok yerinde bir gelişme olmuştur.
Bursa'ya hiç yakışmayan 'pembe vagon'un iptal edilerek uygulamadan kaldırılması konusunda girişim yapan ve bunu gerçekleştirmede emeği geçen herkese teşekkürler."
Selin ÖZDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.