Hava Durumu

Üç fotoğraf üç bin kelimeye bedel

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2017 05:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2017 05:04

'Bir fotoğraf bin kelimeye bedel' denir. Ya buradaki üç fotoğraf?.. O da üç bin kelimeye bedeldir bence..
Değerli okurum Cengiz Sakarkaya'nın objektifiyle saptanan bu görüntüler başlıbaşına ölümcül tehlikelere sahne olan Atatürk Kültür-Kongre Merkezi/ Merinos'ta çocukların oynadıkları yeşil alan..

Elektrik donanımları son derece sakıncalı.. Bir kısmı yerlerde sürünüyor, bir kısmı ağaçlara gelişigüzel sarılmış.. Ve bir diğerinde de açıkta sallanan ve küçük çocukların merakla her an elleyebilecekleri sarkıt şeklindeki fluoresan lambaların olduğu bir pano.

Ve bunların yanı sıra böylesi tehlikenin yansıtıldığı dört ayrı fotoğraf daha var ki bunları da sayfamıza alacak olsaydık, okurlarımdan gelen diğer yakınmalara, şikayetlere teşekkür mesajlarına yer kalmazdı.
Evet, burası Atatürk Kongre Kültür Merkezi/Merinos'ta çocukların oynadığı yeşil alan.. Ve her gün bu kültür merkezindeki nikah törenlerine, konserlere ve çeşitli etkinliklere yüzlerce küçük-büyük insan girip çıkıyor.

Sn. Sakarya'ya teşekkürlerimi iletirken dilerim bu sakıncalı donanımda elektrik akımı kesiktir. Ama ben yine de bu köşeden alarm veriyorum!.

Yenişehir yolları...

"Birkaç yıl önce köşenizde Yenişehir sokak ve caddelerindeki asfalt sorunları yayınlanmış ve hızla aksiyon alınmıştı. Sık sık ziyaret ettiğim Yenişehir'deki dostlarım Yenişehir çıkışında (İznik yönünde) İtimat Süt Fabrikası önündeki derin çukurlar nedeniyle çok üzüntülüler.
Büyükşehir yasası çıktığında arkadaşlarım bazı konuların ortada kalacağından telaş ediyorlardı. Büyükşehir sınırlarında yaşayan birisi olarak onlara çekincelerinde haksız olduklarını, çok güzel hizmetlere kavuşacaklarını müjdelemiştim.
Gerçekten de Yenişehir'de seçimlerden sonra yoğun yatırımlar başladı, Büyükşehir'in olumlu etkisi hemen hissedildi. Ne var ki bu tip sokak ve caddelerdeki asfalt sorunları üzüntü oluşturuyor.
İtimat fabrikası önündeki yolla karayolları mı, ilçe belediyesi mi yoksa Büyükşehir Bld. mi ilgilenir bunu bilmiyorlar. Talebi köşenizde yayınlarsanız çok sevinecekler. Dostlarımın ayrıca Bursalılar'a selam ve sevgileri var."
İsmini bildirmek istemeyen bir okur

Bırakın çocuklar sağlıklı büyüsün

"24.1.2016 günü Osmangazi, Hat Cad. üzerine (Sağlık M.'ne 2-3 m. Zübeyde Hanım dogumevine 10 m. Çocuk Parkı'na 5-6 m. Cumhuriyet Lisesi'ne 50 m. uzaklıkta) cadde üstüne yolun tam ortasına bir baz istasyonu kuruldu.
Bununla ilgili Dikkaldırım Mah. Muhtarı, Bursa Valiliği izni ile kurulduğunu ellerinden bir şey gelmediğini söyledi.
Tüketici Hakları Derneği ile Çevre Mühendisleri Odası'nın açtığı dava sonrasında, Danıştay 13. Dairesi'nin yaşam alanları ile okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonları kurulamayacağına yönelik verdiği 22 Mayıs 2015 tarihli kararı olmasına karşın asıl okullar, hastane, yürüyüş yolu ve insanların yaşam alanı içine baz istasyonu iznini kim verir?.
Belediye, Çevre Md. bu konuda ne yapacak?. Telefonlarımız az çeksin ama bırakın çocuklarımız temiz ve sağlıklı bir çevrede büyüsünler. Bu konuda Bursa Valiliği veya Osmangazi Bld.'nin nasıl bir açıklaması olacak acaba?."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Alacahırka'da bozuk yollar

"Alacahırka semtinin en merkezi yerinde; biri elektrik trafosunun önünde, bir diğeri ise onarılan tarihi surlara gidiş yolunda sağ köşede yollar berbat.
Daha önceden burada bazı çalışmalar yapılmış sonra da toprakla doldurulmuş. Ve uzun zamandan beri de bu yollar bozuk, delik deşik.. Oysa bu noktalar oldukça dar bir cadde ve meydan da trafiğin çok işlek olduğu yerler.
İlgililerin dikkatine sunarız."
N. Mehmet YILMAZ

Çakırhamam durakları karmakarışık halde!..

"Şehir içi ulaşımda yolcuların en çok iniş-biniş yaptıkları durak Çakırhamam'daki Gazi Timurtaş Paşa Türbesi önünde. Burada duraklar sıra sıra.. Otobüslerini bekleyen yolcular her zaman çok fazla.. Otobüs duraklarına ek onarak T-1 Tramvay hattının durağı da burada..
Buradaki duraklara otobüsler peş peşe geliyor. Hangi otobüsün hangi durakta durup yolcu alacağı veya indireceği yer belli değil. Karmakarışık. İnsanlar binecekleri otobüs geliyor mu, geldi mi diye adeta birbirlerini ezerek duraklar arasında koşturup duruyorlar.O sırada tramvay da geliyorsa her an bir tehlikeli durum yaşanabiliyor. Bu nedenle buradaki otobüs duraklarının ele alınması ve yeni bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.
Sayın yetkililerin konunun önemini anlayabilmeleri için bu durakların birinde kısa bir süre gözlem yapmalarını tavsiye ediyorum.
Saygılarımla..
Nedret ÇİMENOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.