Hava Durumu

Üç katlı yollar geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 08:13

Bursa'da kent içi trafiği rahatlatmak için yeni çarelere şimdi de üç katlı yollar ekleniyor değerli okurlar.
Dün AS TV'nin yeni programı 'Sönmez Medya Buluşmaları' için Baia Otel'de düzenlenen toplantıya katılan Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş, kent sorunlarıyla ilgili geniş açıklamalar yaparken üç katlı yeni yolların da müjdesini verdi.
Örneğin, henüz öngörülen yeni üç katlı yolların ilki Acemler Kavşağı'nda yapılacak.


Sonra da diğer iki ayrı noktada üç katlı yeni yolları göreceğiz.
Aktaş, bu konudaki sorumu özetle şöyle yanıtladı:
"Bursa'da trafik ve ulaşım konusunda 2011 yılında ilk kez bir master plan yapılmış. Ancak daha sonra bu plan iptal edilmiş.
Göreve geldiğim günden itibaren bazı kavşaklarda genişletme çalışmaları yaparken İstanbul'daki özel bir firmayla da trafik ve ulaşım konulu yeni bir master plan hazırlaması için anlaşma yaptık.
Bu planda öngörülen üç katlı yollarımız Bursamızda bir ilk olacak.
İlki de Acemler Kavşağı'nda gerçekleşecek. Ancak bu yolları gerçekleştirirken özellikle kent siluetini bozmayacak bir çalışma yapılması için büyük titizlik göstereceğiz" dedi.
Evet, herşey Bursa için. Kolay gelsin Sayın Aktaş.

Alo, burası LİMAK Uludağ

"5 Şubat 2018 Pazartesi günkü Karacabey ilçesindeki Gazi Mahallesi Şükrü Keskin Sok. No:76 K:1 D:12'deki müşterimizle ilgili yazınıza istinaden...
Müşterimizin faturalarının 3 ayda bir çıkmasıyla ilgili herhangi bir başvurusu ve şirketimize ulaşan geçerli bir sağlık raporu bulunmamaktadır.
Şirketimiz politikası ve müşteri memnuniyeti kapsamında müşterimiz Mart/2018 döneminde maaş alacağından 2017/12 ve 2018/01'inci dönem fatura tutarları ile ilgili kesme işlemi uygulanmayacak olup bundan sonra da müşterimizin maaş tarihlerine uygun olarak 3 ayda bir faturalama yapılacaktır.
Bu uygulama ile müşterimizin faturasına herhangi bir kesme-bağlama bedeli ya da gecikme faizi yansıtılmayacaktır.
Konu hakkında müşterimiz bilgilendirilmiştir.
Enerji sektöründe bir ilk olan Esnek Fatura uygulamasından tüm konut müşterilerimiz yararlanabilir.
Fatura son ödeme tarihini ve fatura alt limitini belirleyebilirler. Fatura ödemelerinde gecikmeye bağlı enerji kesintileriyle karşı karşıya kalarak mağduriyet yaşamak istemeyen müşterilerimiz, esnek fatura uygulamasıyla kendileri için en ideal ödeme dönemini seçebilirler. Ayrıca fatura alt limitini de kendileri belirleyerek düşük fatura bedelleri nedeniyle oluşabilecek sorunları ortadan kaldırabilirler.
Saygılarımızla."LİMAK Uludağ Elektrik Kurumsal İletişim

Yuvarlanmış doğalgaz faturası hakkında

"Bursa halkının şikayet ve taleplerini 'Vatandaş Hattı' köşenize taşıdığınız için teşekkür ediyoruz.
Okurunuz Sn. Dr. Rıza Dediler'in talebi üzerine, müşterimizin faturası tarafımızca incelenmiş ve incelemede herhangi bir hata tespit edilmemiştir. Faturalar tahakkuk edilirken esas alınan kriter aşağıdaki gibi olup EPDK mevzuatlarına tabidir.
Doğalgaz sayaçları basınçtan dolayı sayaçtan geçen tüketimi eksik ölçmektedir.
Bu sebeple, sayaç üzerinden ölçülen ilk endeks ile son endeks arasındaki m3 farkı bulunur. Dağıtım şirketi, faturalandırmada esas alacağı doğru tüketim hacmini bulmak için sayaçtan ölçülen hacim değerini (m3) (K. faktörü) kullanarak standart metreküp cinsinden düzenler.
Bu düzenleme, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği Tüketimlerin Tespit Edilmesi, tahakkuk ve faturalandırma Madde 48'de belirtilmiştir.
Bu maddede; "Dağıtım şirketi, doğalgaz satış miktarını son okuma tarihindeki ile bir önceki okuma tarihi arasındaki iki endeksin farkını alarak bu Yönetmeliğin 41. maddesine göre hesaplar ve tahakkuk bu değer üzerinden yapılır.
Doğalgaz kullanım faturaları metreküp ve kWh enerji miktarı bazında müşteriye fatura edilir. Tüketim faturalarında okuma periyotlarına göre hesaplanacak gün bazında ağırlıklı ortalama perakende satış fiyatı kullanılarak tahakkuk yapılır" denilmektedir.
BURSAGAZ olarak, faturaların ilgili maddede bahsi geçen formüle göre hesaplandığını ve faturada tüketimi yukarı yuvarlama durumunun olmadığını belirtmek isteriz. Faturalandırmaya ilişkin esaslar 31 Aralık 2002 tarih ve 24980 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Doğalgazın Faturalandırmaya Esas Satış Miktarının Tespiti ve Faturalandırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği'nde detaylı olarak açıklanmıştır.
Müşterimizin faturası da bu tebliğe uygun olarak düzenlenmiştir.
Sizin aracılığınızla kamuoyunun ve müşterilerimizin bilgisine sunarız.
Saygılarımızla..BURSAGAZ Kurumsal İletişim

Alo, burası Büyükşehir

"26 Ocak 2018 tarihli köşenizde, '65 yaş üstünün çektiği çile' başlıklı okur yakınması ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Toplu ulaşım araçlarının sürücüleriyle ilgili olarak yaşanan olumsuz durumlarda Büyükşehir Bld. Zabıta Dairesi Bşk.'na tarih, saat ve plakası bildirilen araçlar hakkında yasal işlemler yapılıyor.
Ayrıca söz konusu halk otobüsü şoförlerine ve ilgili oda başkanlarına da gerekli uyarılarda bulunularak, yolculara daha nazik davranılması gerekliliği belirtiliyor. Konunun denetimleri ve kontrollerimiz sürüyor.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Başk.Basın Halkla İlişkiler Şb. Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.