Hava Durumu

Üç yıldır bitmeyen dert!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 08:13

"Tarihi ve doğa güzellikleriyle dolu Gölyazı sakinleri olarak gönderdiğimiz bu fotoğraflarla sayın ilgililerin dikkatlerini çekmek istiyoruz.
Çünkü, üç yıldan bu yana bitirilemeyen trotuar ve yol çalışmaları hakkında gitmediğimiz belediye yetkilisi, belediye personeli ve belediye başkanı kalmadı.
Buradaki çalışmalarda görev yapan işçilerin gelişigüzel çalışmaları sonucu en ufak yağmurda bile tüm yağmur ve sel suları evlerimizin bodrum katına dolmaya başladı. Sorunumuzu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine bildiriyoruz ama ne yazık ki bu sorunumuzu bir türlü çözümlemiyorlar.


Eskiden yağmur ve sel suları ortak gidere bağlanarak göle akarken şimdi özellikle de yanlış parke ve yol taşlarını döşemeleri sonucunda 5. ve 6. sokağın tüm yağmur suları 695 sokağı ve bunu takiben evlerimizin içine giriyor..
Bu çalışmalar halen Gölyazı'da devam ederken sorunları ilettiğimiz halde ne yol çalışmasını yapan ustalar ve ne de bağlı bulundukları Fen İşleri yetkilileri sorunu gidermiyorlar.


Yaşamakta olduğumuz bu problemi gazetenizdeki köşenize yazmaktan başka bir çare bulamadık.
Ne olur bu soruna siz köşenizde yer verin. Belki artık ilgilenen kişiler olabilir. Saygılarımızla.."

Gölyazı sakini Mustafa ÇİÇEK

TURGAY ERDEM'DEN TARZAN'A MÜJDE!..

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yerel seçimler sonrası dün sabah gazetemize bir nezaket ziyareti yaptı.
Sohbetimiz sırasında da Tarzan'a bir müjde verdi.


Köşemizin devamlı okurları anımsar.
Tarzan; köşemizde sık sık Nilüfer'de yeşil alanlar, ağaçlandırma ve çocuk oyun parklarıyla ilgili önerilerini yayınladığım okurum Endüstri Yüksek Mühendisi Serkan Özgiray.
Ağaç, orman ve yeşil alanlara aşırı tutkun olan ve 'Tarzan' diye nitelendirilen kişilerden adeta biri olan Özgiray'a müjde şöyle:
Başkan Erdem, bir arkadaşımızın sorusu üzerine ilk yüz günlük çalışma programı içinde öncelikle çocuklar için yeşil alanlara, ağaçlandırmalara ve çocuk oyun alanlarıyla ilgili çalışmaların ele alınacağı ve yeşil Nilüfer'in yemyeşil Nilüfer olacağını özellikle vurguladı..
Teşekkürler Erdem, gözünüz aydın Özgiray ile tüm Nilüferliler'e ve yeşile, ağaca sevdalı okurlarıma..

AKTARMA İNDİRİMİ HAKKINDA YAKINMA

"9/M ve 9/D hat no'lu otobüslerde aktarma indiriminin neden uygulanmadığına ilişkin geçenlerde köşenizde yer alan yakınma yazıma BURULAŞ'ın verdiği yanıtı inceledim.
Köşenizde yayınladığınız bu bilgide 'özel halk otobüsünden, özel halk otobüsüne yapılan aktarmalarda' ve 'Burulaş'a ait otobüsünden, özel halk otobüsüne yapılan aktarmalarda' bu indirimin uygulanmadığı belirtiliyor.
Yapılan son zamlardan sonra, özel halk otobüslerinde tam biniş ücreti şimdilerde 3.35 TL. oldu.
Aktarma indiriminin özel halk otobüslerinde uygulanmıyor olması, bu hatları kullanmak zorunda olan yolculara yapılmış bir haksızlık değil mi?.."

Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

KOLTUKLARIM YENİLENDİ

"Uzun zamandır evimizde kullanmakta olduğumuz koltuklarımızda oluşan yıpranmalar üzerine oturma grubumuzu yeniden bakım ve kaplatma amacıyla ınternet kanalıyla bulduğumuz Dizayn Koltuk Tasarım atölyesiyle temasa geçtik.
Çiftehavuzlar Mahallesi, Cevizli Sokak'taki atölyelerinden verdikleri tarih ve saatte evimize gelen ekip koltuklarımızı alarak kısa zamanda gerekli çalışmayı yaparak tekrar çok dikkatli ambalajlar içinde evimize getirip teslim ettiler.
Koltuklarımız şimdi tamamen yenilendi ve gerçekten çok güzel oldu.
Kibar ve güven veren bir yapıya sahip sanatkar Kenan Solak Bey'e açık teşekkürerimizi sunuyor, başarılarının devamını diliyoruz."

Ö. DİNÇER

YARIN GECE MEKSİKA MÜZİKLERİ KONSERİ

Uludağ Premium sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), yarın gece Meksika kültürü ve ruhunu eserlerine yansıtan ünlü isimleri sahnesine taşıyor.
Orkestra, konserde kendi döneminin önde gelen isimlerinden olan ve Meksika'nın ulusal bir tarz oluşturmasına ön ayak olan Manuel Ponce'nin keman konçertosunu seslendiriyor.
Piyanist, vurmalı çalgılar sanatçısı, müzik öğretmeni kimliklerinin yanı sıra besteci ve orkestra şefi olarak 20. yüzyıl Meksikası'nın en önemli sembollerinden olan José Pablo Moncayo'nun "Meksika'nın ikinci milli marşı" olarak adlandırılan "Huapango" eseri de konserde müzikseverlerle buluşuyor.
Keman sanatçısı Marta Olvera'nın solist olarak yer alacağı ve Dağhan Doğu'nun yöneteceği konserde, Meksika'nın özünü bestelerine aktaran Arturo Márquez'in "La Conga del Fuego" ve "Danzon No:2" eserleri de icra edilecek..
Konser, saat 20'de AKKM'nde (Merinos)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.