Hava Durumu

UKOME'den Mudanya onayı bekleniyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2018 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2018 08:35

Mudanya, yaz sıcaklarında hafta sonları Bursalı günübirlikçilerin deniz havası aldıkları, serinledikleri bir yer. Ancak ilçedeki trafik ve otopark sıkıntısı had safhada.
Bu konuda köşemizde sık sık okur şikayetlerini yayınlıyorum.
Mudanya Bld.Bşk.Hayri Türkyılmaz, şikayetlerle ilgili şu açıklamayı yaptı.
'Mustafakemalpaşa Cad. üzerinde, Eski Cami yanındaki otopark alanının kullanıma açılmasıyla ilgili talep aldık. Ama bu alan belediyenin değil, şahsın. UKOME'de keyfi nedenlerle bekletilen projemiz onaylanırsa hem trafik hem de otopark sorunu hızla çözülecek'.
Başkan Türkyılmaz daha sonra 'İlçede kronikleşen otopark sorunuyla ilgili göreve geldiğimiz ilk yıl hızlı bir çözüm olarak dolgu alanını otopark olarak düzenleyip ücretsiz olarak hizmete açmıştık.
Ama Büyükşehir Belediyemiz dolgu alanına el koyarak buraya kendi iştiraklerinden BURBAK'ı getirdi ve şimdi ücretli işletmecilik yapıyor.
Otopark sorunuyla ilgili hazırladığımız ve UKOME'de bekletilen projemizde gerekli çözümleri sıralamıştık. Agah Bursalı Kreşi'nin yanındaki alanda katlı otopark yapımı için Büyükşehir Belediyesi'ne yıllar önce yazılı başvuru yaptık ama buna da bir yanıt alamadık.
Bu kapsamda trafik kargaşasına neden olmaması için kent merkezi olarak belirtilen bölgede güzergahlarımız yeniden düzenlenecek.
Otopark sorunu çözümü için trafik şeritlerinden kalan kesimlerde cepler yapılması, otobüs durakları, yaya geçitleri ve yükleme - boşaltma ceplerinin oluşturulması için projeler hazırladık. Bunlar UKOME tarafından onaylanırsa trafik ve otopark sorunu hızla çözülmüş olacak' diyor.
Okurlarımın dikkatine sunarım..

Kaldırım taşları dağılmış kalmış
"Nilüfer ilçesindeki Nilüfer Hatun Caddesi'ne açılan Özlem Sokak rampasına hemen girişte yolun sol tarafındaki yaya kaldırımını oluşturan parke taşları dağılmış kalmış, bir kısmı da kaybolmuş..
Fotoğrafını çekip gönderdiğim yaya kaldırımın durumu uzun zamandan bu yana aynen bu şekilde duruyor ve her geçen gün de kaldırımı oluşturan parke taşları dağılmaya devam ediyor ve kayboluyor.
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunar, gerekli onarımın yapılmasını rica ederim.
Saygılarımla.." Feridun ÖZTÜRK

Uyarı ve denetimler takip edilmiyor mu?
"Gazetenizdeki köşenizi her gün ilgiyle okuyorum.
Geçenlerde, Osmangazi ilçesi, Kanalboyu ile ilgili bir okurunuzun şikayet yazısını yayınlamıştınız..
Yazı, Kanalboyu'nda 'bazı' esnafın vatandaşlara ait yürüyüş yoluna masa sandalye koyması ve bu yüzden yaya yolunu işgali hakkındaydı..
Ardından Osmangazi Belediyesi de konuyu çözdüğüne dair köşenize cevabi bir yazı göndermişti.
Önceki gün, yolum Kanalboyu'na düştü. Fakat gördüğüm manzara aynıydı, hiçbir şey değişmemişti.
İnanın buradaki bazı işletmeler yürüyüş yoluna, yeşilliklerin üstüne yine masa, sandalye, minder koymuş, yol tamamen işgal altındaydı.
Osmangazi Belediyesi bu sorunu çözmeden köşenize yanlışlıklarla dolu cevap göndermiş veya yapılan denetimler ve önlemler takip edilmiyor.
Uyarım tekrar dikkate alınırsa sevinirim. Saygılarımla." Mustafa ÇETİN

Alo,burası Nilüfer
"04.07.2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde 'Sınavlarda çöplük oldu' başlıklı okur uyarı yazısında yer alan talep ile ilgili park içindeki çöpler Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından temizlenmiştir.
06.07.2018 tarihli köşenizde 'Üç yıldır budama bekleyen ağaç' başlıklı köşe yazınızda yer alan vatandaş talebi ile ilgili ağacın budanması da Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.
09.07.2018 tarih ve 'Hakkını verelim ama atıklar da toplansın' başlıklı okur şikayeti ile ilgili yazınızda belirtilen budama atıkları da yine Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından temizliği yapılmıştır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Başkan Bozbey lütfen dikkat!
"Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgesi, Barış Mahallesi'nde muhtarlık binası civarındaki Dalyan Park ve Ilgın Park'ta yeşil alanlar ve yollar köpek pislikleriyle dolu.
Parkta yürüyüş yapanlar ve çimenlerde koşturup oynayan küçük çocuklar maalesef bu pisiklere bulanıyor.
Geçen pazar günü öğle saatlerinde parkta beyaz tüylü köpeğini gezdiren bir kadın çok duyarsız davranışlar sergildi. Köpeğine sık sık yeşil çimenler üzerinde, yollarda ve ağaç diplerinde ihtiyaç gidertti.
Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'den parkımıza köpeklerin çevreyi kirletmemesi için, çevredeki diğer parklardaki gibi içinde naylon torbaların da bulunduğu bir nokta oluşturmasını veya parka üzerinde uyarı yazısı bulunan büyük bir bez afiş astırmasını rica ediyorum.
Belki bunlar bir önlem yaratabilir. Aksi halde parkımız köpekler için bir tuvalet haline gelecek, yazık olacak, çocuklar da sağlık açısından olumsuz etkilenecek.
Ben de bir hayvanseverim. Ancak çevremize de duyarlı davranmak zorundayız.
Uyarımın önemseneceğini umuyor, saygılar sunuyorum." Güler N.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.