Hava Durumu

UKOME, lütfen buraya dikkat!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2017 14:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 14:33

"Nilüfer ilçemizdeki 15 Temmuz İlkokulu önündeki Bilginler Caddesi üzerinde bulunan hız kesici setler dağılıp, parçalanmış.
Burada her ne kadar trafik ışıkları olsa da süratle giden araçlar sabırsızlık ve dikkatsizce kaldırımdan aşağıya inebilen minik evlatlarımıza zarar verebilir veya trafik ışıklarında kırmızıda geçen ilk sürücüler yayalara çarpabilirler.
Bildiğim kadarıyla okul önlerinde UKOME kararıyla benzer hız kesiciler çok yerlere konuluyor.


Bu caddenin düz olması ve hız yapmaya uygun olması nedeniyle en önce buraya hız kesici setlerin konulması gerektiğini düşünüyorum. Konuya bir vatandaş olarak benim değil ilgili yöneticilerin sahip çıkmasını da beklerdim.
Kısa bir süre önce köşenizde yine bu caddenin aydınlatma sorunları olduğunu belirten bir okurunuzun uyarısını yayınlamıştınız.

Ve okurunuzun sorunun hemen giderildiğini belirten teşekkür mesajıyla duyurmuştunuz.
Her şeye rağmen bu konuyu da insanlık namına yetkililere bildirmek istiyorum. Umarım dikkate hemen alınır, gerekli çalışma yapılır.
Saygılarımla." Adının açıklanmasını istemeyen bir çevre sakini

Kırantepe'de gönülleri kıran manzara

"Osmangazi, Demirtaş bölgesinde bulunan Kırantepe Dinlenme Tesisi'nin çevresi ve özellikle ön tarafı çok bakımsız bir duruma geldi.
Dinlenme yerlerinde vatandaşlarımızın piknik yapabilmeleri için gerekli olan masalar ve oturma yerleri yok..

Demirtaş bucağımız bilindiği gibi büyük bir hızla büyüyen yerleşim bölgesi durumuna geldi.. Bu yüzden piknik alanına da ihtiyaç duyuluyor. Ve bölgemizdeki bu görüntüler inanın gönüllerimizi kırıyor..
Sayın yetkili kişileri göreve davet ediyorum." Mümin DÜNDAR

Yazarlar ve aşkları

Grafik tasarımcı Zübeyde Asma ve karakalem sanatçısı Demet Asma'nın "Yazarlar ve Aşkları" adlı kolektif sergisinde bugün son gün. İlginç çalışmalar Konak Kültür Evi'nde.
Cemal Süreya'dan Sabahattin Ali'ye, Albert Camus'dan Aziz Nesin'e, Tezer Özlü'den Tomris Uyar'a kadar pek çok yazarı ve aşklarını konu alan sergi büyük ilgi görüyor.

Yetenekli sanatçılar 'yazarın sevdiği, aşık olduğu, kavuştuğu ya da kavuşamadığı aşkının fotoğrafını ve ona yazdığı şiir ya da düz metni göz önünde bulundurarak hem grafik tasarımı hem de resmi bir araya getiren kolajlar hazırladık. Aslında hayal ettiğimiz bir sergiyi hayata geçiriyor olmanın mutluluğu içindeyiz' diyorlar. Edebiyat gönüllülerinin bu sergiyi kaçırmamalarını öneririm. E.Ö

SÜTAŞ'a bir önerim var

"SÜTAŞ firmasının ürünleri arasında bulunan light süt kullanıyorum. Kağıt kutu şeklindeki ambalaj içindeki bu sütler birer kiloluk. Ve kutu üzerindeki yazıda sütün iki gün içinde kullanılması öneriliyor.
Ben, her gün 250 gram kadar süt kullanıyorum. Yani iki gün içinde sadece yarım kilo sütü tüketiyorum.
Bu yüzden kalan sütü kullanamıyorum.
Sütaş yöneticilerinden ricam; light sütlerin üretimlerini yarımşar kiloluk veya 250 gramlık kutularda piyasaya vermeleri. Çünkü diğer firmalar sütlerini bu şekilde tüketicilerine sunuyorlar.
Önerimin önemsenmesini diliyorum." B.B.Ö

TEŞEKKÜR PANOSU

BURULAŞ'a yakıştı!

"Geçtiğimiz 3 Kasım 2017 tarihli gazetenizdeki köşenize gönderdiğim bir mail'imi yayınlamıştınız.
Değindiğim konu; BOİ otobüslerinde çalıştırılmayan ve kapkara duran televizyon ekranlarıyla ilgili idi.
Geçen yaz Antalya'da görmüştüm. Belediye otobüsleri ve kent içi minibüslerde bile televizyon ekranlarının olduğunu, kentin önemli yerlerine ait filmlerin gösterildiğini belirttiğim mesajımı, 'Bursa'nın da tarihi ve doğal güzellikleri çok fazla. Bizim otobüslerde bu niye uygulanmıyor?' diye sormuştum.
Hafta arasında bindiğim bir BOİ otobüsünün ön ve arka kısmında tavana asılı televizyon ekranlarında Bursa'nın özelliklerini yansıtan filmlerin yayınlanmaya başladığı, ayrıca bu görüntüler sırasında da yolculuk sırasında gelinen durak isimlerinin adlarının da belirtildiğini gördüm.
Gerçekten önerimin dikkate alınmasına çok sevindim. Memnuniyetimi ve BURULAŞ yetkililerine tebrik ve teşekkürlerimi iletmek amacıyla bu iletimi de köşenizde yayınlayabilir misiniz lütfen.
Saygılarımla.." Kübra S.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.