Hava Durumu

Ulaşılabilir Bursa'dan bir ulaşım görüntüsü!..

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 04:47

"Fotoğrafını çekip köşenize gönderdiğim yer Bursamızın doğa ve tarihi güzellikleriyle dolu olan Gölyazı'dan.
Burası vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandıkları bir otobüs durağı. Her iş günü sabahında çok erken saatlerde genelde öğrencilerin Bursa'ya ulaşımlarını sağlayan otobüs yine yok!. Yolcular çaresiz bekleşip duruyorlar. Birkaç yaşlı yolcu da civardaki bir işyerinden temin ettikleri sandalyeye oturma şansına erişmiş.

Sabah saat 05.30 da gelmesi gereken otobüs için gözler yolda ama ne gelen var ne giden?. Çok sık yaşadığımız bu ulaşım çilesi için yetkililere de ne yazık ki ulaşılamıyor. 'Ulaşılabilir Bursa' diye kıvandığımız Bursa'dan bu da farklı bir ulaşım manzarası. Saygılarımla.." İhsan ZEYBEK

Ertuğrul Karan'a Uluabat açıklaması

3 Mart 2017 tarihli köşemizde yayınladığımız okurumuz Ertuğrul Karan'a ait 'Uluabat Gölü denizle birleştirilecek mi?' başlıklı yazı üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden alttaki bilgilendirmeyi aldık:
***
"Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uluabat Gölü'nden Karacabey Longoz Ormanları'na kadar olan bölgede halkımızın rekreatif kullanımına yönelik olarak ön projeler hazırlanmıştır.
Ancak Uluabat Gölü Uluslararası sözleşmeler ile (Ramsar) korunan ve bu çerçevede Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından "Sulak Alan Koruma Bölgesi" ilan edilerek hazırlanan Yönetim Planı çerçevesinde korunmakta ve yönetilmektedir.
Hazırlanan projelerin uygulanabilmesi, Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın iznine tabidir. Çalışmalarımız bu yönüyle sürmektedir."

Alo,burası Büyükşehir

IZGARALAR: 10/2/2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'Elçiye zeval olmazmış' başlıklı okur talebi ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursa genelinde yağmur suyu ızgaralarının temizliği, BUSKİ Genel Md.' müzce periyodik olarak yapılmaktadır. Ayrıca Alo 185 no'lu telefon ile çağrı merkezimize adres bilgileri ile yapılan ızgara temizliği, baca kapağı ve ızgara tamiratları, kayda alınıp ekiplerimizce yapılmaktadır."
***
KÜÇÜKKUMLA'YA ÇEŞME: 15.21.207 köşenizde yer verdiğiniz Kumla'ya çeşme yapılsın" başlıklı okur isteği yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
İlgili gazete haberine konu olan adrese talep edilen sokak çeşmesi, ilgili kurumumuzun çalışma programı dahilinde değerlendirilecektir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şb. Müd.

7 x 24 niye çalışılmıyor?

"Geçtiğimiz 4 Mart 2017 Cumartesi günü Mudanya Caddesi'nde tanık olduğum Bursa yönünde yaşanan trafik sıkışıklığını fotoğraflamak istedim.
Yapımı devam eden projelerin acilen tamamlanması gerektiğini düşünüyorum. Trafikte maalesef araç sayılarının da artmasıyla birlikte büyük bir yoğunluk yaşanıyor ve hemen her gün neredeyse birkaç saatimiz ister istemez trafikte geçiyor. Sayın yetkililerden Mutlular Köprüsü ve civarındaki ilgili projelerde 7 X 24 çalışma esasına bağlı olarak mevcut çalışmaları tamamlamalarını rica ediyoruz. Yoksa bu iş uzayıp gidecek..
Çünkü trafik karmaşası, bu noktada da içinden çıkılamayacak boyutlara ulaştı. Vatandaş da resmen çile çekmeye sanki mahkum edilmiş gibi..
Çalışmaların süratlendirilmesi dileklerimle ve saygılarımla.." D.K.

Yaya üstgeçidi acilen yapılmalı

Bazı konuların çözümlenmesi çoğu kez uzun zaman alabildiği için bu tip kronik sorunlar hakkında çok fazla e-posta alıyorum.
Görüş bildiren okuyucularımı kırmamak adına tekrar gibi görünse de ilgili bölge için zaman zaman farklı tarihlerde yayınlar yapabiliyorum. İşte birkaç senedir en çok şikayetin devam ettiği noktalardan biri de İzmir Caddesi'nden Orhaneli yoluna dönüşte Orhaneli Caddesi üzerinde Eker Park ve Carrefour arasında kalan yaya geçitleriyle ilgili.
Hem yayalardan hem de sürücülerden bu bölgeye acilen bir üstgeçit yapılarak yoğun yaya geçişlerine sahne olan bu noktada yaya güvenliğinin sağlanması rica ediliyor. Evet, burada bir üstgeçide çok ihtiyaç var.
Köşemizde sık sık okuyucu taleplerine olumlu dönüşler oluyor ve okuyucularımdan çok fazla teşekkür mesajları alıyorum sayın yöneticilerimiz için. İnşallah yeniden böyle güzel bir hizmete vesile olmak dileğiyle okuyucularımın ve şahsen benim de buraya üst geçit yapılması talebini bir kez ve umarım son kez tekrarlamış olurum..
Ulaşıma büyük bütçeler ayıran Bursa Büyükşehir Belediyesi veya Nilüfer Belediyesi'nin sevgili Nilüferlilere bu güzel hizmeti kazandırmalarını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.