Hava Durumu

Ulucami'de üzen manzaralar

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 04:46

"Hemen her gün şehrimize gelen yerli ve yabancı turist grupların ziyaret ettikleri bir yer olan ve Bursa'nın simgelerinden Ulucamimizde son günlerde üzücü manzaralar var..
Fotoğrafla tespit ettiğim konuya dikkat edilirse, tarihi camimizin dış aydınlatmalarında kullanılan ve kubbe saçakları altındaki floresan lambalardan bazıları yerlerinden çıkmış ve sallanıp duruyor.
Bu fotoğraf Ulucami'nin Postane'ye bakan kubbelerinden birinde. Ayrıca iki tane daha yerlerinden çıkmış ve sallanıp duran lambalar var.
Onlar da caminin batı tarafındaki Ömür Köftecisi'nin önünden baktığınızda rahatça görülebiliyor.

Bu lambalar tarihi camimiz için üzücü değildir de nedir?. Hiçbir yetkili görmüyor mu?..
Ayrıca şiddetli lodos fırtınalarında yerlerinden tamamen kopup vatandaşların üzerine düşmez diye bir garantisi var mı?
Konuyla ilgili kişileri uyarmak görevimdir inancındayım.." Talat BUĞDAYCIOĞLU

Nilüfer'den vefa örneği

"Aslen Orhangazili olan ve Bursa Oda Tiyatrosu'nda başarılı çalışmalar yapan daha sonra da İstanbul'a yerleşen rahmetli sanatçı Nevzat Şenol için Nilüfer Belediyesi sanatçılara güzel bir vefa örneği sergileyerek onun adını da İhsaniye bölgesinde bir sokağa vermiş.. Nevzat Şenol sokak tabelasını bir rastlantı sonucu gördüm.
Yakalandığı hastalıktan kurtarılamayarak 2009 yılının ocak ayında vefat eden Şenol İstanbul'da Haldun Dormen Tiyatrosu'nda görev almış, seslendirme çalışmaları da yapmıştı. Ayrıca TRT'ye de programlar yapan sanatçı Orhangazi'ye bağlı Yeniköy beldesinde toprağa verilirken cenaze törenine yakın arkadaşı Tarık Akan'ın yanı sıra çok sayıda tiyatro ve sinema sanatçısı da katılmıştı..
Nihat KAHVECİ

Esenevler yollarına lütfen biraz ilgi!..

"Esenevler bölgesi sakiniyim. İki yıldan bu yana fotoğraflarını gönderdiğim bu dengesiz ve düzensiz yolları kullanıyorum. En az üç defa kaza atlattım.. Başka bölge sakinlerinin de güç durumda kaldıklarına tanık oldum.

Esenevler kavşağı girişi ve devamındaki yolların acilen ele alınması ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını rica ediyoruz. Bazı kaldırımlar yarım bırakılmış, bazı noktalar ise delik deşik."

TEŞEKKÜR PANOSU

Kafkas Kristal'e

"Özel bir davette konuklarıma ikram etmek için Kafkas Pastanesi'nin Kristal Park şubesine pasta siparişi verdim.
İstediğim tarz ve özellikteki pastayı özenle hazırlayan Bilal Badoğlu, Gülce Çakır, Gülcan Çamlıdağ, Merve Uçan, Nesrin Şen ve Ümmühan Din'e özenli ve sabırlı çalışmalarının yanı sıra konuklarıma beni mahcup etmedikleri için çok teşekkür eder. çalışmalarında başarılar dilerim."
Özge EMİR

Kükürtlü Caddesi'nde kanal gibi hendek!..

"Kükürtlü Caddesi üzerinde oluşan hendekler biz semt sakinlerini ciddi boyutlarda sıkıntıya sokuyor..
Özellikle Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu'nu geçtikten sonra 6. Park Sokak'la Kükürtlü Caddesi'nin birleştiği noktada bir hendek var ki adeta bir kanal gibi.
Sorunun ele alınmasını semt sakinlerimiz adına önemle rica ederim."
Remzi TER

Cemal Nadir Güler Sergisi ve büstü

Bursa'nın yetiştirdiği değerli sanatçılardan karikatürist Cemal Nadir Güler, ölümünün 70. yıldönümünde özel bir sergiyle anılıyor.
Dün Kent Müzesi'nde açılan ve İlhan Özer'in editörlüğüyle hazırlanan sergide, sanatçının hayatı, sanatı ve eserlerinden ilginç örnekler var.
Bursa'da 1902'de doğan sanatçı, 45 yıllık ömründe sayısız çalışmalar gerçekleştirmiş ve Türk karikatür sanatının gelişmesinde öncülük etmişti.
Çizgi dünyasında yarattığı 'Amcabey' tipiyle eleştirel karikatürler yaratan sanatçının Bursa'da bir caddeye de adı verilmişti.
Cemal Nadir Güler, yıllar sonra şimdi ilk kez kapsamlı bir sergi ile Bursa Kent Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.
Fotoğraflarla sanatçının yaşamından kesitlerin yer aldığı sergide, Güler'in ilk karikatüründen ölümüne kadar geçen süreçte yer alan önemli çalışmaları dönemin ünlü yazar ve eleştirmenlerin değerlendirmeleriyle sunuluyor.
Bu arada sanatseverler, ünlü sanatçının adının verildiği caddede, Tophane yamaçları altındaki büstünün de (fotoğrafta) daha dikkati çeken bir köşeye nakledilmesini, büste çevre düzeni ve geceleri de aydınlatılma yapılmasını istiyorlar.
Çünkü büstün çevresi çoğu kez bazı duyarsız kişilerce çöp torbalarının konulduğu, bakımsız bir yer haline geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.