Hava Durumu

Ulucami ve bir harap çeşme

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2022 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 08:12

Devamlı okurlarımız anımsıyacaktır. Ulucami'nin doğu kapısı tarafındaki bahçe duvarı dibinde yeşillikler arasında tarihi, güzel ve arkalı önlü bir çeşme vardır.

Çeşmeyi Bursa eski Valileri'nden Ahmet Münir Paşa'nın 1313 yılında yaptırdığı kaydı vardır. Çeşmenin tarihi yazılı kir, pas, kararmış ve çürükler içindeki tabelasının yenilenmesini bu köşede   fotolarıyla yazmıştım.

Tabela yenilendi. Ama sorun bitmedi. Köşemize gelen son fotolardan net şekilde belli. Adının açıklanmasını istemeyen okurum özetle şunları yazıyor.

"Bursa'nın semgelerinden biri, tarihi Ulucamimiz'in doğu kapısı tarafında ve camiyle adeta içiçe konumdaki çeşmenin aynasındaki oya gibi işli, nadide çinilerin bazıları dökülmüş ve resmen sırıtıyor. Çeşmenin kurnası da tıkalı.. İçi pis suyla dolu. Temizleyen yok.

Hayrat çeşmeyi 1313 yılında eski Bursa Valisi Ahmet Münir Paşa yaptırmış.

Çinileri berbat çeşmenin kurnası tıkalı. İçi pis su dolu.

Bu üzen manzara, hergün ziyarete Ulucami'ye gelen yerli-yabancı konuklarca da görülüyor.

Arkasındaki benzer çeşme aynı zamanda tarihi Kapalıçarşı'ya inen Erakiyeciler yolu üstünde. Yani yüzlerce misafir de oradan geçiyor.

Nedir bu duyarsızlık?. Çeşmeyi yenileyecek çini mi bulunamıyor? Oysa, dünyaca ünlü bu çinileri üreten İznik, kentimizin bir ilçesi!.."

-M.Y.

TEŞEKKÜR PANOSU

BİR NEFES SIHHAT:- "Kanuni Sultan Süleyman'ın ünlü sözü 'Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat' gibi sözünün önemini geçirdiğim rahatsızlık ve Özel Anadolu Hastanesi'nde Dahiliye uzmanı Sn.Dr. Harun Yılmaz'ın titiz ve başarılı tedavisiyle  daha iyi anladım. Şimdi sağlığıma kavuştum.

Kendisine açık teşekkürler. Allah eksik etmesin."

-EMEKLİ BİR OKUR  

 NİLPEDAL'DAN SEVGİLER!.

"Nilpedal Bisitlet Grubu olarak arkadaşlarımızla yaptığımız çevre gezilerinde bu kez rotamız Yunuseli/Güneş Mahallesi üzerindeydi..

Osmangazi ilçesi, Güneştepe Mahallesi, Kamelya Caddesi'nde, 643. Sokak'tan geçerken yol ayrımındaki bisiklet yolunda rastladığımız ve yol boyunca muhtelif aralıklarla oluşan bozuk bisiklet parkurları var..

Köşenize gönderdiğimiz konu ile ilgili durumun benzerleri oldukça fazla, bu bozuk parkurlara çok sık rastlanabiliyor..

Bölgede gayet düzgün caddeler oluşturulmuş. İlgililere teşekkür ederiz. Bisiklet yollarımız da özel olarak boyanmış. Büyük ölçüde masraf edilmiş.

Mevsim gereği bu yolları kullanan çok bisikletçi arkadaşımız olacaktır. Bozulmuş parkurların onarımını rica ediyoruz.

Nilpedal'dan sevgi ve saygıyla.."

-GÜRHAN, ZEKAİ, ERHAN,KEREM, METE VE BUKET

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.