Hava Durumu

Üzücü bir 'iddia!..'

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2018 10:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 10:01

Doğrusu üzücü bir 'iddia'.. Bu konuda bir yanlış iletişim olduğu kanısındayım. Çünkü Osmangazi Belediyesi, bu tür konularda çok duyarlıdır.

Okurum H.B'nin iddiası şöyle:

"Geçenlerde Orhaneli yolundan Erenler Köyü'ne gittik. Orhaneli'ne 15 km.'deki Kapıyaka mevkiinde bir dinleme yerinde mola verdik. Çok güzel menemen, kahvaltı tabağı, alabalığa kadar her şey var. Odun ateşinde pişen çayımızı ince belli bardakta yudumlarken az ötede bir köpek gördük. Hareket etmeden yatıyordu.

Hasta mı, diye işyeri sahibine sorduk. Yeni doğum yapmış ve yavruları üşümesin diye yerinden kalkmaz ve onları ısıtırmış. Gece buradaki soğuk havada donar bu yavrular diye konuştuk.

İşyeri sahibi Osmangazi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Barınağı'nı aramış. Telefon numarası 0224 241 14 04. Biz de aradık. Ve şu cevabı aldık: 'Şu an araç yok. İleriki günlerde alırız' oldu. Biz 'bu yavrular donar burada' diye uyardık. Onlar yine 'araç yok' dedi.

İşyeri sahibinin telefon no'sunu aldık, çayımızı içtik. Ayrıldık oradan. Ertesi gün merakla acaba yaşıyorlar mı düşüncesiyle telefon ettik. Köpek 9 yavru dünyaya getirmiş ama yedi tanesi maalesef ölmüş. İki tanesi için de 'bugün gelip almazlarsa onlar da gidici' dedi.

Böylesi konularda sadece araç varsa mı çalışılıyor yoksa?!.

Saygılarımla.. H.B.

BUSKİ'nin dikkatine!

"1. Nilüfer ilçesi 29 Ekim Mahallesi, Turan Dursun Caddesi Simit Sarayı karşısında bulunan yolun karşı köşesinde yağmur suyu gideri için bir ızgarası var fakat her yağışta burada geniş bir gölcük oluşuyor. BUSKİ tarafından burada bir çalışma da yapılmıştı. Fakat asfaltın sökülerek atılmasını ve yeni yapılacak çalışmada ise ızgaraya doğru bir eğilim verilerek sorunun giderilmesini istiyoruz..

2. 29 Ekim Mahallesi, Turan Dursun Caddesi Simit Sarayı karşısındaki isimsiz yolda bulunan 29 Ekim Taksi Durağı yanındaki bölgede de her yağmur yağışında yoğun şekilde sel suları birikiyor. Burada da yağmur suyu gideri için ızgara bulunmuyor. Belirttiğimiz bu noktaya da yağmur suyu giderleri için ızgara yapılmasını rica ediyoruz. BUSKİ'ye şimdiden yapacakları çalışmalar için teşekkürlerimizi sunarız. Saygılarımızla.." Çevre sakinleri

Şaşırmamak mümkün değil

"Görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlara döşenen yön taşları zaman zaman insanlıktan nasibini almamış bazı sürücüler tarafından üzerine araçlarını park etmeleri suretiyle işgal edilmekte ve tehlikeler yaratmaktaydı.

Maksem Caddesi'nden bir görüntü. Bu kez kaldırımdaki işgalci araç değil; bir mobese kamerası direği ve ekipmanı. Şaşırmamak mümkün değil!.. 'İşi liyakat sahibi ehil kişilere verin' sözü meğer ne kadar doğru bir sözmüş. Saygılarımla." Ali ÖNER

UEDAŞ'ın dikkatine!

"19 Aralık 2017 günkü gazetenizdeki köşenizde 'Bu parka, dikkat' başlığıyla yayınlanan yakınmamızda, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Panayır Mahallesi 4.Topraklı Sokak arkası, Alpiş Tuana Evleri yanındaki parkta, sokak aydınlatma lambaları yanmıyor, diye uyarıda bulunmuştuk.

Cevaben 2017 Aralık ayının son haftası sorunun giderileceği söylenmişti. Fakat sorun giderilmedi. Ve henüz aydınlatma lambaları yine yanmıyor.

Ayrıca; yine o günkü köşenizde küçük yaştaki çocukların bu parkta akşam saatlerinden gece yarılarına kadar ateş yakıp, gürültüler çıkartarak çevredekilere rahatsızlık verdiklerini belirtmiştik.

Fakat yine aynı şekilde bu durum da devam ediyor. Yetkililerimizden gereğinin yapılmasını önemle rica ediyoruz." Bülent GELEKÇİ

Hoş Geldin Yeni Yıl resim sergisi

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu bu yıl 7. kez açılan 'Hoş Geldin Yeni Yıl' adlı resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde hazırlanan serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı'na vekaleten Abdullah Karadağ, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Mehmet Necati Şahin ve Serap Özbay, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Ressamlar Çalışma Grubu temsilcisi Ümran Topsakal, çalışma grubu üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Abdullah Karadağ, kentin kültür yaşamına yön veren çalışmalar içinde oldukları için Bursa Kent Konseyi gönüllüleri ve Ressamlar Çalışma Grubu üyelerine teşekkür etti.

Sergide 48 sanatçının 48 eseri yer alıyor ve eserler 13 Ocak'a kadar izlenebilecek.

Nüfus işlemleri için yeni mesai

Nüfus işlemleri yaptıracak olan okurlarımızın dikkatine: Nüfus işlemlerinin zamanında sonuçlandırılması için İl Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Nüfus Müdürlükleri'nde mesai saatlerinde yeniden düzenleme yapıldı..

Nüfus Müdürlükleri, hafta içinde saat:18.00'e kadar, cumartesi günleri ise 09.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.