Hava Durumu

Verem savaş önünde büyük tehlike!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 08:23

Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgesi, Ali Rıza Bey Caddesi üzerinde bulunan Verem Savaşı Derneği binası köşesindeki yaya kaldırımlarda büyük tehlike mevcut.
Yaya kaldırımlarını kaplayan parke taşlarında geniş bir bölüm çökmüş, derin bir çukur oluşmuş.. Parke taşlarından bir kısmı da çevreye yayılmış.
Burası yaya vatandaşların yoğun şekilde gelip geçtiği bir yer. Ayrıca yakın çevresinde de okullarımız bulunuyor.
Akşam saatlerinde oluşan karanlık ortamda okullarından çıkan yorgun-argın yüzlerce öğrenci dalgın bir halde yürürken aniden derinleşen bu çukura düşebilirler ve bunun devamında da yaralanabilirler.
Pazar günleri bölgede kurulan pazaryerine gidiş geliş de genelde bu yol üzerinden yapılıyor.
Nilüfer Belediyesi ilgililerinin soruna bir an önce el atmalarını rica ederim.
Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi

ALO, BURASI NİLÜFER

"12.02.2019 tarihli 'Başkan Mustafa Bozbey'in dikkatine!' başlığıyla Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan okurunuz Birgül Ö. ve semt sakinlerinin talebi tarafımızdan incelenmiştir.
Barış Mahallesi'ndeki semt pazarı şu an itibariyle yüzde 50 yoğunluk oranıyla hizmet vermektedir.
Bunun yanında Ataevler bölgesinde bulunan 300 sergilik Ataevler Pazarı var olduğundan vatandaşlar genellikle burayı tercih etmektedir.
Pazaryerlerinde üstlerinin kapaması ile ilgili gelen talepleri Fen işleri, Ulaşım ,İmar, Emlak ve Zabıta müdürlükleri inceleyip değerlendirerek yoğunluğa göre sıralamaya alıyor ve gerekli karar veriliyor.
Bu değerlendirmelerden olumlu sonuç alınırsa beş yıllık stratejik plan dahilinde bütçe ve ihtiyaç sıralaması durumu da göz önünde bulundurularak yapımı onaylanır ve gerçekleştirilir. Sonuç olarak Barış semt pazarı tam oranlı çalışan yoğun bir pazaryeri olmadığından şu an itibariyle üst kapamasının yapılması gündemde değildir. İleride oluşacak ihtiyaç ve Mahalle Komitesi kararıyla talep yeniden değerlendirilecektir.
Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."

Nilüfer Belediyesi
Basın Bürosu

ÇEŞME'DE ANLAMLI VE GÜZEL BİR ANIT

"9 Şubat 2019'da bir toplantı için bulunduğum İzmir Çeşme'de gördüğüm bu heykel ve yorumumu gruplarımda paylaşırken gazetenizdeki köşenize de gönderme ihtiyacı duydum Bu anlamlı heykel 2005 yılında Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun rica ve isteği ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar'a bedelsiz yaptırılıp yerine konulmuş.
Tüm Çeşmeliler'e bravo diyorum!.
Kurtuluş Savaşımız'ın akabinde Anadolu'yu ve Trakya'yı yeniden Türk vatanı haline getiren büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte Cumhuriyetimiz'i kuran ve örnek aile yaşantısına sahip rahmetli devlet adamımız İsmet İnönü ile eşi rahmetli Mevhibe İnönü'ye zaman zaman yapılan haksızlıklar, asılsız iftiralar son zamanlarda çoğalmış olup toplantı için bulunduğum Çeşme /İzmir'de çok anlamlı bulduğum ve güzel Çeşme'ye farklı güzellikler ve anlam kazandıran bu güzel heykeli görünce onlara saygılarım daha çok arttı..

Saygılarımla.."
Nejat YAHYA

ORUÇBEY CADDESİ SORUNLARLA DOLU

"Daha önceki tarihlerde de birkaç sorunumuzu gazetenizdeki köşenizden dillendirdik ve olumlu sonuçlar almıştık.
Bu nedenle yeni bir sıkıntımızı yine köşeniz kanalıyla sayın yetkililere duyurma ihtiyacı hissettik..
Osmangazi Mahallesi, Oruçbey Caddesi sakinlerinden biriyim. Caddemizde bir çalışma yapılıyor ama ismini koyamadığım ve bir anlam veremediğim çalışma bu. Güzelleştiriliyor mu, yoksa çirkinleştiriliyor mu; buna anlam verebilmek gerçekten çok zor.
Caddemiz bilindiği gibi çamur deryası bir halde. bu yüzden evlerimize girmek bir dert, çıkmak başka bir dert.
Ben çok çalışma gördüm ama böylesine dağınık ve çevreyi böylesine olumsuz hale getiren bir çalışmayı Bursamız'da hiç görmedim.
Çalışmaları yapan firmalara ve belediye yetkililerine köşeniz aracılığıyla seslenmek istiyorum. Biraz olsun düzenli ve duyarlı çalışın lütfen. Böyle çalışan firmalara yapılacak işler vermeyin.
Biz semt sakinlerini bu güç durumlara bırakan tüm ilgililerin dikkatlerine sunarım.
Saygılarımla. "

Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

ÇEVRE TEMİZLİĞİ NEDEN YAPILMIYOR?

"Osmangazi ilçemizdeki Çekirge semtimizde bulunan Havuzlu Park'ın hemen alt kısmında bulunan ve yürüme parkı şeklindeki alanımız maalesef gerekli olan temizlikten nasibini alamıyor.
Her taraf çöp ve çeşitli atıklarla dolu..
Parkımızın bir an önce çevre temizliğine kavuşturulmasını bekliyor ve sayın yetkililerin dikkatlerini çekiyoruz.
Saygılarımızla."

E.öğretmen İhsan ÇELİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.