Hava Durumu

Ya bir yavrumuz ezilirse?

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2019 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 08:39

"Köşenizin binlerce okuru arasındayım..
Arkadaş toplantılarında, cami çıkışı çay ocağı sohbetlerinde, işyerinde kimin kentsel bir derdi varsa hemen köşeniz akla geliyor ve 'Bursa'nın Erdal Abi'sine fotoğrafını çek gönder, sorunu yöneticilerle paylaş' diye konuşuluyor. Büyük bir gazetecilik başarısı. Tebrikler..
31 Mart yerel seçimlerinde Nilüfer Bld.Bşk. seçilen Sn. Turgay Erdem'le ilgili bir yazınız dikkatimi çekti. Erdem, "her sabah köşenizi sıkı sıkı takip ediyorum" diyordu.
Uzun süredir köşenize bildirilen sorunlar Nilüfer'de yüksek memnuniyet oranıyla hızla çözüme kavuşuyor ve Nilüferliler sürekli teşekkür ediyor. Nedenini merak ediyordum. Nilüfer Bld.'ndeki en yetkili kişinin köşenizin sıkı bir okuru olması sorumun yanıtı oldu.
Yeşilova semtimizdeki bir sorunu aylardır köşenize taşımaya çalışıyoruz. Maalesef en son Osmangazi Belediyesi konuyu Büyükşehir Bld.'ne pas etti. Konu hayati ve çok önemli. Minik yavrularımızın güvenliği ve kaldırıma araç parklamaları önüne geçilmesi için Sönmez İlkokulu önündeki kaldırımlara çelik bariyer montajı istemiştik. Nilüfer, Beşevler'de Carrefour AVM önündeki yaya geçidinde son zamanlarda üzücü kazaları gazetenizde okumuştuk. Oysa oradaki tehlikeyi okurlarınız defalarca köşenize taşımışken.
Benzer bir kaza okulumuz önünde olsa ve bir yavrumuz ezilse yazık değil mi? Son zamanlarda Osmangazi ve Büyükşehir Bld.'nin de köşenizde bildirilen sorunlara içten ve çözüm odaklı yaklaşımlarını farkediyorum. Bu belediyelerdeki en yetkili kişilerin de Sn. Turgay Erdem gibi köşenizdeki sorunları sabah okuyup ilgili kişilere çözüm için direktif verdikleri anlaşılıyor.
Bu umutla bir kez daha mahallemizin sorununu paylaşmak istiyorum. Lütfen lütfen lütfen. Yeşilova'daki Sönmez İlkokulu önündeki kaldırımlara çelik bariyerler monte ediniz. Allah şimdiden razı, yar ve yardımcınız olsun."

Osmangazi'yi çok seven bir vatandaş

BAŞKAN SALMAN VE GEMLİK...

AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Gemlik'te seçimi kaybetti biliyorsunuz.
Ve Gemlik Belediyesi'ni şimdi CHP'li bir başkan yönetiyor ve bugüne kadar CHP'nin elinde olan Mudanya ve Nilüfer belediyelerinden sonra CHP'ye bir üçüncü belediye daha eklendi.
Gemlik seçimlerindeki başarısızlık aynı zamanda AK Parti Gemlik İlçe Başkanı'nı da olumsuz yönde etkiledi ve görevinden istifa etti..
Dün Baia Otel'deki Sönmez Medya Buluşmaları'na katılan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'a bu konuyu açtım ve:
"Gemlik'te istifa eden başkanın yerine henüz yenisi atanmadı. Bu süreci anlatır mısınız?" diye sordum.
Başkan Salman birlik, beraberlik ve ekip ruhuyla çalışmaları sık sık vurgularken 'Gemlik'te aslında partimizin oyları arttı. Başkanımız seçimler öncesi, çok gayret gösterdi. Çok çalıştı. Ama sandık ne derse biz ona saygı gösteriyoruz.
Bundan sonra yeni ilçe başkanımız için Genel Başkanımız ve parti teşkilatımız yapacağı mülakatlarla en uygun ilçe başkanını göreve getirecektir" dedi.
Hayırlı olsun.

HAYIRSEVERLER LÜTFEN DİKKAT

Osmangazi, Çirişhane Mah.'nden okurumuz Emin Göre, telefonda yana yakıla anlattı.
Göre, evli ve üç çocuğu var. 2015'ten beri kolon kanseri. Kalın bağırsağı dışarıda yaşıyor. Beş kez ameliyat olmuş. Sonuncusu omurilikten. Şimdi takılan platinlerle zorlu bir yaşam içinde.

Elinde her tür belge, rapor mevcut. Yürüyemiyor. Dört yıldan beri de hiç aralıksız kemoterapi görüyor. Tekerlekli bir aracı var. Ancak takılan platinler yüzünden aracın tekerleklerini döndürme imkanı yok.

Bu nedenle hayırseverlerden kendisine bir akülü araba alınması için çok ricada bulunuyor.

Okuruma geçmiş olsun dileklerimi iletirken hayırseverlerin dikkatine sunuyorum.

Telefon numarası
0535. 967 80 25

KALDIRIMLAR NEDEN 1 METRE YÜKSELİYOR?

"Osmangazi, Yunuseli bölgesinde bulunan Kavaklı Caddesi'nde kaldırımlarımız bir metre yükseltiliyor.

Bu çalışmanın iptalini istiyoruz.

Çünkü işyerlerimiz çok çukurda kalıyor. Bu durumdan müşterilerimiz olumsuz etkilenecek. Ayrıca yağışlı havalarda oluşabilecek sel sularının da işyerlerimize girme tehlikesi çok fazla olacak.

Sayın ilgili makam sahiplerine yaşanabilecek bu problemi önlemeleri için harekete geçmelerini ve kaldırımlarımızın yükseltilmemesini çok çok rica ediyoruz.

Saygılarımızla.."

Birsen GÖREN ve
dükkan komşuları

ALO, BURASI YILDIRIM

MİLLET KIRAATHANESİ OLACAK:- "10/4/2019 tarihli köşenizde yayınlanan "Molla Yegan Medresesi Atıl Hale Gelmemeli" başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Molla Yegan Medresesi, Yıldırım ilçemizin tarihi merkezleri arasında önemli simgelerden birisidir.


Yıldırım Belediyesi olarak kısa süre önce açıklanan projeler arasında yer aldığı şekliyle yakın zamanda Millet Kıraathanesi olarak bölge insanımıza hizmet verecektir.
Çalışmalar hızla planlanmakta, tamamlanmasının ardından görselde örneği olan tasarımla genel yapının aslına uygun halde hemşehrilerimizin önemli buluşma noktası olacaktır.
Bilgilerinize sunarız."

Oktay YILMAZ
Yıldırım Bld. Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.