Hava Durumu

Yamulan yamulana, devrilen devrilene (2)

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2020 08:13

Değerli okurlarım,

12 Ekim köşemizde, yamulan ve bazıları da devrilip tehlike yaratan elektrik ve sokak işaret levhası direklerinden söz etmiş ve 'devamı var' demiştim. Bu meseleyi 'pehlivan tefrikası' gibi uzatmadan özetleyip aktarıyorum. İşte okur öbjektiflerinden tefrikanın (!) 2.bölümü:

1- "Mihrapli Parkı'mızda Mihrapli Camii'ne giden istikametten bir manzara. Camiye gelmeden (parkın içinde ancak yol kenarında kalan) büyük bir olasılıkla telefon kablolarını taşıyan ahşap direk epeyce yan yatmış, ha devrildi ha devrilecek" diyen okurum Nevzat S. Erden "devrilirse karşıdaki apartmana girmesi de kaçınılmaz" diye uyarıyor.

2- "Nilüfer, Çamlıca Mah. Gunduz Sokak tabelası direği ne zamandan beri yamulmuş ve devrilmeyi bekliyordu. Düzeltilsin diye çok bekledik. Eğik halinin fotosunu çektik. Tam size yazıp gönderecektim ki, gelip tabelayı hemen yanındaki elektrik direğine monte ederek sağlam duruma getirdiler...

Eğik sokak tabelasına ait çektiğim foto şimdi hatıra olarak arşivimde. Gazetenizdeki köşenize yeni fotoyu da çektim. Gönderirken, "geç oldu ama temiz oldu" diyerek ilgililere teşekkür ediyoruz. Dileriz sokaklara ait tabela direkleri bundan böyle sağlam bir şekilde zemine monte edilir ve yıkılıp durmaz." Çevre sakini okur

SOMUNCU BABA PARKI ÜZÜYOR

"Bölgemizdeki Gökdere Somuncu Parkı üzülerek yazıyorum ama gerçekten çok bakımsız ve adeta yer yer çöplüğü andıran köşeler mevcut. Yazımın ekinde özel olarak çektiğim dokuz adet fotoğrafı da gönderiyorum. Eğer yayınlayabilirseniz çok yerinde olur.

Genellikle Pazartesi ve Cuma günleri kurulan semt pazarlarımızdan sonra yolu düşüp bu parka gidenler biraz oturayım, dinleneyim derken parka hiç düşünmeden bıraktıkları çöplerden nedense hiç utanmıyorlar sanki. Biraz düşünce sahibi olan insanlar bunu yapmazlar. Ayıptır, günahtır. Belediyemizin temizlik işçileri hep bu düşüncesiz insanların peşinden mi koşturup duracak?

Saygılarımı sunarım." Hasan HARCIOĞLU

NOT:Okurumun gönderdiği 9 kare görüntü de üzücü. Hepsini yayınlama imkanım olmadığı için özür dilerim.- E.Ö

TEŞEKKÜR PANOSU

YILDIRIM'DAN NİMET DİKER'E: "İlçemiz, Kurtuluş Cad.ndeki evimizin önüne çıkardığımız katı atık ve bazı ev esyalarının alınması için Yıldırım Bld.'ne 30 Eylül'deki dilekçeye "en kısa zamanda tarafınıza ulaşılacak" yanıtı aldık.

Fakat 2 Ekim cuma, mesai bitimine kadar bize ne ulaşan ve ne soran oldu. Hatta bu süreçte zabıta ekipleri de ceza kesmek için geldi ama durumu izah edince yazmadılar. Bu arada dışarı çıkardığımız atıklar da bazı kişilerce dağıtılmış, bir kısmını da alıp gitmişler. Gelen giden olmayınca yeniden çağrı merkezini aradık. Görevli kişi, "mesai bitti ama ben bir yetkiliye ulaşıp size yönlendireceğim" dedi.

Bu konuşmadan çok kısa bir süre sonra bizi Temizlik İşleri Md. Amiri Nimet Diker Bey aradı. Yarım saat sonra da atıkları aldırttı. Sn.Diker'in görev aşkı ve davranışına çok memnun olduk. Hem Nimet Bey'e ve hem de o saatlerde Çağrı Merkezi'nde görev yapan duyarlı personele çok teşekkür ederiz." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.