Hava Durumu

Yamulan yamulana yıkılan yıkılana!

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 08:13

Değerli okurlarım;

Köşemize gönderilen ve iki haftadır yayın için bekleyen fotoğraflarla sizlere 'yamulan yamula, yıkılan yıkılana' potpurim var bugün. Dilerim yaklaşık bu iki haftalık süreçte 'nanemolla' direkler için gerekli çalışmalar yapılmıştır.

Evet; başka fotoğraflar da var. Onlar da entersan ve sırada. Yerimiz sınırlı, hepsine bugün yer yok.

Yani potpurimiz adeta bir 'tekmili birden 24 kısım renkli Türkçe cinemascope!'

Özetliyorum:

1- "Nilüfer ilçemiz, Kültür Mah. Arda Sokak'ta sokak aydınlatma direği epeyce yamulmuş, yıkılabilir.

Direk; Mevlana Camii'nin trafo köşesinde bulunuyor. Zahmet olacak ama Sayın yetkililerin kontrol etmesinde fayda mülahaza ederim." Şemsi GÖKYILDIRIM

2- "Çamlıca Mah. (Nilüfer'de) 1.Goncagul Sokak tabelası Lefkoşa Cad. (Orhaneli yolu), 3. No'lu Bld. Otobüs Durağımız'a varmadan 10 metre kadar önce devrilmiş vaziyette ve ne zamandır yerde böyle yatıyor. Dikkate alınsın lütfen." Perihan GÖLCÜKLÜ

ALO, BURASI NİLÜFER

SORUN AYNI GÜN ÇÖZÜLDÜ: "Bugünkü (5 Ekim 2020) köşenizde yayınlanan Serkan Özgiray isimli vatandaşımızın şikayetleri yerinde incelenmiş ve Cephanelik Yürüyüş Yolu'nda gereken düzenleme çalışmaları yapılmıştır.

Bölgede kuruyan meşe palamudu kesilmiş ve fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi yürüyüşü zorlaştıran otlar-çalılar temizlenmiş ve ağaç dalları budanmıştır.

Koku konusuna sıra gelince...

Bilindiği gibi Cephanelik bölgesi belediyemizin sorumluluğunda bir yeşil alan değildir o nedenle bahsedilen, ormanın içindeki koku şikayeti de ilgili birimlere iletilmiştir.

Veterinerlik ekiplerimiz de alandaki görevlilerle birlikte o bölgede inceleme yaparak duruma göre gereken müdahalede bulunacaktır.

Bilginize sunar, teşekkür ederiz." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

NOT: Okurumuz Sn.Özgiray da aynı konuya emek veren tüm belediye çalışanlarına teşekkür mesajı gönderdi. İletiyorum...

EMİRSULTAN YOLU ÇOK TEHLİKELİ...

"Yıldırım ilçesindeki Emirsultan Mahallesi ve çevresi aslında Bursamız'ın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bölgemizin nüfusu da çok fazla.

Durum bu olduğu halde şehrimizin merkezinden Emirsultan'a yaya gidip gelenler için tehlikeler mevcut. Şöyle ki; Şible'den sonra Emirsultan Camii'ne kadar olan güzergahta yaya kaldırımları çok dar.. Hele Şible'den sonra kabristanların başladığı noktadan camiye kadar olan kesimde ise durum daha da ciddi.

Burada yürümek isteyen bir vatandaşa hemen oradan geçen bir aracın yan tarafında bulunan dikiz aynası çarpabilir. Kaldırımlarda karşılaşan insanlardan biri de caddeye inmek zorunda olduğu için o da başka bir aracın çarpmasına maruz kalabilir..

Sayın yetkililer belki cadde esasında çok dar oluğu için kaldırımı genişletme çalışmaları yapılamaz diye düşünebilirler ama bu cadde için tek yön uygulaması düşünülemez mi?

Bu uygulma yapılacak olursa yolun diğer şeridi de semtin hemen alt kesimindeki Yıldırım-İncirli'ye kaydırılabilir.

Faydalı çalışmalarını gördüğümüz değerli Başkanımız Oktay Bey'in teklifimi ele alıp incelemesini reca ederim. Kolay gelsin, hörmet ederim." Abdullah AKACAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.