Hava Durumu

Yap - boz ve yeniden yap!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2018 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 07:33

Ülkemizin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın doğduğu, anıt- mezarı ve tarihi belgelerle dolu müzesinin olduğu, yerli ve yabancı turist gruplarının da ziyaret ettiği Gemlik, Umurbey köyünden bir okurumun gönderdiği yakınma oldukça ilginç.
Okurum Turan Alkış'ın 'iddiaları' şöyle:

"Bursa Büyükşehir Belediyemizce Gemlik'te Celal Bayar Müzesi'nin de bulunduğu tarihi Umurbey köyünde inşaat çalışmaları 20 Mart 2018'de biten, 'tarihi ve kültürel yapıların bakım, onarım ve meydan düzenlemesi'nde oluşan ve çevreye yayılan ağır ve pis kokuların nedeni nihayet ortaya çıktı..
4.478.235 TL.'ye ihale edilen ve çalışmaları tamamlandıktan sonra halkın kullanımına açılan tuvaletlerin kanalizasyon giderleri, Umurbey Meydanı'ndaki yağmur suyu giderlerine bağlanmış!.
Bu yüzden yağmur suyu ızgaralarından dışarıya yayılan ağır ve çok pis kokular insan sağlığını üç aydan bu yana ciddi şekilde tehdit ediyordu.
Yaptığımız uyarı ve şikayetler üzerine nihayet Büyükşehir Belediyesi henüz hakedişleri bile ödenmeyen zemini söküp tekrar tuvalet atıklarını kanalizasyonlara bağlamak için çalışmaya başladılar!.
Ancak yapılan çalışmalarda mühendis, mimar gibi yetkililer yine yok.
Bu, 'yap-boz-yeniden yap' anlayışının tipik bir örneğidir!.
Sayfanıza gönderdiğim fotoğraf, bu konudaki son çalışmayı gösteriyor."
Saygılarımla.." Turan ALKIŞ

Sınavlarda çöplük oldu

"Nilüfer ilçesi, Barış Mahallesi, Ataevler bölgesindeki Adalet Kent Sitesi doğu tarafında bulunan yeşil alan hafta sonlarında bölgedeki okullarda düzenlenen öğrenci seçme sınavlarından sonra adeta bir çöpük haline geliyor.
Burada sınavlardan çıkacak çocuklarını bekleyen ailelerin bıraktıkları çöpler yüzünden yeşil alan perişan durumda.
Belirttiğimiz yeşil alan kenarlarına bir kaç çöp kutusu konulması çok yerinde olacaktır.
Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün dikkatlerine saygıyla sunarız."
Çevre sakinleri

263 doktor kep fırlattı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, 263 mezununu tıp dünyasına uğurladı.
Merinos AKKM'deki törene Tıp Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Büyükşehir Bld. Bşk. Vekili Zehra Sönmez, İl Sağlık Müd. Dr. Özcan Akan, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende dönem 1.'si Fatih Mehmet Kayserili, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözüne layık hekimler olabilmek için gayret göstereceklerini vurguladı ve dönem fakülte kütüğüne plaket çakmasının ardından yeni mezunlar Hipokrat yemini etti.
Tören sonunda genç hekimlerimiz büyük bir coşku içinde keplerini havaya fırlattılar ve birbirlerine başarılar dileyip vedalaştılar.
Genç doktorlarımıza bol şans ve üstün başarılar dilerim.

Neredesin zabıta...

"Araç trafiğine kapatılmış olan ve sadece yaya vatandaşlarla tramvaya açık tutulan Cumhuriyet Caddesi'nde yoğun kalabalığın arasından süratle gelip geçen motosikletliler büyük tehlikelere neden oluyorlar.
Önden, arkadan gelen veya yayaların arasından süratle geçen motositletlerin yarattığı bu tehlikeli durum nedense bir türlü önlenemiyor.
Geçen pazartesi günü Cumhuriyet Caddesi'ne bir işim nedeniyle gitmiştik.
Arkamdan geldiğini fark edemediğim ve bir anda da önüme geçip süratle ilerleyen motosiklet az daha bana ve yanımdaki arkadaşıma da çarpıyordu.
Büyükşehir Belediyesi bu önemli caddeyi araç trafiğine kapattığı halde motosikletlerin bu caddede rahat rahat yol almaları için neden hiçbir önlem alınmıyor?.
Bu durumu yaşadıktan sonra gayriihtiyari caddede görev yapan zabıta ekiplerini gözlerim aradı durdu. Ama nafile.
Uyarımın zabıta teşkilatınca dikkate alınması gerek.."
N.T.

Bir kazaya neden olmadan

"Çalı Yolu'ndaki Üçevler kavşağını 250 metre kadar geçince yolun orta refüjünde tehlikeli bir biçimde büyümüş ve caddeye geniş şekilde taşmış olan çalılığın herhangi bir kazaya neden olmadan budanması gerektiğini uyarıyor ve rica ediyorum.
Saygılarımla."
Fatih TONGURLARLI

Mudanya'da Yörük şenliği

Şirin ilçemiz Mudanya'da kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisi daha eklendi ve Mirzaoba Mahallesi'nde gerçekleştirilen geleneksel Yörük Tükmen Şenliği'nin 11.'sinde büyük bir coşku yaşandı.
Mudanya'nın kültürel değerlerini yaşatma çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, Mirzaoba Mahallesi'nde geleneksel hale getirilen Yörük Türkmen Şenliği'nde bu yıl da coşkulu saatler yaşandı..
Kalabalık bir konuk topluluğunun bulunduğu şenliğe Milli Savunma ve Milli Eğitim eski Bakanı Turhan Tayan da katıldı.
Mudanya Bld. Halk Dansları ekibinin yöresel oyunlar sergilediği şenlikte Yörük Kızı Selma Yavuz ve ekibi, Yörük türkülerini seslendirerek izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Mirzaoba Mahalle Muhtarı Hakkı Aksoy, çok kültürlü bir yapıya sahip olan Mudanya'nın değerlerini yaşatan Başkan Hayri Türkyılmaz ve Mudanya Belediyesi'ne teşekkür etti.
Nice şenliklere...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.