Hava Durumu

Yavuz Sultan Selim Köprüsü kaçak geçiş dolandırıcılığı

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 08:15

"Geçenlerde ev telefonum çaldı. Açtım:
'Yeni yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden on defa kaçak geçiş yaptığınız tespit edilmiştir. Bu yüzden 1500 TL. kaçak geçiş bedelini hemen yatırın.' denildi.
Çok şaşırdık.. Çünkü İstanbul'a hiç kendi aracımızla gitmemiştik. Telefondaki şahsa bunu çok net şekilde anlattık. Ve telefon kapandı.
Ama dört gün sonra yine bir telefon. Yine aynı konu..
Bu defa 'cezanızı yatırın veya aracınızın ruhsatına ait fotokopileri elektronik posta ile gönderin' dendi.
Göndermedik tabii. Ve bu konuda adresimize ne PTT ile fotoğraflı bir ceza makbuzu geldi, ne de bir daha arandık.
Bu kez haziran ayınının ikinci günü yine bir telefon. Karşı tarafta kendini resmi bir şahıs olarak tanıtan kişi '1500 TL. olan kaçak geçiş cezası alınan kararla 600 TL.'ye düştü. Hemen gönderin..'
Bunu da dikkate almadık. Ve 'kardeşim biz İstanbul'a hiç gitmedik ki köprüden kaçak geçiş yapalım' diyerek telefonu kapattık.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden yararlanarak yeni dolandırıcıların türediğini sanıyorum.
Yaşadığımız bu olayı gazetenizdeki köşenize aktarmamın nedeni böylesi bir durumla karşılaşan okurlarınız olursa lütfen dikkate almasınlar ve sakın ola kontrol için araç ruhsatlarının fotokopilerini göndermesinler.
Çünkü araçlar pert edilip hurda araç kategorisinde bile satılabilir..
Saygılarımla.." - H.B.

Alo,burası Osmangazi

'O İŞ UEDAŞ'IN':- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 29 Mayıs 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Burası Neden Asfaltlanmadı?' başlığı altında bir okur yazısına yer verilmiştir.
Bahse konu olan Güneştepe Mahallesi, Şehit Talip Mercan Sokak'ta belediyemiz ilgili ekiplerince, UEDAŞ tarafından elektrik altyapı çalışması için kazı yapıldığı tespit edildiği için gerekli asfalt yama çalışması kazıyı yapan kurumun görev ve sorumluluğunda kalıyor.
Ayrıca; Elektrik, Doğalgaz, Telekom gibi kurum kazılarının ruhsatlandırma ve kontrol işleri Büyükşehir Belediyesi Aykome Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." - Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlş. Md.

Başkan Dündar'ın dikkatine sunarız

"Osmangazi İlçesi, Yenibağlar Mahallesi'ndeki Harbiye Çocuk Parkı'nın yanında bulunan sokağımız yıllardır asfaltlanmadı..
Osmangazi Belediyesi'nce sokağımızın asfaltlanmasını talep ediyoruz. Toprak zeminli yol yağmurda çamur deryası haline geliyor ve yayalar için oldukça zahmetli oluyor. Rüzgarlı havalarda ise araçların geçmesi sırasında yoldan yoğun toz bulutları kalkıyor. Kalkan tozlar da evlerimize doluyor. Pencerelerimizi açamıyoruz.
Mahalle sakinleri olarak yolun en yakın zamanda asfaltlanmasını talep ediyoruz.
Osmangazi Belediye Başkanımız sayın Mustafa Dündar'ın artık mahalle halkımızın bu talebine kulak vereceğini ve gerekli çalışmayı başlatmasını umuyoruz..
Saygılarımızla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Bir gün sonra sorun bitti!..

"Bursa halkının şikayet ve taleplerine Vatandaş Hattı köşenizde yer verdiğiniz ve bizlere ulaştırdığınız için öncelikle size teşekkür ederiz.
5 Haziran 2018 tarihli köşenizde yayınlanan şikayet üzerine Bursagaz olarak, Osmangazi'nin Sakarya Mahallesi Zafer Caddesi'nde yapılan doğal- gaz altyapı çalışmalarımız sonrası asfaltlama işleri, ekiplerimiz tarafından 06.06.2018 (dün) tarihinde tamamlanmıştır.
Asfaltlama işlemi sonrası fotoğrafı ekte iletiyoruz.
Sizlerin aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla." - Bursagaz Kurumsal İletişim

Çorbalar Başkan Türkyılmaz'dan

Mudanya Bld. düzenlediği iftar ziyafetinde şehit aileleri, gaziler, engelli dernekleri üyeleri ve mahalle muhtarları ile eşlerini ağırladı. Arnavutköy Yat Limanı'nda düzenlenen büyük iftar davetinde bin iki yüz kişi bir araya geldi ve bir arada birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri sergilendi.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, günün konuklarına iftar öncesi kendi eliyle çorba servisi yaparken "Yediğiniz lokmaların her gramı helaldir, alın teridir. Hepinize helal olsun" dedi.
Daha sonra yaptığı konuşmada 'tüm şehitlerimizi de saygıyla anıyorum' diyen Başkan masaları gezip, şehit aileleri, gazi ve engelli dernekleri üyeleri ile muhtarlarla sohbet etti.
Ayrıca belediyece Tirilye'deki iftar eğlencesinde ise, genç yaşlı yüzlerce Mudanya ve Tirilye sakini bir arada renkli, eğlenceli ve unutulmaz bir gece yaşadı.
Karagöz-Hacivat gösterisi, Ortaoyunu ve illüzyon gösterilerinin ardından sergilenen piksel poi ve ateş şovla da görsel bir şölen yaratıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.