Hava Durumu

Yazık oldu Yıldız Kahve'ye...

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2021 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 08:13

"Muradiye eski Devlet Hastanesi'nden Muradiye semtine inen varyant şeklindeki ana cadde üzerinde bulunan ve halkın bu semte aynı adı verdiği Yıldız Kahve perişan halde.

Rahmetli mimar Basri Sönmez'in Fen İşleri Md. olduğu dönem caddenin alt ve üst kesimlerinde oluşturduğu Yıldız Kahve uzun süre Bursa'ya hizmet verdi.

Ovaya panoramik manzaralı Yıldız Kahve, Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülü'ne aday gösterilmişti. Yanılmıyorsam bir ödül de almıştı.

Kahvenin amfi şeklindeki üst tarafına bir Bursa Festivali'nde hayal perdesi kurulmuştu. Karagöz oyunları seyretmişliğim de var. Uzun zamandır kapalı olan Yıldız Kahve başka isimlerle de açılmıştı. Ama yıllardır sahipsiz halde.

Tesisin alt kısmı doğa parkıydı. Orası da harap. Tuvaletler yıkık. Musluklar sökük. Korkuluk demirlerinin bazı yerleri yok. Merdivenlerde demir basamaklar pas içinde, çürüyor!.

Evet; şehre kuşbakışı manzarası ve farklı bir değeri olan Yıldız Kahve'ye yazık!. İlgililer bunu ne zaman görecek acaba ?."

Kemal BAŞEREN

SN. MD. MEMİŞ MEMİŞ LÜTFEN YIKATIN...

"Osmangazi Bld. Temizlik İşl. Md.Sn.Memiş Memiş Bey'den ricamız var:

Bağılarbaşı semti, Hürriyet Cad., Yıldırım Sokak'ta üç-dört çöp konteyneri bulunuyor. Bunlar aksatmadan boşaltılıyor.Ancak içlerinde kalan bazı çöpler yüzünden sokağımız çok kötü ve pis kokular içinde. Dayanılacak gibi değil..
Nilüfer Bld. bu konteynırları yıkatıyormuş. Osmangazi'mizde de bunun yapılmasını çok çok rica ediyoruz. Çünkü bu pis ve kötü kokular dayanılacak gibi değil.. Pencereleri açamıyor bahçelerimizde oturamıyoruz.
Ricamızla ilgilenilmesini dileriz."

Mehmet ÜNALDI ve komşuları

UNUTULDU MU, ÇALINDI MI YOKSA KIRILDI MI?..

"Nilüfer Ata Cadde'deki. 4 no.lu BBOİ Otobüs Durağı'nın arka camı hiç yok. Bu durum ne zamandan beri bu şekilde.. Buraya durak konulurken arka camının takılması unutuldu mu, kırıldı mı, yoksa koskoca blok cam, birileri tarafından çalınıp götürüldü mü?. Doğrusu meraktayız.."

Ömer TANIŞIK ve çevre sakinleri

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

HÜDAVENDİGAR PARK: "29.5.2021 tarihli 'Vatandaş Hattı' köşenizde yayınlanan 'Büyükşehir'in bu güzel eseri zarar görmemeli" başlıklı okur uyarısı ilgili birimlerce incelenmiştir. Hüdavendigar Kent Parkı'ndaki 'Otomatik Sulama Sistemi' bakım-onarım çalışması Parklar-Bahçeler Şube Müd. ekiplerince yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca, Millet Mah. Derya Cad. adresindeki otomatik sulama sistemi bakım-onarım çalışmaları da Parklar ve Bahçeler Şube Müd. iş programı çerçevesinde devam etmektedir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."

Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.