Hava Durumu

Yazın toz bulutları kışın çamur deryası

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2019 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 07:25

"Görükle Mahallesi, İkioluk Sokak üzerinde bulunan Yapısal Evleri site sakiniyim.
2017 yılında sokağımızda yapılan bordür-tretuvar çalışmalarının ardından ekli fotoğraflarda da görüleceği üzere yol yüzeyinde meydana gelen deformasyonlar sonucu yazın sıcak havalardaki yoğun toz bulutlarından, kış sezonunda yaşanılan yağışlı havalarda da oluşan çamurdan dolayı çok mağdur durumdayız.


Nilüfer Belediye Başkanlığı'na bu konuda yapmış olduğumuz şifahi başvurulardan ise bugüne kadar herhangi bir netice alamadık.
Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde Görükle Mahallesi-İkioluk Sokak'a asfalt kaplama onarımı yapılmasını talep ediyoruz.
Yaşadığımız sorunun çözümü noktasında sayın yöneticilere verecekleri katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımla.." -

Mehmet A. AKANSU

TEŞEKKÜR PANOSU

AKILLI SİNCAP SİNBO...

"Şehrimizde farklı mekanlarda birçok kültür faaliyeti olması Bursalılar için büyük şans. Hafta sonları alışveriş merkezlerine hapsolmak veya çocuklarımızı cep telefonları ve TV ekranına terk etmek yerine onların ellerinden tutup birlikte anne babayla gidilen faaliyetler çocukluğumuzun en güzel ve kolay kolay unutulmayan hatıraları.
Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'ndaki 'Akıllı Sincap Sinbo' isimli çocuk oyununa geçen pazar günü çocuğumuzla birlikte gittik. Keyifli bir saat geçirdik.
Bu güzel oyunu yazan ve rol alan sanatçılarımızın ellerine sağlık. Gerek canlı orkestra, gerekse oyuncuların yüksek performanslarıyla çok hoş bir oyun. Bursalılar'ın oyuna yoğun ilgiyle salonu tıka basa doldurmaları da takdire değer. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Saygılarımla."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

KUYRUK SOKUMU KEMİĞİ AĞRIYOR

"Toplu taşıma araçlarından 'bazıları' yolcuların rahatlığı için hiç uygun değil. Oldukça küçük otobüsler var.
Yolcular bu araçlarda adeta balık istifi gibi ulaşım yapıyorlar. Koltuk aralıkları çok dar, oturma yerleri adeta tahta gibi. İnsan yarım saat bu koltukta otursa kuyruk sokumu kemiği ağrıyor. İskelet yapımızın da zaman içinde deforme olması muhtemel.
Bazen de halk otobüslerindeki sürücüler ani fren yapınca, aniden gaza basınca veya virajlarda çok sert ve ani dönüş yaptıklarında tehlike yaratıyor.
Ayrıca, kartında kontürü tükenen vatandaşlara 'kartını doldur abla, abi, birader' diye seslenip uyarmak veya otobüsteki insanları bu yüzden bekletmek çok yanlış. Onca yolcu kartına kontür yükletmek için otobüsten inen giden kişiyi beklemek zorunda kalıyor.
O anda park etmiş araç olmasa da duraklara yanaşmadığı için caddedeki trafik çok aksıyor."
H.B.

NİLÜFER'E YAKIŞMIYOR

"Nilüfer ilçemizdeki Çamlıca Mahallesi bölgesinde bulunan Ata Caddesi yanlarında bulunan yaya kaldırımlarımız bir süre öncesinden günümüze kırık dökük bir hale geldi..
Nilüfer gibi her şeyiyle örnek bir yerleşim bölgesi olan semtimize kırık dökük ve yer yer de çukurlaşan bu kaldırımlarımız doğrusu hiç yakışmıyor.
Nilüfer Belediyemiz'in sayın yöneticilerinin dikkatlerine saygıyla sunuyor ve gerekli olan onarımların artık başlatılmasını rica ediyoruz.

Saygılarımızla.."

Çevre sakinleri
adına Şengül T.

ALADAĞLAR'I FETHETTİLER

Büyükşehir Belediyespor Kulübü izcileri geçenlerde Bolu Aladağlar'daki Tevfik Rüştü Günday İzcilik Tesisi'ndeki kış milli ve mahalli kampında zorlu koşullarda yaşamayı öğrendi.
Türkiye İzcilik Federasyonu'nca düzenlenen etkinliğe Belediyespor Kulübü'nden 84 izci ve lider katıldı. Kampta izciler kayak, kızak eğitimlerinin yanında dağcılık, ilkyardım, karda yürüyüş teknikleri, iglo, kar mağarası yapımı faaliyetlerinde bulundu. Milli kamptaki izcilerin çadırda kaldığı kampta izciler kardan çeşitli tesisler yaparak, ekipçe zoru başarmanın keyfini çıkardı.
Karda ateş yakmayı, tipiden korunmayı, buz kazmasını kullanabilmeyi, karda iz takibini, karda gece yürüyüşünü, baltayla odun kırmayı yaparak ve yaşayarak öğrendiler.

ALO, BURASI BURSAGAZ

SORUN BAŞKA BİR KURULUŞA AİT:- 'Vatandaş Hattı' köşenizde Bursalılar'ın talep ve şikayetlerine yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.
7 Şubat 2019 tarihinde yayınladığınız 'Bursagaz'ın dikkatine!' başlıklı okur yakınmasına istinaden, sizi ve Dumlupınar Caddesi sakinlerini bilgilendirmek isteriz.
Söz konusu yazıdaki bölgede, 9 Kasım 2018 tarihinde tarafımızdan servis hattı çalışması gerçekleştirilmiştir.
Ancak çalışmamızın akabinde, şehrimizde hizmet veren başka bir altyapı kurumu sokağın tamamında çalışma yapmıştır. Bu sebeple Dumlupınar Caddesi ve çevresindeki yollarda süren bozukluğa Bursagaz'ın çalışmalarının sebebiyet vermediğini özellikle belirtir, konuyu sizlerin aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla."

Bursagaz Kurumsal İletişim

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.