Hava Durumu

Yenilikçi ve modern ama bakımsız

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2022 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2022 07:59

"Nilüfer Bld.'nin değerli çalışanlarına: Kızımın okulu nedeniyle sıklıkla Özlüce'ye yolum düşüyor. Orada yeraltı çöp konteynırları şeklinde oldukça yenilikçi ve modern bir uygulama var.

Ne var ki hemen her gidişimde birçok farklı noktada ya çöp konteynırı kapağının tamamen açık olduğunu veya hiç olmadığını görüyorum. 

Yanlışlıkla çocuklar bu çukurlara düşebilir. Ayrıca:

1.Bunların periyodik bakımlarının yapılması, arızalı olanların onarımı vb.konularda sorumluluk veya faaliyet planı anlamında bir sıkıntı olabilir mi?.

2.Çöp toplayan personel çok hızlı hareket ettikleri için zaman zaman bu konteynırları kapatmayı unutuyor olabilirler mi?

Tamamen kırık çöp kapaklarının da fotoğrafını çekmiştim ama arşivimde bulamadım. Onu da bulup bilahare paylaşabilirim.

Konu hakkında çalışma yapılması ve bakımlarının aksatılmaması Nilüfer'e yakışır diye düşünüyorum. Saygılar." - SERKAN ÖZGİRAY / End.Yük. Müh. 

LASTİK PATLATAN ÇUKUR

"Beşevler bölgemizdeki Konak Mah. Bilginler Cad. Cephanelik Sokak kuzey cephesinde No:9 Otağkur-Önkeskin Apt.'na yakın bir noktada asfaltta derin bir kesik oluşmuş durumda. Bu çukur ne zamandan beri de bu şekilde duruyor ve araçlar için tehlike yaratıyor.

Sürücüler bu çukura farkında olmadan girince araçların lastikleri de patlıyor..

Bu uyarımızın dikkate alınarak gerekli asfalt onarımının acilen yapılmasını rica ediyoruz. Çünkü; çukur hızla genişleyip daha da derinleşiyor.

Peşin teşekkürlerimizle sağ ol, var ol Nilüfer Bld.çalışanları.

Saygılarımızla.." -ÇEVRE SAKİNLERİ

UYARILAR UÇTU GİTTİ!..

"Karaman Mah. Kültür Caddesi ile Tuna Caddesi'nin birleşiminde bulunan ve hem yaya hem de araç güvenliği için yapılmış bulunan hız kesici set ve uyarı bandının yerinde çoktan beri resmen yeller esiyor.

Kavşaktaki hız kesici set ve uyarı bandı aynen bu durumda. İki önemli uyarı da bu hattaki trafik yoğunluğuna dayanamadı ve uçtu gitti!.

Evet; burası trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu bir kavşak..

Zaten hız kesme seti ve uyarı bandının uçmuş gitmiş olması da bu cadde ve kavşaktaki trafik akıaşının ne kadar fazla olduğunun net bir göstergesi.

Bu yüzden sayın yetkililerin aynı noktada gerekli trafik güvenliğini sağlayan unsurları tekrar oluşturmalarını rica ediyoruz.." - T.YILMAZ VE SEMT SAKİNLERİ

TELEFERİK VE ÖĞRETMENLER

"Bursamız ve Uludağımız'ın simgelerinden biri olan teleferikte öğrenci biletlerinde belirli bir oranla indirim yapılıyor.

Ama hemen her kuruluşta benzer indirimlerle az veya çok bir oranda jest yapılırken sayın öğretmenlerimize indirim uygulaması niye yapılmıyor acaba?.

Kent turizmine katkı sağlayan bu gibi jestlerde öğretmenlerimizin unutulmaması çok yerinde bir davranış olacaktır.

Ayrıca teleferikle ilgili tanıtımlarda engelli vatandaşlarımız için de indirim uygulaması yapıldığına dair bir açıklama göremedim. Dilerim engelli yurttaşlarımız da böyle bir uygulamada unutulmazlar..

Sayın yetkililerin dikkatine saygılarımla sunar ve bu konuda bilgilendirici bir açıklama yapılmasını rica ederim." -ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN BİR EMEKLİ OKUR  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.