Hava Durumu

Yıkık dökük baraka bu sorunun bonusu!

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 08:03

Çevre duyarlılığı dünya ölçeğinde her geçen gün biraz daha artıyor. Tabii Bursamız'da da..
Köşemizin devamlı okurları anımsar; sık sık bu konudaki yakınmaları sayın yetkililere yansıtıyorum. Yansıtacağım da..

Çünkü gelecek kuşaklara güzel bir doğa bırakmak hepimizin hedefi olmalı.. Okurum Sayın Doktor Günay Okumuş'tan bu konuda gelen ilginç görüntülerin ekinde şu satırlar var:
"Merhaba Erdal Bey;
Malum; insanımızın doğaya çöp bırakması tam hızla devam ediyor. Belediyeler de sanırım boşvermişlik içindeler ve adeta olan-bitene seyirci kalmaktalar.
Bir nefes alalım diye geldiğimiz Kayapa Göleti etrafından inanın en az iki kamyon çöp, moloz çıkar. Yıkık dökük bir baraka da bunun adeta bonusu!.. Fazla söze gerek yok diyor ve dikkate sunuyorum.
Saygılarımla. Doktor Günay OKUMUŞ

Giresun felaketi ve Cilimboz Deresi

"Giresun'daki sel felaketi üzerine bu yazımızla muhtemel bir tehlikeye karşı sayın igili makam sahiplerine sesleriyoruz. Uludağ yolu üzerinde Kireç Ocakları mevkiine gelmeden önce Alacahırka
Mahallesi'nde Cilimboz Deresi'nin yatağında bazı yerler köşenize gönderdiğimiz fotoğraflarda da görüldüğü gibi toprak, ot ve çöplerle kaplı bir vaziyette.


Yıllar önce aşırı yağış sonucu bu dere feci şekilde taşmış ve dere yatağı kenarındaki evler yıkılmış, hatırlanacağı gibi bu olayda vefat edenler de olmuştu.
Bu felaket üzerine ilgili makamlarca dere yatağı temizletilmiş ve zamanın Osmangazi Bld.Bşk. rahmetli mimar Basri Sönmez ve ekibince gerekli önlemler de alınmıştı..
Fakat son zamanlarda dere yatağı yavaş yavaş yine tehlikeli bir durum arzediyor.
Ot ve toprakla kaplı yerlerin dışında buraya atılan çöpler de var. Şiddetli yağışlarda bu durum daha da ciddi tehlikelere sebebiyet verebilir.
Bu vesileyle Giresunlu vatandaşlarımıza yaşadıkları felaket nedeniyle geçmiş olsun ve Allah yardımcıları olsun derken saygılarımızı sunarız."

Çevre sakinleri

Yollarda yürünemiyor

"Ev ve işyerim arasında sabah akşam kullandığım İncirli/Çancılar yolunda rahat bir şekilde yürünemiyor. Özellikle Dayıoğlu Hamamı'ndan Dörtyol'daki trafik lambalarına kadar
2.el satışı yapan işyerlerinin dışarıya çıkardıkları malları ve o yolun trafiğe açık olduğu için dolaşan araçlar yüzünden yürümekte büyük zorluk çekiyoruz.
Bu arada Eskişehir Hanı civarındaki bazı esnaf ise neredeyse caddeyi işgal etmiş durumda.
Buradan gerek Büyükşehir ve gerekse Osmangazi Belediye Zabıta ekiplerine açık çağrıda bulunuyorum. Lütfen Cumhuriyet Caddesi'ne bir düzen getirirseniz seviniriz.
Kolay gelsin."- Ali KAPLAN

Rögar kapakları

"Tek şeritli bir yolda rögar kapaklarının çalındığını ve kaza olmasının güç bela önlendiğini okudum. Bazen PTT'nin rögar kapakları da çalınıyor ve çalanlar parçalayıp hurdacıya satıyor. Hurdacılar bu parçaları satanlardan almazsa bu kapaklar çalınmaz.
Aynı şekilde menşei belirsiz bakır bulunduranlara da bu işlem uygulanırsa PTT ve yüksek gerilim hatları çalınmaz.Önlem; hurdacıları uyarmak ve parça bulunursa ağır para cezası vermektir."

Ekrem Hayri PEKER
Kimya Mühendisi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.