Hava Durumu

Yıldırım'da trafik güvenliği

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 07:57

"Yıldırım'da Akçağlayan-Zeyniler yolu panoramik Bursa manzaralı bir güzergah. Yol parke taşlarıyla kaplı. Fakat çok yerde parkeler çökmüş.
Yolun bir yanı tamamen uçurum. Fakat keskin virajlı dik rampada yol kenarlarına konulan ve kaza tehlikelerini ikaz eden trafik işaret levhaları yürek sızlatıyor.
Hemen hemen bu levhaların çoğu atış poligonuna dönmüş. Delik deşik. Bazıları sprey boya ile kapanmış,simsiyah.. Yazılar yazılmış. Uyarı işaretleri nedir, belirsiz?.
Belediye yetkilileri bunları hiç mi görmez?..
Hele biri var ki o da olduğu yerde dönmüş veya döndürülmüş. Arkası bembeyaz bir levha. Ancak uçurumdan yukarı çıkacaklar tabelada ne yazdığını, ne işareti olduğunu görebilir. Resmen şaka gibi bir şey!.
Neyse ki yolun bir kısmında kenarlara bariyerler konmuş. Ancak yine de tehlikeli noktalar mevcut. Bariyerlerle yolun arasındaki zemin çöktüğü için burası da çok tehlike arzediyor.
Bölgeye gezmeye gidenler için cazip bir rota. Yıldırım Bld.'nin oluşturduğu Zeyniler Çalıkuşu Koruluğu semtin bir kazancı. Belediyenin yol güvenliğini ele alması bölgeye daha çok değer kazandırabilir."

-Emirhan GÜRBAĞ

GÜZEL BİR KİTAP: 'BÜYÜLÜ GECE'

Birkaç kez köşemize ilginç uyarı ve önerileriyle konuk olan emekli İngilizce öğretmeni değerli yazar İlhan Ateş dostlarının yoğun baskıları üzerine yazdığı birbirinden güzel öyküleri 'Büyülü Gece/Toplu Öyküler' isimli kitabını yayınladı.
Bursa'daki bazı okullarda öğrencileri tarafından çok sevilen ve başarıyla geçen meslek yıllarının ardından emekliye ayrılan Ateş, davranışlarıyla iz bırakan bazı öğrencilerinin, meslektaşlarının yanı sıra yaşadığı ve gözlemlediği birbirinden ilginç bazı olay ve kişilere de öykülerinde yer veriyor.
Cinius Yayınları tarafından hazırlanıp okurlara sunulan 'Büyülü Gece' de İlhan Ateş'in otuzüç öyküsü yer alıyor.
Sn. Ateş'i kutluyor, kitaplarına yenilerini de ekleyeceğine inanıyor ve değerli öğretmenimizin kitabını tüm okurlarıma öneriyorum.

TEŞEKKÜR PANOSU

EVKUR'DAN SERDAR'A: Evkur firmasının Heykel-Ulucami Şubesi'nden satın aldığım bir ürünün evime getirilmesi, yerleştirilmesi ve çalışmasında gerekli kontrollerin yapılmasında büyük ve özenli bir dikkat gösteren elemanı Sn. Serdar Toğrul kardeşime müşteriye gösterdiği büyük nezaketi nedeniyle açık teşekkürlerimi sunuyor çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum.
Tüm çalışanlara örnek olsun."

-Neşe TORUN

SN.BŞK. TURGAY ERDEM'e:

"Nilüfer'deki Menekşe ve Kasımpatı parklarımızın yürüyüş parkurlarındaki lastik zeminlerde deforme olan kesimler vardı. Geçen 21 Ağustos'ta bunun için köşenizden Nilüfer Belediyemiz'e uyarı yapmış ve onarımını dilemiştik.
Belediyemiz lastik zemindeki onarımlar için hava sıcaklıklarının artması gerektiğini açıklamıştı. Ve sonunda parkurlarımız onarıldı. Sorun kalmadı.
Çok teşekkürler değerli Başkanımız."

-OYA T.ve arkadaşları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.