Hava Durumu

Yoğurtludede'de yüksek gerilim hattı sorunu!..

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2018 08:07

"Dürdane Köyü sakinleri olarak köyümüzdeki Yoğurtludede mevkiinde bulunan yirmi evin üzerinden geçirilmek için taban çalışmalarına bir buçuk ay kadar önce başlanılıp demir direkler için temelleri atılan 'yüksek gerilim hattı'ndan şikayetçiyiz.
Aldığımız bilgilere göre, toplam 380 bin volt kuvvetindeki enerji için iki ayrı yüksek gerilim hatlarının 400-500 metre kadar daha farklı bir noktaya kaydırılmasını talep ediyoruz.
Yüksek gerilim hatlarının oluşturabileceği manyetik alandan olumsuz şekilde etkilenebileceğimiz ve sağlık sorunları yaşayacağımız endişeleri içindeyiz ve bu yüzden huzurumuz da kaçtı..
Köyümüzün Yoğurtludede mevkiinde yapılan bu çalışmada hatların uygun bir noktaya kaydırılması için yaptığımız başvurulara olumlu bir cevap alamadık.
Bazı Bursa milletvekillerimize de durumu anlattık fakat sonuç alamadık. TEAŞ 2.Bölge Müdürlüğü'ne de aynı sorunumuzu yansıtıp isteğimizi belirttiğimiz dilekçemiz ne yazıktır ki bir sonuç vermedi.
Yaptırılmaya başlanılan yüksek gerilim hattı sadece 20 evin sakinlerini değil, aynı bölgedeki okulumuzun da üzerinden geçecek.
Bu arada direklerin dikileceği yerlerin kamulaştırma bedelleri de ödenmiş değil.
Yaşadığımız tedirginliğin ve yaşayabileceğimiz birtakım sağlık sorunlarımızın önlenebilmesi için talebimizin sayın yetkililer tarafından dikkate alınmasını ve enerji hattının 400-500 metre kadar ileriye kaydırılmasını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." Mustafa ÖZÇETİN ve Dürdane Köyü sakinleri

Burgaz Caddesi ve denetimler

"Geçen Kurban Bayramımızın ikinci günü Mudanya, Güzelyalı beldesi, Burgaz Caddesi'nden geçerken bu fotoğrafları çektim.
Burası sözde araç trafiğine kapalı. Ancak pek çok araç sürekli olarak bu yoldan gelip geçiyordu.
BUSKİ'nin arıtması tarafında araç geçişlerini engelleyici dubalar var ama onlar açık olduğu için araçlar rahatça gelip geçiyor.
Normal zamanda sık sık bu güzergahta Zabıta ve Emniyet araçları geçip denetim yaptığı halde o gün bu araçları göremedim, hiç kontrol yoktu.
Dikkatimi çeken bir diğer konu da şu:
O gün plajdan istifade ekmek için gelen kişilerin çekirdek yiyip kabuklarını yere atmaları ayrıca; kavun-karpuz kabukları, poşet gibi çöplerini sorumsuzca ortada bırakmalarıydı.
Aslında Belediye Zabıta ekipleri normal denetimleri yapsaydı acaba bu kişileri uyarır mıydı dersiniz?.
Çevreyi kirletmenin cezası var ama en azından gerekli uyarılar yapılmalıydı.
Saygılarımla.."

Turistleri büyülediler

Nilüfer Bld. Halk Dansları Topluluğu, 5. Geleneksel Avanos Halk Panayırı ve Şenliği'nde sergilediği performansla izleyenleri mest etti.
Türkiye'de ve yurtdışında sergiledikleri gösterilerle izleyenleri büyüleyen Nilüfer Bld. Halk Dansları Topluluğu, bu kez Nevşehir'de düzenlenen 5. Geleneksel Avanos Halk Panayırı ve Şenliği'ne damga vurdu.
Kapadokya bölgesinde sanatı ve sanatçıyı halkla buluşturan ve en büyük yerel kültür etkinliklerinden biri olan şenlikte Nilüfer Bld. Halk Dansları Topluluğu da gösteri yaptı.
Türkiye'nin değişik yörelerinden oyunlar sergileyen Nilüfer ekibi, geleneksel kostümleriyle de beğeni topladı.
Yerli halkın yanı sıra bölgedeki turistlerin de ilgiyle izlediği gösteriler sonunda Nilüfer ekibi büyük alkış aldı.
Avanos Bld. Bşk. İsmet İnce, gösteri sonunda Halk Dansları Topluluğu'na Avanos hatırası el sanatı ürünlerden oluşan hediyeler verip teşekkür etti.

Başkan Sargın'dan salça için katkı..

İznik'te ev hanımlarını mevsiminde alınan domatesler ile kış ayları için yemeklerinde kullanmak ve kahvaltılık olarak da tüketmek için domates salçası yapma telaşı başladı.
Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen ilçe hanımları eski gelenekleri devam ettiriyor. Ev yapımı salçalar vazgeçilmez yiyeceklerin başında geliyor.
Kasalarla alınan domatesler temizlenip kesildikten sonra odun ateşinde kaynatılıp makineden geçirilerek salça yapılıyor.
Ev salçasının daha leziz olduğunu söyleyen Zeynep Can, "Salça işi zor ve zahmetli. Odun ateşinde yapılan salçanın tadı bir başka güzel. Yaptığımız ev salçasını yemeklerde ve kahvaltıda da bol olarak tüketiyoruz" diyor..
İznik Bld. Bşk.Osman Sargın da ilçeyi gezerken salça yapanlara yardım etti ve kazanın başında kürek salladı.

Pis kokular ne zaman bitecek?

"Osmangazi ilçesi, Yenibağlar ve Hamitler mahallelerinde yaşayan bölge sakinleri olarak Hamitler Kent Çöplüğü'nün gittikçe artan pis kokusundan oldukça rahatsızız.
Bazı günlerde koku inanılmayacak derecede bizleri rahatsız ediyor. Pencere, kapı açamıyoruz.
Anormal şekildeki ağır çöp kokusu defalarca Bursa gündemine getirilse de sonuç itibariyle alınan önlemlerin yetersiz kaldığı görülüyor. Ve çöplüğün kokusu yayılmaya devam ediyor..
Bursa Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözmek için bölgede ne tür bir çalışma yapıyor; merak ediyoruz doğrusu?.
Çöplüğün olduğu bölgeye şehir parkı kazandırılacaktı, park işi ne aşamada?.
Bu sorularımızın yanıtlarını Büyükşehir Belediyesi'nden rica ediyoruz." M.M

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.