Hava Durumu

Yoksa evlerine mi götüreceklerdi?..

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2018 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 07:42

"Okulların kapanıp yaz tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımız çevrelerindeki park ve bahçelere koştular ve pek çoğu internet kafelerde sanal oyunlarla ömür tüketmektense keyifle buralarda vakit geçiriyorlar.
Bu güzel mekanlardan bir tanesi de dört tarafı çınar ağaçları ile kaplı, gölgelik bir alan içerisinde olan Beşevler Bölge Çocuk Parkı.
Burada bulunan oyun ekipmanlarının bazıları (çelik telleri de dahil) bazı vurdumduymaz bireyler tarafından bilerek veya bilmeyerek tahrip edilmiş.
Bazen fotoğraftaki gibi sepetli bir salıncağa iki-üç yetişkin kişinin bindiğini ve salıncağı tahrip ettiklerini gözlemliyoruz.
Parkta 24 saat görev yapan güvenlikçiler de olmasına rağmen durum böyle ise ve bu güvenlikçiler olmasa söz konusu ekipmanları söküp evlerine mi götüreceklerdi(!) acaba bilemiyoruz?..
Özetle; maalesef bazı ekipmanlar perişan bir halde. Bunların onarımlarının yapılmasını veya yenilenmesini yaz tatiline giren çocuklarımızın burada güvenle eğlenmeleri açısından öncelikle ele alınmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." - Çevre Sakinleri

Onarım yapıldı

"Çamlıca Mahallesi, 1. Niyet Sokak'ta çok derinleşen bir çukur ve bozuk yolu belgeleyen fotoğrafı bir süre önce köşenize göndermiştik ve siz de yayınlamıştınız. Uyarı yazımızın sayfanızda yayınlandığı gün konu ile ilgili ekipler burada gerekli çalışmayı hemen yaptılar.
Çekip gönderdiğim yeni fotoğrafta da görüldüğü gibi burada gerekli asfalt onarım çalışması tamamlandı ve şimdi hiçbir sorun kalmadı.
Çok sevdiğimiz gazetenize, ilgili makam sahipleri ve onarım yapan ekibe teşekkürlerimizi sunar, çalışmalarında kolaylıklar dileriz.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Alo, burası UEDAŞ

ÇALIŞMA TAMAMLANDI:- "Bursa halkının şikayet, uyarı ve taleplerine gazetenizdeki 'Vatandaş Hattı' sayfanızda yer verdiğiniz ve bize ulaştırdığınız için öncelikle size teşekkür ederiz.
Söz konusu adresteki kazı 3. şahıs yapı bağlantı hattı kazısı olup, bir inşaat firması tarafından çekilen hattır.
İlgili kazı için Aykome'den kazı izinleri alınmış olup, asfaltlama işlemleri müşteri tarafından yapılacaktır.
Firma ile yapılan görüşmede; asfalt firmasının iş programına alındığı tarafımıza bildirilmiş olup 26 Haziran Salı günü çalışma tamamlanmıştır.
Sizlerin aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla." UEDAŞ Kurumsal İletişim Müd.

Bitip tükenmeyen asfalt çukurları

"Geçen seçimde oy kullanmak üzere Beşevler'deki Zekayi Gümüşdiş İlköğretim Okulu'na gittik.
Aracımızla Fatih İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin hemen sağında kalan ve ismini öğrenemediğim sokaktan (Kartoğu Sokağı dik kesen sokak) geçerken aracımızın altı yapılan bir çalışma için açılıp zamanında asfalt onarımı yapılmayan bir altyapı çalışması nedeniyle zemine sürttü.
Birçok araç sürücüsü de bu noktadan geçerken sıkıntı yaşadı.
Yıl 2018. Neredeyse çeyrek asırdır oy kullanıyorum. Türkiye'nin 4. büyük şehri Bursa'da en son kurulmuş ve en düzenli olmakla övünen Nilüfer'in merkezi sayılabilecek bir noktada hâlâ altyapı için açılan çukurlar zamanında asfaltlanmıyor ve araçların altı zemine sürtüyorsa şehrin güzelleşmesi ve sorunların çözümlenmesi için yetkililere bildirim yapan okuyucuların verdikleri emeklere yazık diye düşünüyorum.
Halkın uzun yıllardır yakındığı bu sorunlar için neden bir sistem geliştirilmiyor?. Neden çukurlar kendi haline terk ediliyor?. Asfalt onarımları çok uzun zaman alıyor ve vatandaş bunlara dikkat çekerken sayın yetkililer neden çözüm geliştirmiyorlar? Konforlu ve sağlıklı şehirler sunmak adına yeni yöntemler geliştirmeyen yetkilileri anlamakta zorluk çekiyorum.
İlgili asfalt onarımının muhtemelen aynı sandıkta oy kullanacağımız için 2019 yerel seçimlerinden önce tamamlanması konusunda yardımınızı rica ederiz.
Saygılarımla."- İsminin açıklanmasını istemeyen bir okur

Stadyumumuz ve sorunlar

"Şehrimizin gözbebeği olan Bursasporumuz'a gönül vermiş bir taraftar olarak her gün oradan geçtiğim yeni stadyumumuzun önünde gördüğüm manzara karşısında çok üzülüyorum.
Dünya normlarında bir stadyum yapıldığı anlatılsa da stadyumumuzun sorunları maalesef bitmiyor.
Ve aksine hiçbir çalışma da ne yazıktır ki yapılmıyor.
Örneğin; stadyum çevresinde aşağı taraftaki çalışma değerlendirildiğinde üstteki malzemenin aynısı neden alta da yapılmadı?
Neden sineklik takıldı?. Neden düzeltilmiyor?. Yoksa bu iş bu kadar zor mu geliyor?.
Bursamızın değerlerine lütfen sahip çıkılsın."
Sedat KURTULMUŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.