Hava Durumu

Yolda kontak kapatmak zorunda kalıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 07:59

"Bursa'da yıllar önce Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine açıktı. Cadde araç geçişine kapatıldı trafik de yer yer akmaz oldu.
Türkiye'nin en pahalı stadı olan Timsah Arena yapıldı ama yollar yetmiyor. Bu nedenle çok yerde ilerlerken araçlarımızda kontak kapatıyoruz.
3 şeritli yollar çok yerde taş parke ile kaplanıp 2 şeride indirildi. Yetmedi. Bu kez 2 şeritli yolu da taş kaplayıp tek şeride düşürdüler. Trafik neredeyse tamamen sıkıştı.


Kent Meydanı'ndan Terminal'e kadar yolu ortadan 10 m. genişliğinde daralttılar Bursa'da akmayan trafik oluştu.
Uğurböceği tramvayı için Büyükşehir Bld. Bşk.'ı Sayın Alinur Aktaş hızlı bir giriş yaptı. Belediyenin borcundan tutun, Timsah Arena'nın kaç paraya mal olduğunu daha kaç para gerekli olduğuna kadar anlattı. Bazı projeleri iptal etti. Belli ki kendi imzası ile projeler oluşturacak.
Bir önerim var:
Koca Bursa ve ilçelerde tüm yollar kilitli taşlarla, parke taşlarla döşendi. Hiçbir taş paletinin nereden geldiği, kimin fabrikasından çıktığı belirsiz. Binlerce taş paletinde etiket yok.
Yeni Başkan Aktaş'a soruyorum?. Bu taşlar kimin fabrikasından çıkmış, ne kadar taş kullanılmış?. Halk yararına işler yapılmalı. Her şey Bursa'nın menfaatlari için olmalıdır. Saygıyla." - H.B

Tophane Rotary'den büyük bir duyarlılık

Çelikpalas Otel yanındaki Atatürk Köşkü Müze Evi'nin dış duvarlarındaki Atatürk fotoğrafları Tophane Rotary Kulübü'nce yenilendi.
Fotoğraf yenilenmesinden sonraki teslim töreninde Bursa Müzeler Müd. Ali Sinan Özbey, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Bşk. Lütfi Demir ve Tophane Rotary Kulübü Bşk. Remzi Abdioğlu ve üyeler yer aldı.


Desteklerinin sadece fotoğraflar ile sınırlı kalmadığını belirten Kulüp Bşk. Remzi Abdioğlu 'Atatürk Köşkü'nün ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim salonuna televizyon ve 25 adet sandalye bağışladık. Amacımız kente ve kent dinamiklerine destek olmak. Kulübümüz ve Müze Müdürlüğü'nün işbirliği 2018 yılında da sürecek' dedi.
Tophane Rotary'nin bu güzel duyarlılığına tebrikler..

Nilüfer'e bir rica

"Nilüfer'i çok seven Beşevler sakinleriyiz.
Yaz sıcağında ağaç gölgeleri altında serinlediğimiz Orkide Parkı hakkında bir önerimiz var:
Parkımız çok estetik ve güzel. Yalnız, çocuk oyun grupları olan çimenli parselde çok yaşlı birkaç ağaç vardı. Bunlardan ikisi kurudu-kesildi. Orada çok yaşlı bir ağaç kaldı. Oysa buraya da diğer parsellerde olduğu gibi çınar, kestane veya ıhlamur ağaçları dikilirse nispeten çıplak alan da yemyeşil olur.


Gencecik fidanların bir an önce Bursa'nın bereketli toprakları ile buluşması adına ricada bulunuyoruz. Dileriz o genç fidanlar çabuk büyür, dallarında kuşlar şarkılar söylerken, minik evlatlarımız da oyun gruplarında neşeyle eğlenirler. Bölge sakinleri

Çamlıca Parkı çok karanlık

"Nilüfer ilçemizde bulunan eski cephanelik bölgesindeki çam ağaçlarıyla kaplı olan Çamlıca Parkımız geceleri çok karanlık bir durumda. Parkı aydınlatan lambalardan çoğu arızalı ve yanmıyor.
Bu yüzden de parkın içinde büyük bir kesim zifiri karanlıklar içinde kalıyor.


Parkın çevresinden gelip geçerken bile bütün bölge sakinleri kendilerini bir korku tüneli içinde gibi hissediyor..
UEDAŞ Nilüfer bölgesi yetkililerinin dikkatlerine sunuyor ve parkımızın gerektiği şekilde ayrdınlatılması için incelenip arızalı aydınlatmaların onarımlarını bekliyoruz." Bölge sakinleri

Alo,burası Büyükşehir

KAPALI DURAKLAR: "21 Aralık 2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki, 'Terminal durakları kaplumbağa hızında' başlıklı yazınız ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki kapalı durak imalatlarımız devam etmekte olup, iş programı dahilinde ocak ayı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şube Müd.

Alo,burası Osmangazi

HASTANENİN ARKASI: "21 Aralık 2017 tarihli 'Devlet Hastanesi Bölgesinde Sorunlar' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Bahse konu olan Muradiye Devlet Hastanesi arka bölgesinde kalan labirent şeklindeki sokaklarda eksik olan trafik yön işaret ve levhalarının yenilenmesi, ilgili müdürlüğümüzün çalışma programı dahilinde yapılacaktır.
Bir diğer konu olan, çift katlı gezi otobüsünün yerinin değişmesi için UKOME Kurulu'na gerekli müracaatlar yapıldı. Olumlu karar çıkması halinde gereken yapılacaktır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.
Osmangazi Bld. Basın Halkla İlşk. Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.