Hava Durumu

"Yollar niçin bitmiyor ayrı geçen gün gibi?"

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2020 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2020 07:35

Köşemdeki okur dertlerini yayına hazırlarken 'Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır' türküsu geldi aklıma. Ardından bu sorunlardan bunalıp sıkılanlar olabilir çekincesiyle gönderilen bazı dertleri unutulmaz şarkı ve türkülerimizle harmanlayıp anımsatmayı düşündüm yine. Bu tür yazılarım pekçok okurun hoşuna gitmiş. Olumlu geri dönüşler aldım. Teşekkürler.

Bugün de ekranıma düşen şikayetlerin biri şehrimizin bir ucu Gürsu'dan, diğeri öteki uç Nilüfer'den.
Şikayet fotolarını görünce bu kez de aklıma rahmetli gazelhan Abdullah Yüce geliverdi.

Yüce, sahnede bir bacağını bağdaş kurmak için kıvırarak sandalyeye tüner, elini şakağına dayar, gözlerini kapatır ve davudi sesiyle gazeller patlatırdı. Ardından sanırım bestesi kendisinin olan "Yollar niçin bitmiyor ayrı geçen gün gibi/ Kurudu deli gönlüm ah, susuz kalan gül gibi" şarkısı.
'Makber/ Her yer karanlık' gazeli ise Yüce gecelerinin garantisi..

Neyse; şimdi soruna gelelim:

Gürsu TOKİ sakinlerinin bitmeyen yol sorununa hâlâ neşter atılmamış. Yol işi bitmiyor bir türlü. Belli noktalarda büyük tehlike var. Çok kaza da olmuş. Toprak kayıyor, kaya parçaları düşüyor. Yolda çatlaklar başlamış.. Bu yüzden projelenen kısa yolun hayata geçmesi bekleniyor.
Özellikle kışın yoğun kar yağışında ulaşım durma noktasında. Buzlanma tehlikesi de işin bonusu (!). Ekli fotolar okurumun objektifinden. "Bizler Gürsu TOKİ sakinleri olarak, Büyükşehir ve Gürsu Bld. başkanlarınca söz verilen kısa yol çalışmasının başlatılmasını bekliyoruz" diyor.
Hadi bakalım; kış mevsimi gelmeden kolları sıvayıverin artık..Ayrı geçen günler gibi uzayıp gitmemeli bu iş..

"BEN ŞİMDİ SENİ YOLLARA YAZDIM"

Ve bir yol sorunu daha.. Madem şarkılarla güne başladık; devam edelim yine.. Atilla Kaya romantizmin doruklarına ulaşan bir bestesinde 'Şarkı yaptım seni, dillere yazdım/ Ben şimdi seni yollara yazdım" diye seslenir sevgilisine.. Aslında bu şikayet bir süre önce gelmişti ama yayın için mecburen bekledi biraz.. Okurum Tümer Ateş bu rötar için kusura bakmasın.. Dilerim konuyu köşeme taşıncaya kadar derin çukur doldurulup düzenlenmiştir. Unutmadan; onarım ekiplerine adresi de belirtelim hemen: Çamlıca Mh. Eğitimciler Cad.'nde Niyet 2 Sokak'ı geçer geçmez yol üstünde uzun süredir sizleri bekleyip (!) duruyormuş bu mesele!.

'BABALAR GÜNÜ' KUTLU OLSUN...

Kutsal Anneler Günü'-nden sonra yarın da kutsal babalarımızın günü.. Her ailenin çınarı sayılan ve her güçlük karşısında ailelerini kanatlarının arasına alarak onları sarıp sarmalayan canım babalarımızın
günlerini yarın yazım olmadığı için bugünden kutluyorum. Daha nice yıllara tüm sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzur ve sonsuz saygılarımla.
ERDAL ÖZDÜR

BRAVO SANA FURKAN KAPTAN

"Hafta içinde gazetelerde okudum. Üniversite ile Heykel arasında çalışan halk otobüsünde bir kadın yolcu kalp krizi geçirince aracın genç şoförü Furkan Karaca, hiç tereddüt etmeden basmış gaza ve diğer yolcularıyla birlikte kadını hastaneye yetiştirmiş.
Halk otobüsü şoförlerinden şikayet edenler oluyor bazen ama böyle hassas olanları da var; unutmayalım. Furkan Karaca'yı tebrik ederim. Yolu ve bahtı hep açık olsun.,"
Şerif COŞKUN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.