Hava Durumu

Yollarımız çok daraltıldı!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2018 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 07:26

"Osmangazi ilçemizdeki, Demirtaş bölgesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, Yasemin Park Konutları'nın kuzeyinde bulunan 3. ve 4. caddelerimiz buraya yeni yapılan konutlar nedeniyle müteahhit bir firma tarafından haksız ve hukuksuz bir biçimde trapez levha bariyerler ile kapatılıp şantiye alanı içerisine dahil edildi.
Bu yolu her gün kullanmak zorunda olan binlerce insan hiç düşünülmeden yapılan yol gaspıyla daralan caddelerimiz hakkında Osmangazi ve Büyükşehir belediyelerini aradığımızda yolun kapatılması hakkında bilgileri olmadığını söylemelerine ve ihbar etmemize rağmen maalesef bir işlem de yapılmadı..
Gariban bir vatandaş yolu herhangi bir sebeple kapatsa hemen gerekli işlem yapılır ceza bile verilir.. Ama işaret ettiğimiz yere neden hiç ilgi gösterilmiyor?
Bu yol üzerindeki bariyerlerin acilen kaldırılmasını ve yolun halkın kullanımına açılmasını istiyoruz." Bölge sakinleri

Sakatlanan bir cami güvercini

"9 Nisan Pazartesi günü öğle saatlerinde Fomara Meydanı'ndan geçerken görüp şahit olduğum bir manzara beni ziyadesiyle üzdü.
Bilindiği gibi bu meydanda yüzlerce 'cami güvercinleri' var. Bazı bölgelerde bu kuşlara 'tarla güvercinleri' de denir.
Oradan gelip geçen duyarlı insanlar, çocuklar bunlara yem atarlar.
İşte o kuşlardan birinin bacağı ayak bileği noktasında kırılmıştı. Cami güvercini büyük bir zorlukla atılan yemlere doğru yürümek istiyor ama bunu başaramıyordu. İnanın, yüreğim sızladı.
Onu tutup bir veterinere götürmek istedim ama tutamadım.. Yanına yaklaşırken zorlukla havalandı ve uzaklaştı.
Hayvanseverlerden ricam şu: Bu meydanı mesken tutan kuşların arasında muhakkak bu sakat kuşa rastlamak ve onu yakalayarak bir veterinere götürebilmek imkanları olan hayırseverler vardır.
Ricamı gazetenizdeki köşenizde yayınlarsanız minnetter kalırım. Size ve bütün hayvanseverlere göstereceklerini inandığım ilgi nedeniyle teşekkürlerim ve saygılarımla."
Nurel ÇIRACILAR

Duayen piyanist Sarıca'dan Mozart

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyanistler arasındaki duayen devlet sanatçısı Ayşegül Sarıca, yarın gece Bursalı müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.
Mozart'ın 21 no'lu piyano konçertosunu seslendirecek olan Sarıca uzun yıllar dünyanın önemli sahnelerinde ülkemizi en güzel şekilde temsil etti. Pek çok öğrenci de yetiştiren ve piyano ekolüne büyük katkı sağlayan sanatçının yanı sıra dünyaca tanınan ve Türkiye'de de müzikseverlerin yakından tanıdığı Rumen orkestra şefi ve keman sanatçısı Lonescu Galati de konserin ayrı bir yıldız sanatçısı..
Ülkemizdeki neredeyse bütün orkestralarda uzun yıllar başarılı konserler yöneten, Ankara ve İstanbul'da da Genel Müzik Direktörlüğü görevlerinde bulunurken sempatik tavırlarıyla sevgi toplayan Lonescu Galyati'nin yöneteceği konserde Weber'in "Euryanthe" uvertürü ve Dvorak'ın ünlü "Yeni Dünyadan" başlıklı 9. senfonisi yorumlanacak.
"Ustalara Saygı" konseri Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos) saat 20:00'de başlıyor.

Bu festival başka festival

Büyükşehir Bld. katkıları ve Kent Konseyi'nce organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali bugün başlıyor. 15 Nisan'a dek sürecek festival AKKM(Merinos) Fuar Alanı'nda.
Tarihi İpek Yolu'nun son durağı olan Bursa, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi çarşı ve hanlarıyla sanatkarlar şehri olarak kültürüne ve tarihine sahip çıkarken halk kültürümüzün eşsiz örneklerini oluşturan ancak günümüz yaşam koşullarına bağlı olarak her geçen gün kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarımızı yaşatma hedefinde.
Festivalde 35 şehirden gelen ve 82 farklı sanat dalına ait binlerce örnek bulunuyor.
Gümülcine ve Kırcaalili usta sanatçıların da katılacağı etkinlikte ahşap oyuncak yapımı, ebru, tezhip, çini, bakırcılık, iğne oyası, telkâri, geleneksel Türk okçuluğu ve kırkyama vb. 110 sanatçıdan eserler sunuluyor.
Ayrıca kurulan sahnede Hacivat - Karagöz ve kukla gösterileri de yapılacak.

Ağaç kalktı yol açıldı

3 Nisan'da köşenizde bir uyarı mesajımı yayınladınız.
Anımsarsanız, bu mesajımda Nilüfer, Ataevler bölgesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir oto direksiyon kursu binası karşısında bulunan büyük bir alanda kuruduğu için kesilen büyük bir ağacın gövdesi ve uzun dalları yoldan dışarıya taşmış şekilde öylece duruyor ve bu da yolu araçlarımıza kapatırken yayalar için de tehlikeli oluyordu.
Uyarıma ilgi gösteren kişilere teşekkürler. Çünkü ağacın gövdesi ve dalları kaldırıldı ve yolumuz tekrar açıldı. Şimdi de parkta uzamış otların kesimine başlandı.
Sağ olsunlar.."
Semt sakinleri adına Bartu ULUTEPE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.