Hava Durumu

Yürek sızlatan budama

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2025 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2025 08:16

"Nilüfer ilçesi, Ataevler Bölgesi'ndeki Ulaşım Sitesi'nin arkasında kalan parkın yanından geçerken burada bulunan ağaçların son derece düzensiz bir şekilde budanmış olduğunu gördüm.

Bu manzara karşısında inanın yüreğim sızladı.. Güzelim ağaçlar sağlıklı bir şekilde gelişsin diye değil de sanki kurusun diye tepelerinden kesilmiş.

Hele bir çam ağacının hali var ki; yazıklar olsun demekten kendimi alamadım.

Bu işi yapan veya yaptıranlar belki parkın hemen üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarınına ağaç dallarının zarar vermesini önlemek için bu tür budama yaptırıldığını ileri sürebilir. Fakat ağaçlarla yüksek gerilim hatları arasında henüz daha çok uzun mesafe var.

Yani ağaçların yüksek dallarının bu hatlara olası zararlar vermesi için daha yıllarca büyümesi gerekir..

Ki, böylesi bir durumda, yani; dallar yükselince de uygun bir şekilde yine budama yaptırılıp yaratabileceği tehlike önlenmiş olur.

Çekip gönderdiğim fotoğraflar söz konusu üzücü manzaranın somut bir delilidir.

İyi günler ve konuya hassasiyetle yaklaşımlar dilerim."

-Nurel GÜMÜŞ

KANALİZASYONA BASINÇLI SU

"Mudanya'nın Tirilye bucağında bulunan 2.Kemer Aralığı sokakta bir süreden beri kanalizasyon arızası nedeniyle zorluk çekiyoruz. Evimizdeki su giderlerinden uzun süre hortumla basınçlı su sıkınca sorun çok kısa süre de olsa hafifliyor ama yine devam ediyor.

Sorunumuzun giderilmesi için gerekli müdahelenin ilgililerce yapılmasını rica ediyoruz."

-Bir çevre sakini

OSMANGAZİ BURAYA BARINAK MI AÇTI?..

"Merhaba.. Ovaakça'daki Santral Mahallesi 5. Gün Sokak Akevler Sitesi'nin arka kısmında kalan ormanlık alan hayvanat bahçesine çevrildi. Bir yanda güvercin kafesleri bir yanda köpek kulübeleri. Her yer dolu!.

Çünkü,her gelen kafasına göre bir kulübe koyup duruyor. Bu alan orman vasfını yitirmiş bir alan. Ne belediye sahip çıkıyor buraya, ne de Orman Bölge Müdürlüğü.

Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu işler böyle mi oluyor, boş araziye biz de bir prefabrik mi koyalım?.

Lütfen acil çözüm bekliyoruz. Geceleri köpeklerin ulumasından uyunmuyor.

Yoksa Osmangazi Belediyesi buraya barınak açtı da bizim mi haberimiz olmadı?. Bu kulübelerin kaldırılması için sayın ilgililerinin desteklerini bekliyoruz.

Saygılarımızla"

- Mahalle sakinleri

BAKIMLARI UNUTMAYIN

"Nilüfer Belediyemiz beklediğimiz 23 Nisan Mahallemiz'deki semt parkımızı geçenlerde nihayet hizmete açtı. Çevre sakinleriyiz ve teşekkür ederiz. Nilüfer'in yeşil ortamını arttırma çalışmaları için belediyemizi can-ı yürekten kutlarız.

Bu hizmetlerin aynı güzellikte devamı gerek. Semt sakinleri olarak parkın bakımına belediyemiz kadar bizler de katkıda bulunmalıyız ve bu elzemdir..

Ancak parkta çeşitli bakım hizmetlerine gücümüz yetmez. Bu itibarla belediyemizin sadece bizim parkımızı değil diğer parkları da sıkça denetleyip gerekli bakımları yaptırmasını rica ederiz. Çünkü hepsinde de saçı bitmedik yetimlerin hakkı var.

Tekrar teşekkürlerimizle kolay gelsin diyoruz."

-Sebati YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.