Hava Durumu

Yürekler yine ağızlara geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 07:57

"Demirtaş bucağımızdaki, Cumhuriyet Mahallesi, 1224 Sokak sakinlerinin yürekleri sık sık adeta ağızlarına geliyor.
Belediye'nin birçok birimi ile yapmış olduğum görüşmelere rağmen yine de hiçbir sonuç alamamış olmanın üzüntüsünü gazetenizdeki köşenizden paylaşmak istedim.
Bu konuda tekrar dikkati çekebilmek için sorunumuza yardımcı olmak için problem yaratan konuyu köşenizden yayınlama imkanı bulabilirseniz çok seviniriz.
Çünkü sık aralarla yaşanılan olayın ne kadar ciddi olduğu belki bu defa anlaşılır ve en azından yetkililer belki gerekli tedbirleri alırlar.
Yaşanılan ve tehlikelere sahne olan problemimizin çözümü için buradaki çocuk parkı bölgesi yoluna çok acil şekilde hız kesicilerin yapılması gerekiyor.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi bu yolda aşırı sürat yapan araçlardan birinin sürücüsü geçenlerde direksiyon hakimiyetini kaybederek bir direğe kafadan girdi..
Bu, bir hafta içinde yaşanılan 3. kaza oldu.
Mahalle sakinleri çocuklarını parka göndermekten çekinir durumdalar.
Bu kaza sırasında da belirttiğiimiz yolda çocuk parkına giden veya oradan dönen bir küçük yavrumuz olsaydı durum acaba ne olurdu?.
Tüm mahalle sakinlerimle birlikte gerçekten endişeler içindeyiz..
Saygılarımı sunarım.." - Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa MAYİL

SOKAKLAR ÇOK KARANLIKTA

"Osmangazi ilçesi, Hamitler Mahallesi'ndeki Murat Hüdavendigar Lisesi'nin ve okulun hemen üstündeki bölgede bulunan Prestij Elit Sitesi'nin çevresindeki sokaklarda sokak aydınlatma lambaları bulunmuyor.
Hakimiyet Caddesi'ndeki aydınlatma ise çok yetersiz kalıyor.
Bundan dolayı sokaklar geceleri aşırı derecede karanlık.. Lise ile Güzelbiryer Sitesi'nin arasındaki sokakta her gece park halindeki araçlarda alkol alanlara rastlanıyor. Hava karardıktan sonra aile bireylerimizle birlikte sokaktan geçemiyoruz.
Buraya ne zaman aydınlatma lambaları takılacak acaba, merak ediyoruz?.
Karanlık ortam, ciddi bir güvenlik sorunu demek. Üzücü bir şey yaşanmadan bir an önce okulun ve sitenin çevresindeki sokakların aydınlatılması gerkiyor..
Diğer yandan emniyet güçlerimizin de sokakta olumsuzluklar yaratanlara karşı önlem almaları gerekiyor.
Üst taraftaki Albayrak Caddesi'nin ise Prestij Elit Sitesi-Doğa Koleji arasındaki bölümü aydınlatmasız olduğundan gece kaldırımlarda yürünemiyor.
Yetkililerin bir an önce bu sorunları çözüme kavuşturmasını dileriz..
Saygılarımla.." - Volkan TOPALAK

UEDAŞ'IN DİKKATİNE

"28.07.2018 tarihinde e-mail'le ve ayrıca 01.08.2018 tarihinde telefonla Alo Elektrik Arıza hattına Nilüfer, 23 Nisan Mahallesi, 242.ve 243. Sokak aydınlatmalarının geceleri yanmadığı şeklindeki bildirim kaydını UEDAŞ'a yaptığıma rağmen, gerekli ilgi gösterilmedi. Arıza devam ediyor. Söz konusu sokaklarımız geceleri çok karanlık kalıyor.
Köşenizden sesimizi duyurmak istedik. 2018 Nilüfer'inde hâlâ geceleri sokaklarımızın karanlıkta kalması gerçekten üzücü..
İyi çalışmalar dilerim." - Erhan FİDANCIOĞLU

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

KANALBOYU'NDA DENETİM:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 11 Temmuz 2018 tarihli 'Uyarı ve denetimler takip edilmiyor mu?' başlıklı okur yakınması, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Osmangazi İlçesi Kanalboyu Caddesi üzerinde 26.07.2018 tarihinde yapılan uygulamada yaya yolu üzerine mal ve malzeme çıkararak vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozacak tutum ve davranışlarda bulunan, çevreye karşı kötü ve çirkin görünüm sergilediği tespit edilen ve yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden işyeri ve seyyar satıcılarla ilgili olarak 36690 - 37301 - 37302 sayılı İdari Yaptırım Karar Tutanağı tanzim edilmiş ve olumsuzluklar kaldırılmıştır.
Denetim, takip ve kontrollerimiz devam etmektedir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld.Basın Yayın ve Halkla İlşk.Daire Bşk.

ÇOK SAĞ OLUN BAŞKAN DÜNDAR

"Osmangazi ilçesi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'a teşekkürlerimiz var..
Geçenlerde gazetenizdeki köşenizde fotoğraflarıyla yayınladığınız şikayetimizde son şiddetli yağışlarla birlikte çok bozulan ve kamyon, kamyonet ve hatta traktör ve römorklarının bile devrilme tehlikesi geçirdiği, anormal şekilde bozulup çukurlaşmış bahçe yollarımızın düzenlenmesi için ricada bulunmuştuk.
Bunun üzerine Sayın Başkanımız gerekli ilgiyi gösterdi ve bölgemize gerekli iş makinelerini göndererek yollarımızda iyileştirmeyi fotoğrafta görüldüğü gibi yaptırdı.
Fakat bu geçici bir iyileştirme.
Çünkü yakınımızdaki diğer köylere ve mahallelere yapıldığı gibi bizim de tarla yollarımıza kırık ince malzeme serilerek, sağlam kalıcı olmasını istiyor, lütfen rica ediyoruz. Çok sağ olun Sayın Başkan. Saygılarımızı sunuyoruz." - Yeniceabat Mahalle
sakini çiftçileri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.