Hava Durumu

Yürüme engelliler için rampalar sık yapılmalı

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2017 04:45

"Osmangazi ilçesi, Çekirge bölgesindeki Kükürtlü Mahallesi'nde uzun zamandan bu yana beklediğimiz kaldırım çalışmalarına nihayet başlanabildi.
İlgililere teşekkür ederiz. Çünkü son zamanlarda özellikle anacaddedeki kaldırımlar perişan bir halde ve çok düzensiz idi. Kırık ve dağılmış yerler de çoktu.

Şimdilerde devam eden kaldırım çalışmalarında bir konuya önem verilmesini rica ediyoruz.
Yapılan yeni kaldırım çalışmalarında yürüme engelli vatandaşların yararlanabilmeleri için kaldırımlara engelli arabaları için daha sık iniş/çıkış rampası yapılması da gerekiyor. Çünkü yok.

Bazı noktalarda engelli arabalarının geçebileceği kesimlerde de gerek direkler, gerekse yol kenarlarındaki bazı elektronik cihazlara ait (telefon vb. ilgili) kutular nedeniyle geçiş tamamen engelleniyor.
Gazetenizdeki köşenizde bunu dile getirirseniz çok seviniriz.
Saygılarımızla.."
Doğacan ÇETİN

Alo, burası Büyükşehir

TEHLİKE BİTTİ:- "26/ Ocak/2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinde yayınlanan köşenizde yer verdiğiniz "Üç fotoğraf üç bin kelimeye bedel" başlıklı elektrik donanımı ile ilgili okur uyarı yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu olan Merinos Parkı'nda belirtilen şikayetler, ilgili birimlerimiz tarafından giderilmiş, reklam panosunun da tamiri yapılmıştır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şb. Md.

Alo, burası Nilüfer

"7 Şubat 2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 'Yeşil alanda bir katliam' başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
İhbar üzerine Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz olay yerine giderek inceleme yapmıştır. Bahsi geçen taşıma firmasına ait aracın yaya yolunu işgalinden ve bahçedeki bitki örtüsüne zarar verilmesinden dolayı ilgililer hakkında iki ayrı işlemden tutanak tutulmuştur.
Bölgede Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce zarar gören bitkilerin hasar bedellerinin tespiti ve gereği de yapılacaktır."
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Yıldırım Belediyesi Talimhane'yi unuttu mu?

"Yıldırım ilçesi, Mollaarap Mahallesi ve çevremizde yaşayan gençlerimizin önemli bir talebini hatırlatmak için yazıyorum.
Mollaarap semtinde bulunan Talimhane futbol sahası ve tesisleri uzun bir süre önce yıktırıldı. Bunun sebebi ise buraya yine modern bir futbol sahası ve gerekli tsislerin yaptırılması olarak gösterilmişti.. Ama herhalde unutuldu gitti.
İşin garip tarafı, sahanın etrafı sağlam tel örgüyle çevriliydi. Onları da yıktılar ve yerine tekrar gelişigüzel tel örgü çektiler. Sonra hiçbir şey yapılmadı. Şimdi her taraf çamur, toz, toprak ve çöp içinde. Geceleri de bazı olumsuz kişiler burada adeta üs kuruyorlar.
Semt gençlerimiz şimdi bu olumsuzluklarla dolu çamur deryası içinde ve çöp sahada top oynuyorlar. Yıldırım Belediyesi, gençlerimize sporu sevdirmek için her tür yatırımı yaparken Talimhane sahasına ilgi gösterilmemesi doğrusu çok manidar.
Bir konuyu daha hatırlatmak isterim:
Talimhane Sahası bir dönemler Bursa futbolunun beşiğiydi. Bu sahadan çok ünlü ve daha sonra da milli takıma kadar yükselen futbolcularımız olmuştu. Güven- spor ise bu sahadaki çalışmalarıyla Türkiye şampiyonluğunu Bursa'ya getirmişti..
Yıldırım Belediyemizin Talimhane Sahası'nı artık hatırlamasını ve gerekli çalışmaları başlatmalarını önemle rica ediyoruz. Saygılarımızla.." Özcan TARZAN

HABER HATTI

B-35:- "Küçük Sanayi/Organize Sanayi Bölgesi'ne çalıştırılan B-35 otobüs çok kalabalık oluyor. Hele okul saatlerinin başlamasına yakın ve okulların tatil edildiği saatlerde.. Vatandaşlar üst üste seyahat ediyor. Bu hattaki otobüs çok küçük, hiç olmazsa büyük bir otobüsün devreye sokulmasını rica ediyoruz.."
Şemsi ŞEFİK
***
SİVİL DENETİM:- "Gazetenizde okuduğum bir haberde sivil trafik polisleri minibüs ve otobüslerde kontrollere başlamışlar.
Bu konuda bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Araçlarda sinyal kullanımının çok azalması ve kırmızı ışık ihlallerinin artması da denetlenmeli.
Uygulanacak para cezaları kurallara iyi bir şekilde uyumu getirecektir.
Özellikle Beşevler, Küçük Sanayi Sitesi içi ve çevresinin izlenmesi gerekiyor."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

Sıcacık ve çıtır simitler

"Bir süre önce köşenizde Beşevler, Karafatma'daki İstanbul Fırınları'nda fırın kapasitesinin arttırılmasına yönelik bir isteğimiz yayınlanmıştı..
Hafta sonunda ek fırının monte edildiğini gördük. Sıra beklemeden lezzetli, sıcak ve çıtır simitlerden alarak keyifle hafta sonu kahvaltımızı yaptık.
Yetkililere müşterilerin talebine hızla ve olumlu yanıt verdikleri için teşekkür ederiz. Gazetedeki köşeniz de bir dileğin iletilmesine vesile oldu. Çok teşekkür ederiz.
Mahalle Sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.