Hava Durumu

Yürüyen merdivenlerde çöken basamaklar var!

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 08:09

"Gaziantep'ten gelen misafirlerimizi 30 Ekim Salı günü Bursamız'ın tarihi değerlerini gezdirmek istedim.
Kapalı Çarşı, Koza Han ve Ulucami'ye yaptığımız ziyaretlerimizden sonra Tophane Parkı'na çıkıp Orhan ve Osmangazi türbelerine gitmek için Çakırhamam bölgesindeki yürüyen merdivenlerden yararlanmayı düşündük.
Fakat burada çok tehlikeli bir durumla karşılaştık..
Saat tam 12.30 sularında merdivenlerin başına geldiğimizde yukarıdan aşağıya hareket halindeki merdivenlerden iki-üç basamağın yerinden çıkmış olduğunu ve yürüyen mekanizmanın içine sanki bir kumbara gibi boşluk yapmış olduğuna şahit olduk.
Yani, yukarıdan merdivene binip aşağıya inmek isteyen bir insan farkında olmadan bu boşluğa bastığı an kumbaraya para atılmış gibi içine düşebilirdi.
Bu yüzden mecburen Tophane yokuşu, yani Yiğitler Caddesi'ni tırmanmak zorunda kaldık.
Tophane Parkı girişindeki Osman Gazi, Orhan Gazi hazretlerinin türbelerini ve şehitlerimizin kabirlerini ziyarettten sonra çevreyi de dolaştık ve biraz oturup Bursa'yı seyrettik.
Daha sonra Zafer Plaza'ya gitmek için Tophane yamaçlarından Cemal Nadir Caddesi'ne inmeye başladık.
Bu güzergahta da bazı üzücü manzaralar vardı. Yamaç ve yolları adeta bir ormana dönüşmüş.
Yamaçların da elden geçirilip güzel bir düzenleme yapılması ve bakımsız bir ormandan kurtarılması gerekiyor.
Sayın yetkililerimize o gün gördüklerimi gazetenizdeki köşenizden aktarmak için bu satırları kaleme aldım. Yayınlarsanız beni memnun edersiniz.
Saygılarımla." - Galip ÖZTÜRK

İDİL BİRET'LE BAYRAM DEVAMI

BBDSO bu gece ülkemizin en önemli piyanistlerinden İdil Biret'i Bursalı müzikseverlerle buluşturuyor.
Cumhuriyet Bayramımızda yaşanılan onurun devamında Uludağ Premium'un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, konserde dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret'i ağırlayacak.
Devlet sanatçımız piyanist İdil Biret, kentimize ilk kez 70'li yılların başında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın gerçekleştirdiği 'pilot bölge konserleri' için gelmiş ve Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda gerçekleştirdiği konserde müzikseverlerin büyük beğenisini toplamıştı.
Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle ülkemizi başarıyla temsil eden ve müzik kariyerine sayısız ödül sığdıran Devlet Sanatçımız İdil Biret, bu gece de Chopin'in 2 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek.
Ünlü orkestra Şefi Ender Sakpınar'ın yöneteceği konserde ayrıca Felix Mendelssohn'un 3 numaralı "İskoç" adıyla bilinen, İskoç Kraliçesi Mary'den ilham alarak yazdığı ve İngiltere Kraliçesi Victoria'ya ithaf ettiği ünlü senfoninin de yer alacağı konser Bursalı müzikseverlere keyifli bir akşam sunacak.
Konser, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Merinos'ta saat 20'de başlayacak

ASANSÖR BOŞLUĞU SORUNU BİTTİ

"Osmangazi, Hamitler Mahallesi, Albayrak Caddesi, Erkan Sokak No:41'deki, Akaydın Apartmanı'nda asansör boşluğumuzun yağışlı havalarda sel sularıyla dolduğunu, tehlikeler yaşandığını ve buradaki altyapı problemimizi tarafınıza iletmiş ve fotoğraflı sorunumuzu 25 Ekim 2018 tarihinde yayınlamıştınız.
Köşenizde yer vermiş olduğunuz problemimiz bir hafta geçmeden çözümlendi.
Gönderdiğimiz fotoğraf yapılan bu çalışmayı belgeliyor.
Daha önce de Fomara'da yaşanan bir asfalt sorununu yazmıştım size. O sorun da bir hafta içerisinde çözümlenmiş, yaşadığımız sorun bitmişti..
Emeğiniz ve desteğiniz için size ve tüm ilgili birimlere çok teşekkür ederiz Erdal Abi. Kalemine sağlık..."
Yener KARADEMİR

KARACABEY BELEDİYESİ'NİN DİKKATİNE!

"Karacabey'deki Asmalı Cami, Gazi Camisi ve Karacapaşa Camisi'nin tuvaletlerine dikkat çekmek istiyoruz.
Bu camilerimizin tuvaletleri çok bakımsız ve hiç temizletilmiyor denilse yeridir.
Karacabey Belediyemiz'in konyla ilgili sayın yetkililerine durumu aktarıyor ve gerekli bakım, düzenleme ve temizliklerinin yapılmasını rica ediyoruz."
Ahmet KARA

'KANSERİ MAT EDİYORUM!..!

Büyükşehir Belediyespor Kulübü satranççıları geçenlerde dört farklı turnuvada 6 kupa ve 8 madalya kazandı.
Bursa Kanserle Savaş Derneği ve Nida Satranç Spor Kulübü'nce düzenlenen '2. Kanseri Mat Ediyorum Açık Satranç Turnuvası'nda Canalp Cansun 6 maçı da kazanıp hem şampiyonluk hem de 'En İyi 2002 Doğumlu Sporcu' kupaları aldı. Ediz Gürel 5.'lik madalyasını, Muammer Boran Sakarya 'En İyi 2006 Doğumlu Sporcu' kupasına ulaştı. 126 sporcunun maçları ardından Murat Kayrak 2. Bengisu Özyavuz 'En İyi Kadın Sporcu', Eray Zengingönül'de 'En İyi 2009 Doğumlu Sporcu' kupasını alma başarısı gösterdi.
Türkiye Satranç Federasyonu Nilüfer İlçe Temsilciliği ve Büyükşehir Belediyespor'un düzenlediği '9. Yaş Grupları Satranç Turnuvası'nda da Ömer Güneş Türk şampiyon oldu. 'Yıldırım Satranç Turnuvası genel sıralamada İrem Onbaşı 3. '12 Yaş Altı' da mücadele eden Talha Güneş Türk 1. Salih Akın da 2. oldular

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.